Jaar van de Roepingen

zaterdag 30/03/2019

“24 uur voor de Heer” in het Jaar van de Roepingen

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart vinden de “24 uur voor de Heer” plaats. In 2015 nam paus Franciscus het initiatief op in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid afkondigde. Daarna is het elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen. De “24 uur voor de Heer” nodigen ertoe uit het sacrament van verzoening te vieren in een context van eucharistische aanbidding.

“Het initiatief moet in de bisdommen worden bevorderd,” benadrukt paus Franciscus in Misericordiae vultus (17). “Zeer veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken.”

Het bisdom verspreidde een poster om mensen uit te nodigen aan te sluiten bij het gebed. Parochies die flyers willen afdrukken kunnen hieronder de digitale bestanden downloaden.

Het is ook mogelijk om op de eigen locatie aan te sluiten en gehoor geven aan de oproep van de paus. Wanneer ook in uw parochie, klooster of instelling de “24 uur voor de Heer” plaatsvindt, laat het dan per e-mail aan ons weten, zodat we ook uw locatie hieronder kunnen vermelden.

Deze parochies doen mee met de “24 uur voor de Heer”:

• Rotterdam
    HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal
    Mathenesserlaan 305, 3021 HK Rotterdam
    Vrijdag 15.00-23.00 uur (kruisweg, vespers, rozenkrans en completen)
    Zaterdag 09.30-22.00 uur (eucharistie, rozenkrans, vespers, completen)
  • Delft
    Kapel Maria van Jessekerk
    Burgwal 20, 2611 GJ
    Vrijdag t/m zaterdag 09.30-09.30 uur (start vrijdag met eucharistie)
  • Leiden
    Kapel Johannes Paulus II