Jaar van Gebed
zaterdag 30/06/2018

Informatie- en bezinningsbijeenkomst over eucharistische aanbidding

Het vieren van de eucharistie wordt door het Tweede Vaticaans Concilie "bron en hoogtepunt" genoemd (Lumen Gentium 11), en na afloop van de viering van de eucharistie wordt het heilig sacrament bewaard, in het besef dat Christus blijvend aanwezig is. Bidden bij het tabernakel en het aanbidden van de Heer in het sacrament betekent dat je met Christus in gesprek gaat en biddend met Hem verbonden wilt zijn.

Deze speciale informatie- en bezinningsbijeenkomst is bedoeld om het houden van eucharistische aanbidding in de parochies te stimuleren en op deze bijzondere manier het gebed gaande te houden. Eucharistische aanbidding: waarom, wanneer en hoe?

Zaterdag 30 juni
Kerk van de H. Antonius van Padua (De Boskant)
Fluwelen Burgwal 45
Den Haag (vlakbij het Centraal Station)

10.00 uur Aankomst
10.30 uur Inleiding Mgr. Van den Hende: “Jaar van Gebed: verbinding tussen eucharistie vieren en eucharistische aanbidding”
10.45 uur Inleiding door zuster Maria Nadiya: "Waarom is eucharistische aanbidding belangrijk in parochies en wat is er voor nodig?"
11.15 uur Koffie/thee
11.30 uur Vragen en gesprek
12.00 uur Eucharistische aanbidding
12.20 uur Viering van de eucharistie
13.00 uur Afsluiting met lunch

Vriendelijk verzoek u aan te melden vóór 24 juni.

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.