zaterdag 26/05/2018

Kerktoetredersdag 2018

De kerktoetredersdag is een jaarlijkse ontmoetingsdag voor kerktoetreders en hun familie. Dit jaar vindt de dag plaats op 26 mei in de ruimtes van de Basiliek H. Liduina en O.L.Vrouw Rozenkrans, Singel 104, Schiedam.

Centraal op deze dag staat het Jaar van Gebed, dat op de eerste zondag van de Advent in ons bisdom van start is gegaan met de bedoeling om als netwerk van liefde te werken aan onze verbondenheid met de levende Heer. ‘Het netwerk van de Kerk is niet een koepel van activiteiten los van de Heer. Het blijft nodig om iedere dag actief de verbondenheid met de Heer te zoeken en te vinden in het gebed. Jezus vraagt om te blijven bidden (Lc,18,1). Volharding in gebed is nodig voor de voortgang van de Kerk als netwerk van liefde’.

U zult niet alleen de bisschop ontmoeten, maar ook andere gelovigen, waaronder recente kerktoetreders uit andere delen van ons bisdom. Ontmoeting is van beslissend belang bij een levend geloof, niet alleen ontmoeting met anderen in de bredere geloofsgemeenschap, maar uiteraard ook ontmoeting met Jezus Christus, onze Verlosser. Daarom vieren wij de H. Eucharistie. Het is belangrijk te ontdekken en te bevestigen dat wij als gelovigen deel uitmaken van een groter geheel, dat van het bisdom Rotterdam én van de wereldkerk.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.30 uur: Ontvangst met een kopje koffie of thee in de Wilgenburg
11.00 uur: Eucharistieviering met bisschop Van den Hende
12.30 uur: Lunch met gelegenheid tot het uitwisselen van persoonlijke ervaringen.
14.30 uur: Einde ontmoetingsdag

Voorafgaand aan de eucharistieviering is er van 9.30 – 10.15 uur gelegenheid tot het ontvangen van het Sacrament van Boete en Verzoening. Ter plekke is een aantal priesters beschikbaar.

De dag is bedoeld voor hen die in 2017/2018 tot de Rooms Katholieke Kerk zijn toegetreden. Uiteraard zijn ook peters en meters, familieleden, begeleiders en belangstellenden uit uw eigen parochie welkom tijdens de eucharistieviering en de aansluitende lunch.

U kunt zich tot 12 mei 2018 inschrijven.

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.