dinsdag 22/06/2021

Liturgische catechese voor livestreamers met regietips voor het beste beeld

Online vieren kan het meevieren in de kerk niet vervangen. Het is een aanvulling voor wie niet naar de kerk kan komen, of dat niet durft vanwege het coronavirus of om welke reden dan ook. Vooral dat laatste maakt dat online vieren missionair kan zijn.

In april organiseerde het bisdom een bijeenkomst over online vieren. Deze bijeenkomst werd verzorgd door Michael-Dominique Magielse o.p. Hij gaf aan dat livestreamen ook een manier is om nieuwe vrijwilligers te betrekken bij de parochie. Met name ook voor jongeren is dit typisch iets waar ze affiniteit mee hebben. Maar hoe zorg je nu voor een goede 'regie' van een livestream? Welk beeld maak je wanneer?

Tijdens deze bijeenkomst op dinsdag 22 juni wordt een liturgische catechese voor livestreamers gegeven met tips voor de regie. Deze bijeenkomst is bedoeld voor pastorale beroepskrachten en voor degenen die de streams in parochies verzorgen.

De bijeenkomst wordt gehouden als online Teams-bijeenkomst op dinsdag 22 juni van 20.00 tot 21.30 uur.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangen deelnemers de Zoom-link.