woensdag 05/06/2019
Werkconferentie ‘Armoede en schulden’

Het bisdom Rotterdam en de DCI nodigenalle PCI-bestuurders, leden van diaconale werkgroepen en pastorale beroepskrachten met de portefeuille diaconie uit voor de werkconferentie ‘Armoede en schulden’ op woensdag 5 juni in de parochiezaal van de Adelbertkerk, Minervaweg 7 in Delft.

De ondersteuning van mensen die te kampen hebben met armoede en schulden behoort tot het hart van het diaconale werk. Het mag dan beter gaan met de economie, het aantal mensen dat langdurig moet leven in armoede blijft hoog. Een op de negen kinderen groeit op in armoede. Ongeveer een half miljoen huishoudens heeft problematische schulden.

Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van armoede en schulden, en er groeien nieuwe inzichten en methoden om dit aan te pakken. Jacqueline Beekman, senior adviseur armoede en schulden bij Sociaal Werk Nederland, deelt haar inzichten tijdens de werkconferentie. Ook zijn er enkele workshops die ingaan op praktische aspecten van de financiële hulpverlening. Elke deelnemer aan de werkconferentie kan één workshop volgen.

18:00 uur Soep en broodjes en onderlinge ontmoeting
18:45 uur Opening door DCI
19:00 uur Inleiding over armoede en schulden door Jacqueline Beekman
19:45 uur Plenair gesprek
20:00 uur Pauze
20:15 uur Workshops:

1. Doorpraten met de inleider.
  2. PCI-en en schuldhulpverlening. Do’s en Don’ts. Deze workshop wordt verzorgd door Carla van der Vlist, directeur vereniging SchuldHulpMaatje Nederland.
  3. Workshop financiële hulpverlening. Deze workshop wordt verzorgd door Frank Swagemakers, voorzitter PCI Zoetermeer en lid DCI.
  4. Samenwerking met anderen in SUN’s en noodfondsen. Deze workshop wordt verzorgd door een bestuurslid van SUN Delft (Stichting Urgente Noden).

21: 15 uur Afsluiting en napraten

In verband met de eenvoudige maaltijd wordt u verzocht zich aan te melden vóór 3 juni 2019 bij Jan Maasen via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl of door het onderstaande aanmeldformulier in te vullen. Bij deze aanmelding graag aangeven:

• naam/namen deelnemers
  • naam PCI of parochie(kern)
Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.