zaterdag 14/11/2020

Diaconieprijs 2020

Het Woord van God zet mensen in beweging. Op zaterdag 14 november wordt de diaconieprijs van het bisdom uitgereikt. Désirée Krikhaar zal bij deze gelegenheid spreken over barmhartigheid en de heilige Elisabeth in iconografie.

De diaconieprijs krijgt een geheel andere opzet dan vooraf gedacht. De prijs wordt op 14 november collectief uitgereikt aan diaconale initiatieven die parochies en caritas instellingen pleegden in coronatijd.

Alle initiatieven die vermeld zijn in de vier extra edities van de Nieuwsbrief Dienen waren hiervoor automatisch aangemeld. Daarnaast konden parochies en instellingen tot half juli andere activiteiten aanmelden. Dat leverde uiteindelijk een lijst op van 72 initiatieven, die in aanmerking komen voor een Elisabethcertificaat als blijk van waardering voor hun inzet.

Zij ontvangen een Elisabethcertificaat als dank voor hun bijzondere inzet tijdens de coronacrisis. Graag had bisschop Van den Hende persoonlijk het certificaat uitgereikt aan vertegenwoordigers van deze initiatieven tijdens een bijeenkomst. Vanwege de coronamaatregelen kan deze ontmoeting helaas niet doorgaan. In plaats daarvan organiseert het Bisdom Rotterdam een symbolische uitreiking. Die bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 14 november van 10.30 tot 11.30 uur en kan worden gevolgd via een livestream op het YouTubekanaal van het bisdom.

Het programma is als volgt:

• 10.30 uur Woord van welkom en toelichting diaconieprijs 2020 door Jan Maasen
  • 10.40 uur Presentatie door Desirée Krikhaar over de uitbeelding van de H. Elisabeth in de kerkelijkekunst
  • 11.10 uur Symbolische uitreiking Elisabethcertificaat en presentatie Diaconale Kalender 2021 -2022 door bisschop Van den Hende
  • 11.25 uur Bemoedigend woord en zegen door de bisschop

De bijeenkomst is niet alleen bedoeld voor de ontvangers van een Elisabethcertificaat. Het programma is ook interessant voor andere diaconale vrijwilligers en PCI-bestuurders. U bent daarom van harte uitgenodigd om aan deze livestreambijeenkomst deel te nemen en anderen hierop te attenderen.

Als u zich vooraf aanmeldt bij Jan Maasen (j.maasen@bisdomrotterdam.nl), dan ontvangt u die zaterdagochtend een mail met een link om de livestream te volgen en enige bijlagen. Later in de maand ontvangt u in ieder geval de Diaconale.Kalender 2021-2022, die is gemaakt op basis van de 72 initiatieven.