zaterdag 24/09/2022

Dag voor misdienaars en acolieten

Alle misdienaars en acolieten die actief zijn in het bisdom Rotterdam worden uitgenodigd voor een jaarlijkse misdienaarsdag. Dit is een inspirerende en inhoudelijke dag. Aan het eind van de dag vier je samen de eucharistie. Bisschop Van den Hende is hoofdcelebrant in deze eucharistieviering.

Je bent van harte uitgenodigd voor de misdienaarsdag op 24 september (12.30-16.45 uur). Deze dag vindt plaats in de H. Augustinusparochie:

Laurentiuskerk en Bondsgebouw
Leidseweg 98
2251 LG Voorschoten

Aanmelding is nodig vóór 7 september en kan via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl. De bijdrage per kind en begeleider is € 3,50. De penningmeester van uw parochie ontvangt de factuur hiervoor.

Het programma is afgestemd op de verschillende doelgroepen en leeftijdscategorieën.

12.30 uur Inloop in het Bondsgebouw
13.00 uur Start programma
Voor de jongsten een speurtocht door de kerk
Voor de tieners een programma naar de zusters in Huize Bijdorp
Voor de acolieten een catechese door de bisschop
Voor de begeleiders van de misdienaarsgroepen een workshop over de didactiek, methodiek en didactische leermiddelen in de vorming van (aspirant) misdienaars en acolieten
14.50 uur Pauze met koffie, thee, limonade en iets lekkers
15.30 uur Eucharistieviering met bisschop Van den Hende
16.45 uur Afsluiting

Tijdens de eucharistieviering op de misdienaarsdag draagt iedere misdienaar of acoliet haar of zijn eigen liturgische kleding met de singel in de kleur groen. Verzocht wordt deze kleding zelf mee te nemen én per parochie of deelnemer goed te verpakken, voorzien van parochienaam en -kerk.