• Parochies ontvangen het collecteschema 2020

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

In de bisschoppenvergadering van 8 oktober hebben de bisschoppen het collecteschema 2020 vastgesteld. Het wordt via de bisdommen naar de parochies gestuurd. Het collecteschema 2020 schrijft een aantal concrete doelen voor, waarvoor een bijdrage vanuit de Rooms-Katholieke Kerk Nederland wordt gevraagd.

• Eucharistische aanbidding in de kathedraal van Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

Op vrijdag 12 oktober vond in het bisdomhuis een ontmoeting plaats van de bisschop met een aantal kernvrijwilligers van de eucharistische aanbidding in de kathedraal. Iedere doordeweekse dag wordt om 9.30 uur de eucharistie gevierd in de kathedraal. Aansluitend wordt in de dagkapel het heilig sacrament in de monstrans uitgesteld.

• Bisschop: ‘Inzet voor preventie heeft een fundament in onze roeping’

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

Door de meldingen in 2010 en daarna van seksueel misbruik, het onderzoek van de heer Deetman en de eindrapportage van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK, is het besef verder gegroeid dat aandacht voor preventie noodzakelijk is en blijft.

• Meet & greet over nalatenschappen en de Kerkbalansfolder

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober organiseerden de Kerkbalansconsulenten een meet & greet over je eigen Kerkbalansfolder en de Actie Kerkbalans Service. Op de avond was er ook een inleiding over nalatenschappen.

• “Deze bijzondere missiemaand gaat het niet alleen over missionarissen die actief zijn ver weg in het buitenland. Ook hier zijn we geroepen om ons geloof te delen met mensen die Jezus nog niet kennen.” Tijdens de eerste Tour of Faith van het nieuwe seizoen vroeg Mgr. Van den Hende de jongeren daarom om na te denken over de betekenis van hun doopsel.

• Brielle sluit bedevaartseizoen 2019 af

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 11 oktober 2019

Het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum heeft het bedevaartseizoen 2019 afgesloten met een jongerenbijeenkomst en een plechtige eucharistieviering, waarin vicaris-generaal Visser hoofdcelebrant was en custos Glas concelebreerde.

• Dieslezing Vronesteyn: Celibaat als roeping

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 10 oktober 2019

‘Celibaat als roeping.’ Dat was het onderwerp van de dieslezing die pastoor Michel Hagen op 1 oktober uitsprak op Centrum Vronesteyn. Michel Hagen is als spirituaal verbonden aan de priester- en diakenopleiding en koos het onderwerp vanwege het diocesane Jaar van de Roepingen.

• Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het voorbeeldartikel van de maand oktober gaat over doneren via een overeenkomst.

• Actie Kerkbalans peilt: Wat vindt u belangrijk?

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 04 oktober 2019

De Actie Kerkbalans houdt een landelijke peiling naar de ‘waarde van de kerk’. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en kost ongeveer tien minuten tijd. Kerkleden worden van harte uitgenodigd om mee te doen en de peiling door te sturen naar anderen voor wie dit ook interessant is.

• “In het Jaar van de Roepingen mogen we opnieuw beseffen dat ons christelijk leven ten diepste bepaald wordt door het motto van de Missiemaand: gedoopt en gezonden.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in het openingsartikel van de nieuwe Tussenbeide. Het herfstnummer van Tussenbeide verschijnt bij het begin van de missiemaand oktober.