Jaar van de Roepingen

zaterdag 30/03/2019

Jaarlijkse bijeenkomst van pastoraatgroepen met als thema: ‘Om het geloof levend te houden!’

Jaarlijks organiseert de Pastorale Dienstverlening van het bisdom Rotterdam een ontmoetingsbijeenkomst voor leden van pastoraatgroepen. Dit jaar wordt deze bijeenkomst gehouden op zaterdag 30 maart van 10.00-13.30 uur.

De bijeenkomst is bedoeld voor leden (en aspirant-leden) van pastoraatsgroepen en voor pastorale beroepskrachten die leiding geven aan pastoraatsgroepen.

“We zijn geroepen om de boodschap te verspreiden: de liefde van Christus uit te dragen in woord en daad. Dat vraagt dat we als Kerk steeds opnieuw zorg moeten hebben voor de vitaliteit en de diepgang van ons persoonlijk en ons gemeenschappelijk geloof.” Dit schrijft bisschop Van den Hende in zijn brief (8 januari 2019), waarin hij het Jaar van de Roepingen afkondigt.

Het geloof levend houden is een opdracht waarin ook pastoraatgroepen een belangrijke rol vervullen. In nauw overleg met het pastoraal team geven zij impulsen en invulling aan het pastoraal beleid van een parochie en/of plaatselijke geloofsgemeenschap. Elke groep doet dat op zijn eigen wijze, veelal afhankelijk van plaatselijke omstandigheden en mogelijkheden.

Om deze opdracht te vervullen dient ook het persoonlijk geloof van leden van pastoraatgroepen gevoed te worden. Op deze ontmoetingsdag kunnen de pastoraatgroepen van elkaar horen op welke wijze zij in hun geloofsgemeenschap het geloof en hun geloof levend houden en wat hierbij komt kijken

Pastoraal werker Lâm Nguyen verzorgt de inleiding en geeft daarin een voorzet voor de groepsgesprekken over dit thema en het uitwisselen van ervaringen.

09.30 uur Binnenkomst met koffie en thee
10.00 uur Opening
10.10 uur Inleiding door de heer Lâm Nguyen, pastoraal werker in de parochie H. Thomas in Alphen aan de Rijn. Thema: Om het geloof levend te houden!
10.40 uur Kort moment voor het stellen van vragen aan de inleider
10.55 uur Indeling en instructie voor groepsgesprekken
11.00 uur Pauze
11.10 uur Ontmoeting in kleine groepen naar aanleiding van de inleiding
12.00 uur Plenair gesprek
12.30 uur Gebedsviering
12.45 uur Lunch (voor een eenvoudige lunch wordt gezorgd)
13.30 uur Einde

Kosten en aanmelden

Graag voor 23 maart aanmelden (dat kan met onderstaand formulier). Geef bij uw aanmelding per persoon aan: naam en adres, e-mailadres, namens welke parochie hij/zij komt.

Van deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 10,00 p.p. Hiervoor wordt een rekening gestuurd naar uw parochiebestuur.

Adelbertkerk
Minervaweg 7 te Delft

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.