zondag 17/10/2021

Start Jaar van de Sacramenten en begin ‘diocesane fase’

Op zondag 17 oktober begint een nieuw diocesaan themajaar in het bisdom Rotterdam: het Jaar van de Sacramenten. Deze datum, als start van het Jaar van de Sacramenten, valt samen met het begin van de ‘diocesane fase’ (oktober 2021 - april 2022) ter voorbereiding op deze bisschoppensynode.

De bisschop is op zondag 17 oktober om 15.00 uur hoofdcelebrant in een speciale eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam. “U bent hiervoor allen van harte uitgenodigd”, schrijft bisschop Van den Hende in een brief aan pastorale beroepskrachten, bestuursleden en alle andere gelovigen van het bisdom Rotterdam. “En het verzoek is: kom niet alleen, maar vraag mensen mee, zodat we deze diocesane fase ook daadwerkelijk samen kunnen starten vanuit ons geloof in Christus.”

Het Jaar van de Sacramenten zal duren tot 9 juli, het feest van de HH. Martelaren van Gorcum die met hun leven hebben getuigd van het geloof in de eucharistie.