vrijdag 12/03/2021

“24 uur voor de Heer” op 12-13 maart

De “24 uur voor de Heer” zijn 24 uur van aanbidding met de uitnodiging om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. De 24 uur aanbidding worden gehouden in de stad Rotterdam in de Eendrachtskapel (kerk van de HH. Laurentius en Ignatius). De “24 uur voor de Heer” zijn te volgen via de livestream op het YouTube-kanaal van de Eendrachtskapel, zodat iedereen deze kan volgen en ook na het ingaan van de avondklok om 21.00 uur vanuit thuis mee kan bidden.

Op vrijdagmiddag 12 maart starten de “24 uur voor de Heer” in de Eendrachtskapel met een eucharistieviering. Bisschop Van den Hende is celebrant in deze viering. Daarna volgen 24 uren van eucharistische aanbidding. De “24 uur voor de Heer” worden op zaterdag 13 maart afgesloten met een eucharistieviering.

• Vrijdag 12 maart: 12.45 uur eucharistieviering met bisschop Van den Hende. Aansluitend 24 uur aanbidding, begeleid door de internationale studentengemeenschap van de Eendrachtskapel en studenten van Vronesteyn
  • Zaterdag 13 maart: 12.45 uur eucharistieviering met bisschop Van den Hende ter afsluiting van de “24 uur voor de Heer”
  • Biechtgelegenheid: vrijdag 12 maart 14.00-16.00 uur en 18.00-20.00 uur en op zaterdag 13 maart 10.00-12.00 uur

De Eendrachtskapel is de oudste rooms-katholieke kerk in de stad Rotterdam die als zodanig in gebruik is. Ze is gebouwd eind 19de eeuw als aanbiddingskapel van het heilig Sacrament. De Eendrachtskapel is gebouwd precies 150 jaar geleden in 1871 en is tot de jaren '80 in gebruik geweest als Kapel van het Allerheiligste Sacrament. De Eeuwigdurende Aanbidding werd verzorgd door de "zusters van de Eeuwigdurende Aanbidding", een zustercongregatie met het moederhuis in Brussel. (Zie ook eendrachtskapel.nl)

"24 uur voor de Heer"

In 2015 nam paus Franciscus het initiatief op in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid afkondigde. Daarna is het elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen.

“Het initiatief moet in de bisdommen worden bevorderd,” benadrukt paus Franciscus in Misericordiae vultus (17). “Zeer veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken.”