Erfenissen en legaten

Uw steun via een erfenis of legaat

Ook bij overlijden kunt u waarborgen dat de inzet voor de Kerk voortgang krijgt. Steeds nieuwe mensen weten zich geroepen zich in te zetten voor de Kerk en het evangelie. Toekomstige generaties zullen zich met hart en ziel inzetten voor het evangelie. Maar kleiner wordende parochies en gemeenschappen van gelovigen zullen niet de middelen bij elkaar kunnen brengen, zoals eerdere generaties dat konden.

In een testament kunt u vastleggen dat een deel van de erfenis ten goede zal komen aan de Kerk. Dat kan bijvoorbeeld via een legaat of een erfstelling. Met een legaat kunt u zelf omschrijven wat u van de erfenis wenst na te laten. Dit kan een geldbedrag zijn, maar ook een roerende of onroerende zaak, zoals een schilderij of een huis. Via een erfstelling kunt u het bisdom tot (mede-)erfgenaam benoemen.

Omdat het bisdom als Kerk een ANBI-instelling is, hoeven geen successierechten te worden betaald.

Toekomstige generaties zullen zich met hart en ziel inzetten voor het evangelie. Maar zullen niet de middelen bij elkaar kunnen brengen, zoals eerdere generaties dat konden.

Wij geven u graag meer informatie.

Bisdom Rotterdam
Mr J.C.G.M. Bakker, algemeen econoom