Jaar van Gebed
woensdag 06/06/2018

Bijeenkomst voor redacties van het parochieblad

De Kerk als netwerk van liefde heeft alleen kans van slagen, wanneer wij volharden in gebed. Dat schrijft Mgr. Van den Hende in zijn brief waarin hij het Jaar van Gebed aankondigt. Waar het gaat om gebed te stimuleren is een goede communicatie onmisbaar. De parochiebladen zijn hierbij een belangrijk middel, zoals ook de website van het bisdom.

Redacties van parochiebladen zijn daarom van harte uitgenodigd voor een diocesane bijeenkomst op woensdag 6 juni in Delft. Bisschop Van den Hende opent de bijeenkomst met een korte inleiding rond het Jaar van Gebed. Wat is gebed? En welke bijzondere sites en andere bronnen kunnen redacties behulpzaam zijn om aandacht te schenken aan bidden?

Daarna komen enkele redacties van parochiebladen aan het woord. Hoe geven zij aandacht aan gebed in hun parochiebladen? Welke initiatieven rond bidden zijn er in hun parochie? Hoe reageren parochianen op initiatieven in het kader van bidden? Er zal volop gelegenheid zijn om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Aan de redacties wordt gevraagd om exemplaren van hun parochieblad mee te nemen zodat u deze kunt inzien en meenemen.

Woensdag 6 juni
Adelbertkerk
Minervaweg 7
Delft

19.30 uur: Ontvangst met een kopje koffie of thee
20.00 uur: Opening en welkom met toelichting op het programma
20:10 uur: Inleiding door bisschop Van den Hende
20:30 uur: Pauze
20:50 uur: Presentatie door redacties parochiebladen
Gelegenheid tot het stellen van vragen
21:50 uur: Afsluiting bijeenkomst

Aanmelden kan tot 1 juni 2018 met onderstaand formulier, of via een mail aan Monique Meeussen, Coördinator Pastorale Dienstverlening: m.meeussen@bisdomrotterdam.nl Graag bij uw aanmelding vermelden uit welke parochie u afkomstig bent.

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.