woensdag 12/01/2022

Bijeenkomst PCI’en en diaconale vrijwilligers vicariaat Den Haag ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio’

Op uitnodiging van paus Franciscus vinden in elk bisdom in de wereld gesprekken en ontmoetingen plaats als voorbereiding van de bisschoppensynode ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio’.

Verschillende geledingen en groepen gaan met elkaar in gesprek, waarbij het luisteren naar elkaar een grote plaats inneemt. Het is bedoeld als consultatie om bouwstenen te verzamelen voor de bijdrage vanuit het bisdom - via de kerkprovincie - aan de uiteindelijke bisschoppensynode in Rome. Die vindt in 2023 in Rome plaats. Kernwoorden daarin zijn communio, participatio, missio.

Zie hiervoor de handreiking voor de besprekingen in het kader van de synode 2023 voor de bisdommen.

Op verzoek van bisschop Van den Hende organiseert de DCI twee vicariaatsbijeenkomsten, waarin PCI-bestuurders en diaconale vrijwilligers worden geconsulteerd. De DCI wil de resultaten van de uitwisseling niet alleen doorgeven voor het verslag van het bisdom, maar ook gebruiken voor haar eigen beleid en activiteiten. Zo krijgt synodaliteit handen en voeten. De twee bijeenkomsten zijn op dinsdag 11 en woensdag 12 januari 2022.

Woensdag 12 januari 2022: vicariaat den Haag
Bijeenkomst vicariaat Den Haag voor PCI’en en diaconale vrijwilligers
‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio’
Locatie: De Doortocht, Doortocht 11, Bodegraven