Jaar van Gebed
zondag 06/05/2018

Liduinafeest Schiedam

Mgr. Van den Hende nodigt parochies uit om in het Jaar van Gebed op bedevaart te gaan naar Schiedam, wanneer op 6 mei het Liduinafeest wordt gevierd. “Door het gezamenlijke gebed zoeken wij als netwerk van liefde verbondenheid met Jezus Christus, onze Heer. Op bedevaart kunnen wij ervaren dat wij, gekomen vanuit verschillende plaatsen, één netwerk vormen rond de verrezen Heer”, aldus de bisschop in een brief aan pastorale beroepskrachten en parochies in het bisdom.

Zondag 6 mei
Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans
Singel 104, Schiedam
10.30 uur Hoogmis in de basiliek, aansluitend koffie/thee in parochiezaal De Wilgenburg (en gelegenheid een zelf meegebrachte lunch te gebruiken)
13.30 uur korte gebedsdienst in de basiliek, ter inleiding op de processie
14.00 uur processie met de relieken van de heilige Liduina door de straten van Schiedam, langs plaatsen uit het leven van de heilige Liduina en plaatsen uit de devotie tot deze heilige. Halverwege de processie is er een korte gebedsdienst in de Grote Kerk, waar de heilige Liduina tijdens haar leven heeft gebeden en waar haar grafkapel geweest is
15.45 uur afsluiting van de processie met een vesperdienst in de basiliek.
16.00 uur welkom voor een ontmoeting (met soep en een broodje) in parochiezaal De Wilgenburg