Jaar van de Roepingen

vrijdag 14/06/2019
Kloosterweekend voor gebedsleiders ‘Geroepen zijn’

Voor gebedsleiders van het bisdom Rotterdam is van vrijdagavond 14 juni tot en met zondagmiddag 16 juni 2019 het kloosterweekend ‘Geroepen zijn’. Het weekend met inleidingen, ontmoeting en gebed vindt plaats in het Willibrordushuis: het klooster van de broeders van Sint Jan, in Den Haag.

Mgr. Van den Hende kondigde op het Feest van Christus Koning een nieuw themajaar aan: 2019 is het ‘Jaar van de Roepingen’. Een bijzonder thema dat ons allemaal aangaat. Want Jezus roept ons. Hij richt zich tot alle mensen van goede wil, Zijn roepstem wil ieder hart bereiken.

Wat betekent dat voor ons, in ons persoonlijke leven? Wat betekent het voor de gemeenschap van de Kerk? Hoe kunnen wij de stem van God verstaan? Waartoe zijn wij geroepen?

Tijdens het kloosterweekend willen we over dit thema nadenken, aan de hand van roepingsverhalen uit de Bijbel en met verschillende werkvormen. We verkennen wat ‘roeping’ betekent, voor u persoonlijk en voor de geloofsgemeenschap van de Kerk. In uw parochie vervult u de functie van gebedsleider. Hoe kan het thema 'roepingen' daarin meeklinken?

Tijdens het kloosterweekend is er ruimte voor verstilling en ontspanning. Er is gelegenheid om te wandelen in de omgeving van het klooster en in de nabijgelegen paleistuin. Vanzelfsprekend is er ruimte voor bezinning en gebed. We volgen de dagorde van de broeders. U bent van harte uitgenodigd u bij het koorgebed en de vieringen aan te sluiten.

Het weekend wordt geleid door Rita Schoolenberg en Liesbeth Stalmeier. Rita is bisschoppelijk gedelegeerde voor pastoraal werkers en pastoraal werker in de Christoffelparochie in Rotterdam. Liesbeth is bisschoppelijk gedelegeerde voor het RK onderwijs en studiebegeleider van Vronesteyn, de priester- en diakenopleiding van het bisdom Rotterdam.

Vrijdagavond

• 14.00 uur Afsluiting van het weekend
  • 15.30 uur Vertrek

• Data: 14 t/m 16 juni 2019
  • Plaats: Willibrordushuis, Oude Molstraat 35 (Den Haag)
  • Begeleiding: Rita Schoolenberg en Liesbeth Stalmeier

Kosten
Deelname aan het kloosterweekend wordt beschouwd als een ondersteuning van u als gebedsleider. Voor de kosten van deelname en verblijf wordt een bedrag van €95,- per deelnemer gevraagd. De nota wordt aan het parochiebestuur aangeboden. Het is goed dat u hierover van te voren contact opneemt met uw bestuur. Inschrijving geschiedt op volgorde van ontvangst. U bent ook van harte welkom als u vorig jaar hebt deelgenomen aan dit weekend. We zien naar u uit!

Opgave
U kunt zich opgeven door het formulier hieronder in te vullen of een e-mail te sturen naar mevrouw M. Meeussen, pastorale dienstverlening Bisdom Rotterdam: pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl
Telefoonnummer: 010 281 51 84

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.