• Inhoudelijk en financieel Jaarverslag 2018

Door: Bisdom Rotterdam maandag 19 augustus 2019

Deze maand verschijnt het Jaarverslag 2018 van het bisdom Rotterdam. Dit inhoudelijke en financiële jaarverslag wordt uitgebracht, nadat voor de zomer de jaarrekening 2018 werd goedgekeurd door de REA en het Kathedraal Kapittel en door de bisschop ondertekend.

• Pater Hendrikus Christiaan Gerardus Maria van Eeuwijk overleden

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 16 augustus 2019

Op 9 augustus 2019 is op 88-jarige leeftijd overleden de zeereerwaarde pater Hendrikus Christiaan Gerardus Maria (Henk) van Eeuwijk, minderbroeder franciscaan. Pater Van Eeuwijk o.f.m. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• Nieuwe cursus voor gebedsleiders van start

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 augustus 2019

Op 31 augustus start de nieuwe cursus voor gebedsleiders in het bisdom Rotterdam. Voor de nieuwe cursus is het niet meer nodig de hele pastorale school te hebben doorlopen. De cursus wordt gegeven in het bisdom zelf. Deelname is in overleg en op voordracht van de pastoor van de eigen parochie.

• Pre Marriage Course: investeren in je kerkelijk huwelijk

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 augustus 2019

Gerda Martens begeleidde als pastoraal werkster in de federatie Rotterdam Rechter Maasoever (RRM) de Pre Marriage Course die in 2019 voor het eerst werd gehouden voor de stad en regio Rotterdam. De bijeenkomsten vonden plaats bij de kathedraal. “Ik was in eerste instantie wat kritisch”, vertelt Gerda, “omdat met name wordt ingezet op het contact van de aanstaande echtparen zelf die in gesprek gaan, en minder op contact in de groep. Ik was benieuwd of dat zou werken.”

• Paus: ‘Werelddag van de Armen moet hoop geven’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 augustus 2019

“De hoop van de armen is niet voor altijd verloren” (Psalm 9, 19). Dit is het thema van de Werelddag van de Armen die dit jaar plaatsvindt op 17 november. Het doel van de Werelddag van de Armen is meer dan concrete hulp geven. Het doel is te groeien in betrokkenheid op de nood van concrete personen en om armen hoop te geven.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende juli 2019

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 31 juli 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Zomerkampen 2019: De liefde van God ontvangen en delen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 26 juli 2019

In de tweede helft van juli namen kinderen, tieners en jongeren deel aan de zomerkampen van het bisdom Rotterdam. De zomerkampen van het bisdom worden begeleid door een team van vrijwilligers en diakens. Mgr. Van den Hende bezocht het kinderkamp, het jongerenkamp en het Willibrordkamp van de parochie in Den Haag. Vicaris-generaal Visser bezocht het tienerkamp.

• Bestel de Nederlandse vertaling van ‘Christus vivit’

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 24 juli 2019

‘Christus vivit’ (‘Christus leeft’) is de titel van de exhortatie die paus Franciscus schreef naar aanleiding van de synode over ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’ (oktober 2018). De tekst is nu beschikbaar in de door de Nederlandse Bisschoppenconferentie geautoriseerde vertaling.

• Kerkbalans: inkomsten en uitgaven parochies 2017

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 23 juli 2019

De landelijke cijfers van de inkomsten en uitgaven van parochies bekendgemaakt. Daarbij is speciale aandacht voor de inkomsten uit de actie Kerkbalans. De cijfers zijn uitgesplitst per bisdom en voorzien van een vergelijking met het voorgaande jaar.

• Hoe kun je de stem van God verstaan en je roeping volgen? Dat is een vraag die bij veel jonge katholieken leeft. Rector Walter Broeders van Vronesteyn vertelt tijdens het jongerenprogramma van de Nationale Bedevaart in Brielle hoe God mensen in de Bijbel roept en hij geeft aan dat God ons ook nu roept.