zondag 07/10/2018

Rozenkrans voor de vrede

De Nederlandse bisschoppen bidden dit jaar samen met gelovigen elke maand op een speciale dag de rozenkrans met als intentie de vrede in de wereld. Iedere maand wordt in een van de bisdommen hier tijdens een bijzondere gelegenheid voor gebeden. In het bisdom Rotterdam wordt de rozenkrans voor de vrede gebeden in Schiedam op zondag 7 oktober.

Zondag 7 oktober viert de Kerk doorgaans de Gedachtenis Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans. Dit jaar is het weliswaar de 27e zondag door het jaar, maar die dag zal ook de rozenkrans worden gebeden. Het rozenkransgebed in het bisdom Rotterdam in Schiedam vindt plaats in de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans.

Het initiatief van de bisschoppen sluit aan bij de oproep van paus Franciscus, die op 8 oktober 2016 tegen delegaties uit Mariabevaartsoorden heeft gezegd zo vaak mogelijk de rozenkrans te bidden, “omdat dit gebed helpt de aanwezigheid van Christus in ons leven te kunnen herkennen.”

De Nederlandse bisschoppen roepen gelovigen op om mee te doen met het maandelijkse gebed, ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of met anderen tezamen. Op de website rkkerk.nl wordt een sms-service aangeboden aan wie mee wil bidden.

Zondag 7 oktober
Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans