donderdag 30/04/2020

Lezing ‘De nieuwe evangelisatie en het Woord van God’

Op deze middag verzorgt Mirjam Spruit inleiding over ‘De nieuwe evangelisatie en het Woord van God’. Mirjam Spruit is stafmedewerkster van het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) te Nijmegen. Zij redigeerde een Compendium voor de Nieuwe Evangelisatie (2017, herdruk in 2020).

Voor deze lezing zijn uitgenodigd pastorale beroepskrachten en (kader)vrijwilligers. De bijeenkomst, die plaats zou vinden op Centrum Vronesteyn in Voorburg, wordt vanwege de maatregelen rond het coronavirus online gehouden middels een livestream. Deze is gedurende een week beschikbaar voor de deelnemers. Pastorale beroepskrachten krijgen hierover informatie.

Sinds het Tweede Vaticaans Concilie staat de (nieuwe) evangelisatie duidelijk op de kerkelijke agenda. Maar wat is ‘nieuwe evangelisatie’? Waarom roepen de laatste drie pausen hiertoe op en wat beogen ze hiermee voor de Kerk? In deze lezing willen we ons laten inspireren en uitdagen door teksten van het kerkelijk leergezag over nieuwe evangelisatie, met name Evangelii Nuntiandi (1975), en wat deze teksten voor ons persoonlijk leven en de (parochie)praktijk kunnen betekenen.