Bisdom Rotterdam Activiteiten

zaterdag 06/04/2019

Inspiratiedag 'Caritas beweegt'

De zeven Nederlandse bisdommen organiseren op zaterdag 6 april 2019 een landelijke inspiratie- en verdiepingsdag met als thema ‘Caritas beweegt’. Kardinaal Peter Turkson, hoofd van de dicasterie voor Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling in het Vaticaan, spreekt deze dag over het belang van caritas en sociale rechtvaardigheid in een veranderende samenleving.

De dag is bestemd voor vrijwilligers: leden van PCI-en en armenbesturen, van caritaswerkgroepen en werkgroepen diaconie en wordt gehouden in Abdijhof Mariënkroon in Nieuwkuijk.


Het ochtendprogramma bestaat uit een eucharistieviering en inleidingen. Naast kardinaal Turkson, die spreekt over het belang van caritas en sociale rechtvaardigheid in een veranderende samenleving, zijn er inleidingen van Hilde Kieboom, voorzitter van de gemeenschap Sant’ Egidio in Antwerpen, en zuster Sara Böhmer, vicevoorzitter van de KNR. Zij gaan in op nieuwe vormen van gemeenschap en hun belang voor diaconie. ’s Middags kunnen de deelnemers in twee rondes workshops kennis maken met twaalf inspirerende diaconale projecten uit het hele land.


Meer informatie over het programma volgt, maar belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden door een e-mail te sturen of het aanmeldformulier hieronder in te vullen, met vermelding van hun werkplek en functie. Tijdig aanmelden is aanbevolen gezien de verwachte belangstelling.

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven