(Pre)Marriage Course

Voor aanstaande echtparen

De Pre Marriage Course en de Marriage Course zijn voor alle aanstaande echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursussen ga je, in een ontspannen sfeer, met zijn tweeën in gesprek over wat echt belangrijk is voor je relatie, en je verwachtingen voor de toekomst. De cursussen zijn herkenbaar, eerlijk en opbouwend - en met een flinke scheut humor.

• Pre Marriage Course
    Deze cursus wordt gegeven in zes avonden. De kosten bedragen € 150 per echtpaar. Voor jonge paren (t/m 23 jaar) voor wie het cursusgeld een hindernis zou zijn om deel te nemen, kan het bisdom de cursuskosten subsidiëren. Je betaalt naar draagkracht. (Het bisdom subsidieert tot maximaal € 130, je betaalt dan € 20).

• Marriage Course

Deze cursus wordt gegeven in acht avonden. De kosten bedragen € 200 per echtpaar. Voor jonge paren (t/m 23 jaar) voor wie het cursusgeld een hindernis zou zijn om deel te nemen, kan het bisdom de cursuskosten subsidiëren. Je betaalt naar draagkracht. (Het bisdom subsidieert tot maximaal € 150, je betaalt dan € 50).

De eerste avond bestaat uit een inleiding en gesprek over de betekenis van het sacrament van het huwelijk. Zowel de Pre Marriage Course als de Marriage Course behandelen daarna praktische onderwerpen die in het huwelijk een belangrijke rol spelen:

• Communicatie: praten en luisteren
  • Toewijding: tijd voor elkaar nemen
  • Gezonde familierelaties: omgaan met ouders en schoonouders
  • Conflicten oplossen: omgaan met boosheid, elkaars verschillen ontdekken, en elkaar vergeven
  • Liefde in actie: de vijf talen van de liefde
  • Liefde levendig houden: vriendschap en seksualiteit
  • Gedeelde doelen en waarden
  • Gelijkwaardigheid en verbondenheid

Elke cursusavond begint met een complete en sfeervolle maaltijd, met zijn tweeën aan een eigen tafel. Na het eten ga je aan de slag met het thema van de avond. Na een kort, inspirerend verhaal, waar alle deelnemers tegelijk naar luisteren, praat elk paar er getweeën over door. Geen vraag blijkt te gek om te stellen… en om serieus te bespreken. Het cursusmateriaal helpt daarbij. Alles wat wordt besproken blijft onder elkaar.

Aanmelden

Je kunt je als echtpaar aanmelden via de onderstaande link. Meld je zo vroeg mogelijk aan. Na aanmelding ontvang je per e-mail meer informatie.

• Aanmelden voor de Pre Marriage Course (link naar Google aanmeldformulier)
  • Locatie en data 2019
    De cursusdata zijn: 11 januari, 25 januari, 8 februari, 22 februari, 8 maart en 22 maart, telkens op vrijdagavonden, van 18.00 uur tot 22.00 uur.
    Locatie: HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal
    Mathenesserlaan 305
    3021 HK, Rotterdam

Tot slot

• Maak als aanstaand echtpaar zo snel mogelijk ook een afspraak met degene die in de parochie waar je gaat trouwen verantwoordelijk is voor de parochiële huwelijksvoorbereiding, waaronder de voorbereiding van de kerkelijke viering (mocht je dat nog niet hebben gedaan)
  • Mocht het cursusbedrag een hindernis vormen om deel te kunnen nemen, geef dit dan a.u.b. aan op het aanmeldformulier
  • Het cursusbedrag is inclusief cursusmateriaal, welkomstdrankjes, een sfeervolle, complete avondmaaltijd aan het begin van elke avond en koffie, thee, koek, etc.

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij vicaris-generaal Tjeerd Visser