Bisdom Rotterdam Activiteiten

zaterdag 22/06/2019

Kerktoetredersdag 2019

De kerktoetredersdag is een jaarlijkse ontmoetingsdag voor kerktoetreders en hun familie. Dit jaar vindt de dag plaats op 22 juni in de ruimtes van de Basiliek H. Liduina en O.L.Vrouw Rozenkrans, Singel 104, Schiedam.

De Kerk is een gemeenschap van geroepenen, schrijft Mgr. Van den Hende in zijn uitnodiging aan de kerktoetreders. "We zijn geroepen om de blijde boodschap te verspreiden: de liefde van Christus uitdragen in woord en daad. Maar dan moeten we eerst zelf voldoende doordrongen zijn van het evangelie. Pas dan kunnen we ons als gelovigen door de Heer laten zenden in de wereld, als Kerk in woord en daad Christus’ liefde meer hoorbaar en zichtbaar maken, voor alle mensen van goede wil in de wereld van nu."

De Kerktoetredersdag is een dag van ontmoeting met de bisschop en recente kerktoetreders uit alle delen van het bisdom. Mgr. Van den Hende: "Ontmoeting is van beslissend belang bij een levend geloof, ontmoeting met anderen in de geloofsgemeenschap, vanuit de ontmoeting met Jezus Christus, onze Verlosser. Daarom vieren wij de eucharistie. Het is belangrijk te ontdekken en te bevestigen dat wij als gelovigen deel uitmaken van de Kerk van Christus. Zo zijn de parochies verbonden met het bisdom Rotterdam én de Wereldkerk."

Het programma ziet er als volgt uit:
10.30 uur: Ontvangst met een kopje koffie of thee in de Wilgenburg
11.00 uur: Eucharistieviering met bisschop Van den Hende
12.30 uur: Lunch met gelegenheid tot het uitwisselen van persoonlijke ervaringen
14.30 uur: Einde ontmoetingsdag

Voorafgaand aan de eucharistieviering is er van 9.30-10.15 uur gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. Ter plekke is een aantal priesters beschikbaar.

De dag is bedoeld voor hen die in 2018/2019 tot de Rooms-Katholieke Kerk zijn toegetreden. Uiteraard zijn ook peters en meters, familieleden, begeleiders en belangstellenden uit de parochie welkom tijdens de eucharistieviering en de aansluitende lunch.

Kerktoetreders kunnen zich tot 12 juni 2019 inschrijven.

Aanmelden kan met onderstaand formulier. Vermeld s.v.p uw naam, adres, postcode en woonplaats, uw telefoonnummer en e-mail adres. Geef ook aan tot welke parochie u behoort (inclusief plaats) en of u 0 / 1 / 2 introducés meebrengt.

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven