maandag 18/01/2021

Online presentatie brochure voor lectoren

Vanwege het diocesane Jaar van het Woord van God verschijnt met het oog op de komende Zondag van het Woord van God in 2021 bij het bisdom Rotterdam een brochure voor lectoren (32 pagina's, € 3,00). De brochure werd geschreven door broeder Johan te Velde o.s.b. en heeft als titel ‘De lector: Het Woord van God horen en voorlezen in de liturgie’.

Lectoren en andere belangstellenden zijn uitgenodigd voor de online presentatie van deze brochure op maandagavond 18 januari van 20.00 tot 21.00 uur.

Bisschop Van den Hende zal tijdens deze livestream een inleiding houden en het eerste exemplaar symbolisch aanbieden aan een van de lectoren uit een parochie van het bisdom, mw. Marianne Koster-de Graaf. Met haar zal ook een kort interviewgesprek zijn over hoe zij zich als lector voorbereidt op een lezing, over haar ervaringen en wat het voor haar betekent om te lezen in de liturgie.

Deze online bijeenkomst wordt gehouden in de week voorafgaand aan de Zondag van het Woord van God 2021.

Aanmelden kan via a.d.jong@bisdomrotterdam.nl met uw e-mailadres en uw postadres. Deelnemers ontvangen per e-mail een kwartier voor aanvang van de bijeenkomst de link naar de livestream. Deelnemers aan deze bijeenkomst ontvangen per post een presentexemplaar van de brochure. Daarna is de brochure verkrijgbaar via de online bestelmogelijkheid op de bisdomwebsite.