woensdag 15/11/2017

Theologencafé over een dementie-vriendelijke kerk

Hoe zorgt een plaatselijke geloofsgemeenschap voor een dementie-vriendelijke kerk? Daarover spreekt pastoraal werkster Marianne Hoogervorst tijdens het Theologencafé op woensdag 15 november 2017.

In het huidige politieke klimaat is ervoor gekozen dat de oudere mens steeds langer thuis moet blijven met alle gevolgen van dien. Dit beleid is ook zichtbaar in de parochiekernen. Steeds meer mensen zijn alleen thuis en zo wordt het beroep dat zij doen op de bezoekgroepen van de parochies groter.

Om de vrijwilligers toe te rusten hoe om te gaan met deze medeparochianen heeft Marianne Hoogervorst een cursus van twee bijeenkomsten ontwikkeld gericht op deze specifieke problematiek. De cursus geeft een antwoord op de vraag: hoe zijn wij als plaatselijke gemeenschap een dementie-vriendelijke kerk? De eerste bijeenkomst is gericht op de mens met dementie, de tweede bijeenkomst op de mantelzorger. Beide bijeenkomsten zijn ontwikkeld vanuit gelovig perspectief.

Tijdens het Theologencafé zet Marianne Hoogervorst in haar lezing de rode lijn van de cursus uit. Ook licht ze een aantal specifieke voorbeelden uit de cursus toe en laat ze u deze ervaren.

Het Theologencafé is een ontmoetingsmogelijkheid voor priesters, diakens, pastoraal werkers en andere belangstellenden. Het Theologencafé wordt georganiseerd door de Pastorale Dienstverlening van bisdom Rotterdam. Spreekster Marianne Hoogervorst is pastoraal werkster van het bisdom Rotterdam en momenteel werkzaam in de Oecumenische geloofsgemeenschap de Regenboog te Leiden.

• 13.30 uur inloop/koffie/thee
  • 14.00 uur lezing door Marianne Hoogervorst
  • 14.45 uur ‘zoempauze’’
  • 15.00 uur plenair gesprek
  • 15.30 uur ontmoeting/drankje
  • 16.30 uur sluiting café

Church of Our Saviour (atrium)
Koningin Marialaan 2
Den Haag
(10 minuten lopen van station Den Haag Centraal)

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.