dinsdag 25/05/2021

Livestreamen: Wat heb je minimaal aan technische middelen nodig en wat moet je weten vanwege de AVG (privacywetgeving)?

Online vieren kan het meevieren in de kerk niet vervangen. Het is een aanvulling voor wie niet naar de kerk kan komen, of dat niet durft vanwege het coronavirus of om welke reden dan ook. Vooral dat laatste maakt dat online vieren missionair kan zijn.

In april organiseerde het bisdom een bijeenkomst over online vieren. Een van de vragen die op deze avond klonk was: wat heb je minimaal aan technische middelen nodig om te kunnen livestreamen?

Tijdens een vervolgbijeenkomst op dinsdag 25 mei wordt deze vraag beantwoord door Daphne van Roosendaal (hoofd communicatie bisdom Rotterdam). Daarbij zal ze ook ingaan op de vraag wat je als parochie moet je weten vanwege de AVG (privacywetgeving) als je wilt livestreamen.

Deze bijeenkomst wordt gehouden als online Teams-bijeenkomst op dinsdag 25 mei van 20.00 tot 21.30 uur.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangen deelnemers de Teams-link.