maandag 10/05/2021

Vanuit betrokkenheid bouwen aan financieel draagvlak

Deze online bijeenkomst op 10 mei (20.00-21.30 uur) gaat in op het thema ‘betrokkenheid’. Dit is een belangrijk aspect in een recent onderzoek van bureau Citisens in opdracht van Kerkbalans. Op deze avond worden enkele opvallende punten uit dit rapport besproken. Ook is er aandacht voor good practices uit parochies. Vanuit hun betrokkenheid op de parochianen hebben parochies in coronatijd bijzondere initiatieven laten zien, bijvoorbeeld met speciale acties rond Kerstmis en Pasen. Zulke initiatieven vergroten de betrokkenheid van parochianen en bouwen aan financieel draagvlak.

Op deze avond verzorgt bisschop Van den Hende een inleiding. Het tweede deel van de avond wordt verzorgd door Ad Sosef (Actie Kerkbalans Service Centrum).

Meld u zich aan voor deze bijeenkomsten via economaat@bisdomrotterdam.nl. U ontvangt op de dag van de bijeenkomst de link om deel te nemen.

Dit is de tweede in een reeks van drie online bijeenkomsten die worden gehouden als Teams-vergaderingen. U kunt deelnemen aan één, twee, of alle drie de bijeenkomsten.

In zijn homilie bij de chrismamis op 31 maart riep bisschop Van den Hende op om ons eigen geloof en engagement levend te houden, opdat het ook anderen mag bewegen en bemoedigen om na coronatijd niet te zeggen “het is klaar”, maar juist “opnieuw met de Heer een stap te zetten in de goede richting.” In deze drie online bijeenkomsten worden de woorden van de bisschop vertaald naar de inzet voor de financiële basis onder onze parochies nu en in de toekomst.