Jaar van Gebed
maandag 01/10/2018

Estafette van rozenkransgebed

Oktober is vanouds de maand van de rozenkrans. In het Jaar van Gebed nodigt Mgr. Van den Hende parochies en religieuze gemeenschappen uit om in deze maand deel te nemen aan een bisdombrede rozenkransestafette: "Een dergelijke estafette van het rozenkransgebed is een bijzondere uiting van onze gelovige toewijding als netwerk van liefde, in het Jaar van Gebed.”

De bisschop nodigt uit om in het kader van het Jaar van Gebed als parochies en religieuze gemeenschappen vóór 1 september aan het bisdom te berichten op welke dagen in oktober parochies en religieuze gemeenschappen de rozenkrans bidden. Mgr. Van den Hende: “Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we in oktober als netwerk van liefde van dag tot dag de rozenkrans bidden, dit niet zonder vruchten zal blijven.”

In het evangelie roept Jezus op om te volharden in gebed (cf Lucas 18, 1). Op verschillende bedevaartplaatsen is het de moeder des Heren, de maagd Maria, die vraagt om te blijven bidden, heel bijzonder ook de rozenkrans.

Parochies en religieuze gemeenschappen kunnen de dagen in oktober (data inclusief plaats en tijd) waarop zij de rozenkrans zullen bidden vóór 1 september doorgeven aan het bisdom bij mevrouw Annemieke de Jong e-mail: a.d.jong@bisdomrotterdam.nl

Ik wil me graag inschrijven voor deze activiteit!

Vul uw naam in

Vul een correct emailadres in

Bedankt voor uw inschrijving!

Controleer het postvak van uw email voor de bevestigingsmail, de in deze mail aanwezige link dient u te gebruiken om uw inschrijving te activeren.