Bisdom Rotterdam Activiteiten

zondag 10/12/2017

Het traditionele kerstconcert van de Kathedrale Laurentius en Elisabeth Cantorij

Op zondag 10 december is het traditionele kerstconcert in de kathedraal van Rotterdam. De Kathedrale Laurentius en Elisabeth Cantorij zingt dit jaar met het acht leden sterke Schalkwijks koperensemble. Het koperensemble brengt ook enkele solowerken ten gehore. Aart de Kort bespeelt het orgel.

Elk jaar biedt dit concert een sfeervol en afwisselend muzikaal programma. De warmte en harmonie van de muziek en de teksten kunnen als een belofte worden meegedragen door de donkere dagen voor Kerst, in aanloop naar de heilige kerstnacht, waarin Christus opnieuw geboren wordt. Eenheid in samenzijn is wat dit kerstconcert wil betekenen met de liederen van de koren én de samenzang van diverse bekende kerstliederen met alle aanwezigen. Samen verwonderen over het kleine en kwetsbare kind, ons allemaal zo bekend.

De verwondering komt o.a. ook tot uiting in enkele composities van de bekende Engelse componist John Rutter, bij wie de Cantorij vorig jaar nog inspiratie opdeed. Naast werken van Rutter worden composities gezongen van onder meer Mendelssohn, Reger, Couperin, Stainer en Tavener. Christmas Carols en enkele solo-optredens completeren het programma. Het geheel staat onder de vertrouwde leiding van dirigent Marc Schaap.

De toegang is gratis. Na afloop vindt er een deurcollecte plaats. Kijk voor meer sfeer en activiteiten op www.cantorijrotterdam.nl.

Zondag 10 december
15:30 uur
Kathedrale Kerk HH. Laurentius en Elisabeth
Mathenesserlaan 307, Rotterdam
(Op zondag vrij parkeren)