Jaar van Gebed

woensdag 14/02/2018

Aswoensdag

Op 14 februari start met Aswoensdag de Veertigdagentijd op weg naar Pasen. In de Veertigdagentijd helpen het gebed, de aalmoes en het vasten om “naar de Heer terug te keren met heel ons hart en heel ons leven,” schrijft paus Franciscus in zijn boodschap voor deze Veertigdagentijd. De paus nodigt uit om ijverig, gesteund door aalmoes, vasten en gebed, de weg van de Veertigdagentijd op te gaan: “Als de liefde in zoveel harten soms lijkt uit te doven, dan dooft zij niet uit in Gods hart! Hij geeft ons steeds nieuwe gelegenheden om opnieuw te kunnen beginnen met lief hebben.”

In het bisdom Rotterdam start op Aswoensdag de 40-dagencampagne (14 februari – 1 april 2018). Mgr. Van den Hende en medewerkers van het bisdombureau vieren deze middag de eucharistie in de kapel van het bisdomkantoor.

Het bisdom richt in de Veertigdagentijd de schijnwerper op de vele diaconale activiteiten die katholieke parochies, instellingen en scholen in deze periode organiseren. Traditioneel krijgt in deze periode de Vastenactie veel aandacht, die dit jaar actie voert voor een armoedebestrijdingsprogramma in Mbala, Zambia. De 40-dagencampagne heeft ook oog voor de diaconale inzet voor mensen in nood dichtbij. Met deze 40-dagencampagne wil het bisdom een bijdrage leveren aan het zichtbaar maken van de Kerk als netwerk van liefde.