donderdag 22/03/2018

Pelgrimstocht Vastenactie 2018

De Pelgrimstocht Vastenactie 2018 start op donderdag 22 maart. De deelnemers lopen op die dag van Bodegraven naar Noorden. Op vrijdag 23 maart gaat de tocht verder naar Woerden. Op zaterdag 24 maart lopen de deelnemers het laatste stuk naar Bodegraven. Elke dag wordt tussen de 21 en 25 kilometer gelopen.

De Pelgrimstocht is een bezinningstocht. Dit krijgt onder meer invulling via vijf korte bezinningsmomenten onderweg in een kerk of op een andere significante plek op de route.

De Pelgrimstocht is ook een sponsortocht. Deelnemers wordt gevraagd zich door familieleden, vrienden, kennissen, collega’s en parochianen te laten sponsoren voor het Vastenactieproject. In 2018 is dit het Households in Distress-programma in Mbala, Zambia.

De Pelgrimstocht Vastenactie 2018 wordt georganiseerd door MOV-groepen en pastorale beroepskrachten van de parochies Pax Christi, H. Clara en Sint Jan de Doper, het bisdom Rotterdam en Vastenactie.