woensdag 14/10/2020

Online bijeenkomst voor parochiebladredacties

Parochiebladen willen mensen informeren en steeds vaker ook inspireren. Ze vertellen over het Woord van God in interviews die getuigen van geloof, door een woordje van het pastoraal team, in foto’s en door laagdrempelige catechese.

Op woensdag 14 oktober zijn redacties van parochiebladen uitgenodigd om rond het Woord van God in gesprek te gaan en onderling ideeën op te doen.

Bisschop Van den Hende spreekt met de deelnemers over de uitdaging van kerkelijke communicatie ten behoeve van de parochies en over hoe we op onze beurt een woord van God kunnen zijn. Er zullen voorbeelden zijn van concreet materiaal waarvan parochiebladredacties gebruik kunnen maken. En redacties zijn uitgenodigd om exemplaren van het eigen parochieblad uit te wisselen. Daarnaast zullen er twee korte presentaties zijn over het werken met een bladformule.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst. Dat kan via een e-mail aan mevrouw Monique Meeussen (m.meeussen@bisdomrotterdam.nl) voor 10 oktober. Vermeld bij uw aanmelding s.v.p. uit welke parochie u afkomstig bent.

UPDATE: Vanwege het coronavirus vindt deze bijeenkomst online plaats als livestream