maandag 19/02/2018

40-dagencampagne: 19-25 februari

Het bisdom Rotterdam richt in de Veertigdagentijd (14 februari – 1 april 2018) de schijnwerper op de vele diaconale activiteiten die katholieke parochies, instellingen en scholen in deze periode organiseren. Traditioneel krijgt in deze periode de Vastenactie veel aandacht, die dit jaar actie voert voor een armoedebestrijdingsprogramma in Mbala, Zambia. De 40-dagencampagne heeft ook oog voor de diaconale inzet voor mensen in nood dichtbij. Met deze 40-dagencampagne wil het bisdom een bijdrage leveren aan het zichtbaar maken van de Kerk als netwerk van liefde.

In de Veertigdagentijd bereiden christenen zich voor op het Hoogfeest van Pasen, waarop ze vieren dat Christus het kwaad, het lijden en de dood overwint. Van oudsher doen ze dat door extra aandacht te besteden aan vasten, gebed en aalmoezen geven. Het beoefenen van soberheid maakt ruimte vrij om relaties te herstellen met God, met anderen en met de schepping. Zo is de Veertigdagentijd bij uitstek geschikt om werk te maken van naastenliefde en diaconie en zich te bezinnen op de gelovige motieven hiervoor.

(Foto: Maurice Knijnenburg, M25)