maandag 18/03/2019

40-dagencampagne: 18-24 maart

Het bisdom Rotterdam brengt in de Veertigdagentijd (6 maart – 20 april 2019) de vele diaconale activiteiten voor het voetlicht die katholieke parochies, instellingen en scholen in deze periode organiseren. Traditioneel krijgt in deze weken de Vastenactie veel aandacht, die dit jaar actie voert voor schoon drinkwater. Maar de 40-dagencampagne geeft ook aandacht aan de diaconale inzet voor mensen in nood dichtbij. Met deze 40-dagencampagne wil het bisdom een bijdrage leveren aan het zichtbaar maken van de Kerk als netwerk van liefde.

In de Veertigdagentijd bereiden christenen zich voor op het Hoogfeest van Pasen, waarop ze vieren dat Christus het kwaad, het lijden en de dood overwint. Van oudsher doen ze dat door extra aandacht te besteden aan vasten, gebed en aalmoezen geven. Het beoefenen van soberheid maakt ruimte vrij om relaties te herstellen met God, met anderen en met de schepping. Zo is de Veertigdagentijd bij uitstek geschikt om werk te maken van naastenliefde en diaconie en zich te bezinnen op de gelovige motieven hiervoor.

(Foto: Maurice Knijnenburg, M25)