Jaar van Gebed

vrijdag 15/12/2017

Bidden in de rooms-katholieke en protestantse traditie

De Werkgroep Oecumene van het bisdom Rotterdam organiseert op vrijdag 15 december de bijeenkomst 'Bidden in de rooms-katholieke en protestantse traditie'. Deze ontmoeting wordt georganiseerd in het kader van het diocesane Jaar van Gebed. Inleiders zijn broeder Thomas Quartier OSB, Ds Arjan Plaisier en Mgr Van den Hende. Dagvoorzitter is Frits Vermeulen, bisschoppelijk gedelegeerde voor oecumene.

Prof.dr T.H. Quartier (1972) doceert rituele en liturgische studies aan de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen in Nijmegen en monastieke spiritualiteit in Leuven en Rome. Tevens is hij verbonden aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Hij hoort bij de monnikengemeenschap van de Willibrordsabdij in Doetinchem.

Dr A.J. Plaisier (1956) is predikant van de missionaire gemeente 'De Fontein' in Apeldoorn en docent spiritualiteit aan de Protestantse Theologische Universiteit. Van 2008 tot 2016 was hij scriba van de Protestantse Kerk in Nederland.

Mgr dr J.H.J. van den Hende is bisschop van Rotterdam en bisschop-referent voor oecumene.

Vrijdag 15 december
14.00 uur (inloop 13.30 uur)
Vronesteyn
Park Vronesteyn 14
2271 HS Voorburg

U bent van harte welkom. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht. Aanmelden en verdere informatie is te verkrijgen via oecumene@bisdomrotterdam.nl en kan ook met het onderstaande formulier.

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.