zaterdag 07/07/2018

Nationale Bedevaart Brielle

Jaarlijks wordt met de Nationale Bedevaart Brielle stilgestaan bij het getuigenis van de Martelaren van Gorcum (1572). De Nationale Bedevaart mag zich de laatste jaren in een toenemende belangstelling verheugen. De Nationale Bedevaart 2018 vindt plaats in het Jaar van Gebed en heeft daarom als thema: Volharden in gebed. Lees meer over het thema.

Zaterdag 7 juli

Bedevaartkerk heiligdom van de Martelaren van Gorcum
Rik 5, Brielle

Programma

11.00 uur: Pontificale eucharistieviering met Mgr. J. van den Hende als hoofdcelebrant
Muzikale begeleiding: Koor Canticum Novum (St. Agathakerk Lisse) o.l.v. dirigent Fabian Haggenburg en organist Johan Akerboom
13.30 uur: Rozenkransgebed en parallel Jongerenprogramma door de blauwe zusters. De zusters gaan met jongeren in gesprek over gebed. Daarbij zullen zij ook spreken over hun medezusters in conflictgebieden. In die moeilijke situaties blijven de zusters bidden, terwijl ze zich inzetten voor de nood van de mensen die ze helpen.
14.30 uur: Kruisweg
15.30 uur: Vespers en Processie met pelgrimszegen

Busvervoer

Voor deze gelegenheid is er busvervoer geregeld. Er zijn twee opstapplaatsen.

• Om 08.45 uur kunt u instappen bij de Kathedraal, Mathenesserlaan 305 te Rotterdam. Deze bus zal om 09.00 uur vertrekken naar het Centraal Station, Conradstraat, achter het Groothandelsgebouw.
  • Om 09.15 uur vertrekt de bus vanuit CS Rotterdam naar de Bedevaartskerk HH. Martelaren van Gorcum te Brielle.
  • Om 16.30 uur gaat u huiswaarts en vertrekt u met de bus vanuit Brielle via CS Rotterdam naar de Kathedraal, Mathenesserlaan 305 te Rotterdam.

U kunt zich voor de bus aanmelden via T: 010 – 281 51 71 of via bureau@bisdomrotterdam.nl. De kosten hiervan bedragen € 10 p.p. en te betalen bij instappen van de bus.

Meer informatie

Vanwege het 150-jarig jubileum van de heiligverklaring van de Martelaren van Gorcum verschenen in 2017 een speciaal Bisdom Magazine en een gebedskaart.

Voor meer informatie zie de website van het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum: www.martelarenvangorcum.nl. Zie ook de plattegrond van het bedevaartsoord.