donderdag 12/10/2017
Diocesane bijeenkomst geldwerving

Op donderdag 12 oktober 2017 vindt een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving. In aanloop naar de Actie Kerkbalans 2018 wordt informatie gegeven waarmee deelnemers de Actie Kerkbalans in hun parochie tot een positief resultaat kunnen brengen. Alle penningmeesters, budgethouders, parochiebestuurders en andere geïnteresseerden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Mgr. Van den Hende opent de avond met een korte inleiding. Hij zal spreken over hoe geven een teken kan zijn van onze gelovige betrokkenheid. Daarna komen twee deskundigen aan het woord die hun sporen hebben verdiend op het terrein van geldwerving in kerkelijke en bredere kring:

• Theo Schuyt, hoogleraar filantropische studies aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit Maastricht. Hij startte in 1993 het onderzoek ‘Geven in Nederland’. Hij weet als geen ander wat de motieven zijn van mensen om aan een kerkelijk of ander goed doel te geven. Hij zal spreken over motieven om te geven en over de toenemende betekenis van nalatenschappen.
  • Jan van Berkel, voorzitter Goede Doelen Nederland en directeur/bestuurder van de Leprastichting. Hij is door de wol geverfd als het gaat om de spannende vraag: ‘Geven om de kerk en geven aan de kerk. Hoe persoonlijk mag onze fondsenwerving worden?’

Parochies kunnen op deze avond een foto laten maken bij de Kerkbalansvlag. Deze wordt gemaakt door een professionele fotograaf. Zo beschikken parochies gelijk over een goede foto voor het parochieblad en uw parochiewebsite. Daarnaast is er de mogelijkheid om in een korte video-opname Kerkbalans voor het voetlicht te brengen. Zo ontstaat uniek wervingsmateriaal voor de eigen parochie en geloofsgemeenschap.

Aan het eind van de avond is er nog een ronde praktische tips van de heer Ad Sosef namens de Kerkbalans consulenten.

18.00 uur: Inloop en maaltijd
19.00 uur: start van de avond
Church of Our Saviour
Koningin Marialaan 2
Den Haag

Aanmelden kan vóór maandag 9 oktober aan te melden via het e-mailadres m.piek@bisdomrotterdam.nl of met onderstaand formulier. Geef s.v.p. aan of u om 18.00 uur aanwezig bent bij de maaltijd of om 19.00 uur bij het begin van de avond.

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.