zaterdag 12/10/2019

Diaconale projectentocht Den Haag

Het bisdom Rotterdam en de Diocesane Caritas Instelling (DCI) organiseren een inspiratievolle projectentocht op zaterdag 12 oktober 2019 door Den Haag. Vrijwilligers die zich inzetten voor diaconie in hun parochie en belangstellenden zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze tocht. Het wordt een dag vol ontmoetingen met diaconale projecten op locatie.

Van de grote steden in Nederland is Den Haag de stad met de grootste scheiding tussen arme en rijke bewoners. De stad staat op de vierde plaats in de top-10 van huishoudens met een laag inkomen. Tijdens de projectentocht trekt u met een touringcar door Den Haag langs plekken van waaruit diaconale activiteiten worden ondernomen. U krijgt presentaties over de verschillende projecten en ontmoet de drijvende krachten achter de diaconie.

De tocht gaat langs de parochie De Vier Evangelisten, de Blauwe Zusters en de Church of Our Savior. Parochie De Vier Evangelisten is de parochie van Den Haag Zuid. Vanuit de vier parochiekernen wordt aan diaconie gedaan, waaronder het geven van noodhulp, maaltijdprojecten en inzet bij de Burendag. De tweede plek van de projectentocht is in de binnenstad van Den Haag waar de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará (de Blauwe Zusters) sinds 2015 wonen en werken. Door hun gebed en ontmoetingen zijn zij diaconaal betrokken geraakt op de stad. De derde ontmoetingsplek is de internationale Engelstalige parochie Church of Our Savior, waar de projecten Soul Kitchen, Refugee project en Care for the Homeless aan u worden gepresenteerd.

Zaterdag 12 oktober 2019

Start- en eindpunt
Startpunt: HH. Antonius en Lodewijkkerk, Leyweg 930.
Eindpunt: station Den Haag Centraal of HH. Antonius en Lodewijkkerk.

Voor wie?
Besturen van PCI-en, portefeuillehouders diaconie in de pastoraatsgroepen, leden van diaconale werkgroepen en overige belangstellenden.

Programma

• 9.30 u Inloop met koffie en thee bij parochie De Vier Evangelisten locatie Emmaus, Leyweg 930 Den Haag
  • 9.45 u Welkom en opening door de DCI
  • 9.50 u Presentaties parochie De Vier Evangelisten
  • 11.25 u Afronding
  • 11.30 u Vertrek per touringcar vanaf de Hengelolaan naar de blauwe zusters in de H. Antonius van Padua, Fluwelen Burgwal 45 Den Haag
  • 12.15 u Ontvangst en presentatie blauwe zusters
  • 12.45 u Aanvang lunch en gelegenheid tot bezoek van de kapel
  • 13.30 u Vertrek per touringcar naar parochie Church of our Saviour, Bezuidenhoutseweg 157 Den Haag
  • 13.45 u Ontvangst met gelegenheid voor koffie, thee e.d.
  • 13.55 u Uiterlijk start presentaties Church of our Saviour
  • 15.15 u Afronding
  • 15.20 u Vertrek per touringcar naar Leyweg 930 Den Haag via Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor
  • 16.00 u Uiterlijk aankomst Leyweg 930 Den Haag

Informatie en opgave
U kunt zich tot uiterlijk 7 oktober 2019 opgeven via het aanmeldformulier onderaan deze pagina, door een e-mail te sturen naar pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl of telefonisch via het nummer 010 – 2815184.

Opgave vooraf is noodzakelijk gelet op het aantal beschikbare plaatsen in de bus.

Kosten
Het bisdom Rotterdam en de Diocesane Caritas Instelling (DCI) bieden u deze dag aan.

Advies
Kom met het openbaar vervoer.

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.