Jaar van Gebed

zondag 24/06/2018

Geloofsgesprek en mediaviering

Op zondag 24 juni komt het Geloofsgesprek uit het bisdom Rotterdam. Deze zondag is emeritus-priester Rob van Nerum te gast. Hij leeft vanuit de spiritualiteit van Charles de Foucault. "Bidden en werken", zo vat hij deze samen, "vanuit het verborgen leven dat Jezus, Maria en Jozef hebben geleid in Nazareth."

Het gesprek staat in het teken van het Jaar van Gebed. De 81-jarige priester vertelt over zijn eigen gebedsleven, dat de dag en ook de nacht doordringt. "Als ik voor mensen bid, merk ik dat ik meer zicht krijg op wat die mens meemaakt." Vanuit zijn aanleunwoning in Rotterdam vertelt hij hoe hij leeft onder de mensen en ook met zijn medebewoners spreekt over bidden. "Ik ben denk ik de gelukkigste mens die je je kunt voorstellen. Ik ben gehandicapt, maar ik ben gelukkig, omdat ik te midden ben van deze mensen."

De eucharistieviering wordt uitgezonden vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen.

Zondag 24 juni NPO2
10.15 uur: Geloofsgesprek
10.30 uur: Uitzending van de eucharistieviering vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen. Pastoor Jack Glas is celebrant.