zondag 28/06/2020

Geloofsgesprek en mediaviering

Op zondag 28 juni komt het Geloofsgesprek op tv uit het bisdom Rotterdam. In het Geloofsgesprek vertelt pastoor Jack Glas, die custos is van het Heiligdom in Brielle, over de Nationale Bedevaart die dit jaar in aangepaste vorm doorgaat als livestream. De viering van de Nationale Bedevaart Brielle op zaterdag 11 juli is vanaf 11.00 uur te volgen op www.martelarenvangorcum.nl.

De Martelaren van Gorcum stierven vanwege hun geloof in de eucharistie en hun trouw aan de paus. Ook vandaag de dag worden mensen vervolgd en gedood, omdat ze getuigen van hun geloof in Jezus.

‘Getuigen van het Woord’ is het thema van de viering van de Nationale Bedevaart. Kardinaal Eijk is hoofdcelebrant. Bisschop Van den Hende concelebreert. De Nationale Bedevaart sluit met het thema aan bij het Jaar van het Woord van God dat wordt gehouden in het bisdom Rotterdam.

Na het Geloofsgesprek wordt de eucharistieviering uitgezonden vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen.

Zondag 28 juni NPO2

09.45 uur: Geloofsgesprek met custos Jack Glas
10.00 uur: Uitzending van de eucharistieviering vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen. Pastoor Jack Glas is celebrant