zaterdag 24/09/2022

Dag voor misdienaars en acolieten

Alle misdienaars en acolieten die actief zijn in het bisdom Rotterdam worden uitgenodigd voor een jaarlijkse misdienaarsdag. Dit is een inspirerende en inhoudelijke dag. Aan het eind van de dag vier je samen de eucharistie. Bisschop Van den Hende is hoofdcelebrant in deze eucharistieviering.

Je bent van harte uitgenodigd voor de misdienaarsdag op 24 september.

Aanmelding is nodig en kan via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl

Tijdens de dag gaan de misdienaars onder meer op speurtocht door de kerk. Voor de oudere misdienaars en acolieten is er een apart programma. Ook aan de begeleiders wordt gedacht. Voor hen wordt een workshop/catechese over een inhoudelijk onderwerp aangeboden. Tijdens de eucharistieviering op de misdienaarsdag draagt iedere misdienaar of acoliet haar of zijn eigen liturgische kleding met de singel in de kleur groen. Verzocht wordt deze kleding zelf mee te nemen én per parochie of deelnemer goed te verpakken, voorzien van parochienaam en -kerk.