zaterdag 28/10/2017

Engelse, Duitse en Franse kerkmuziek door de eeuwen heen

Op zaterdagavond 28 oktober verzorgt de Laurentius en Elisabeth Cantorij van het Bisdom Rotterdam een najaarsconcert met Engelse, Duitse en Franse kerkmuziek door de eeuwen heen.

Op het afwisselende programma staan werken van onder meer Gabriël Fauré, W. Andriessen, Henry Purcell, Ch.V. Stanford en John Rutter. Kortom een reis door enkele eeuwen kerkelijke koormuziek. Het concert begint om 20.00 uur en duurt met pauze tot ongeveer 21.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Entree is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.

De Laurentius en Elisabeth Cantorij onder leiding van Marc Schaap is in 1989 speciaal opgericht voor het vervullen van de kathedrale taken vanuit de hoofdkerk van het bisdom Rotterdam en voor het uitdragen van de liturgische muziek in diverse stijlen.

20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur (inclusief pauze)
Kathedrale kerk HH. Laurentius en Elisabeth
Mathenesserlaan 305