vrijdag 25/12/2020

Kerstmis: Het Woord is vlees geworden

“Wanneer we spreken over het Woord van God, dan gaat het niet alleen over de Heilige Schrift, maar ook over de persoon van Jezus Christus, het vleesgeworden Woord van God.” Dit schreef bisschop Van den Hende in de brief waarin hij het diocesane Jaar van het Woord van God aankondigde.

Het diocesane themajaar mondt uit in het hoogfeest van Kerstmis. “Het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond. Wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, zulk een heerlijkheid als de Eniggeborene van de Vader ontvangt, vol genade en waarheid” (Johannes 1, 14).

De Nederlandse bisschoppen nodigen iedereen uit om Kerstmis te vieren. De vieringen van kerstnacht vinden dit jaar alleen achter gesloten deuren plaats. In de videoboodschap lezen de bisschoppen het evangelie van de nachtmis voor om iedereen te bemoedigen en aan te sporen Kerstmis niet over te slaan.