donderdag 18/04/2019

Viering van Witte Donderdag bij The Passion

Op Witte Donderdag 18 april zal ‘The Passion Dordrecht’ plaatsvinden. Bekende Nederlandse artiesten zullen met Nederlandstalige popsongs het lijden, sterven en verrijzen van Jezus vertolken.

Om 18.00 uur is Mgr. J.H.J. van den Hende hoofdcelebrant in de eucharistieviering in de H. Antoniuskerk, Burgemeester De Raadtsingel 45 te Dordrecht.

Het bisdom stelt parochianen, met name jongeren, in de gelegenheid om gratis vanuit hun parochie met de bus naar de eucharistieviering in Dordrecht te komen om vervolgens om 20.25 uur The Passion mee te kunnen maken.

Witte Donderdag is de eerste dag van het paastriduüm, met drie bijzondere dagen (Witte Donderdag, Goede Vrijdag, de Paasnacht) op weg naar Pasen. Het paasfeest is het belangrijkste feest van het kerkelijk jaar.

Op Witte Donderdag wordt de instelling van de eucharistie gevierd, de instelling van het priesterschap en de opdracht tot dienstbaarheid (het voorbeeld van de voetwassing, Johannes 13).