maandag 05/07/2021

Online bijeenkomst ‘Vrijheid van godsdienst, wereldwijd rapport 2021’

In het verlengde van Pinksteren en voorafgaand aan de Nationale Bedevaart Brielle bij gelegenheid van de feestdag van de HH. Martelaren van Gorcum, vindt een online bijeenkomst naar aanleiding van het recente rapport ‘Vrijheid van godsdienst, wereldwijd rapport 2021’.

Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 5 juli om 20.00-21.30 uur via Teams.

Naast liturgie (‘leiturgia’) en diaconie (‘diakonia’) is de verkondiging van het Woord van God (‘kerugma-marturia’) een van de taken van de Kerk (Deus caritas est, 25). Die verkondiging kan er ook toe leiden dat mensen hun leven geven. De levensverhalen van de martelaren helpen ons om te blijven geloven dat Gods kracht daadwerkelijk in onze zwakheid tot ontplooiing kan komen en dat het God zelf is die onze broosheid sterk kan maken om te blijven getuigen.

Op deze avond houdt bisschop Van den Hende hierover een inleiding. Daarna zal de heer Dennis Peters van Kerk in Nood spreken over de actualiteit van het bovengenoemde rapport dat deze organisatie uitbracht in maart van dit jaar.

Meld u s.v.p. aan vóór 1 juli bij mw. Anneke Donkers via a.donkers@bisdomrotterdam.nl. U ontvangt op 5 juli de link om die avond deel te nemen aan de bijeenkomst.