(Pre)Marriage Course

Voor aanstaande echtparen

De Pre Marriage Course en de Marriage Course zijn voor alle aanstaande echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursussen ga je, in een ontspannen sfeer, met zijn tweeën in gesprek over wat echt belangrijk is voor je relatie, en je verwachtingen voor de toekomst. De cursussen zijn herkenbaar, eerlijk en opbouwend - en met een flinke scheut humor.

De eerste avond bestaat uit een inleiding en gesprek over de betekenis van het sacrament van het huwelijk. Zowel de Pre Marriage Course als de Marriage Course behandelen daarna praktische onderwerpen die in het huwelijk een belangrijke rol spelen:

• Communicatie: praten en luisteren
  • Toewijding: tijd voor elkaar nemen
  • Gezonde familierelaties: omgaan met ouders en schoonouders
  • Conflicten oplossen: omgaan met boosheid, elkaars verschillen ontdekken, en elkaar vergeven
  • Liefde in actie: de vijf talen van de liefde
  • Liefde levendig houden: vriendschap en seksualiteit
  • Gedeelde doelen en waarden
  • Gelijkwaardigheid en verbondenheid

In de coronatijd kunnen de cursussen alleen online worden aangeboden. Dat betekent dat er geen gezamenlijke maaltijd is, maar dat jullie als stel de acht cursusavonden zelf samen gezellig start met een lekker etentje. Na het eten, vanaf 20:00 uur, gaan we samen via Zoom aan de slag met het thema van de avond. We kijken daarbij telkens met alle deelnemers samen naar korte, inspirerende inleidingen. Daarbij delen ook deelnemers van eerdere cursussen hun ervaringen. Vervolgens praat ieder stel onderling door over de vragen in het cursusmateriaal. Geen vraag blijkt te gek om te stellen… en om serieus te bespreken.

Online cursus

Vanwege de onzekerheden rond de coronaregels worden de cursussen nu alleen online gegeven. De eerstvolgende online Marriage Course begint op 22 januari (met een catechese-avond over het huwelijk). Aanmelden kan tot uiterlijk 22 januari ‘s ochtends.

• De cursus is opgezet voor stellen die willen gaan trouwen én voor reeds langer gehuwden
  • Er is geen beperking aan het aantal deelnemers: ieder paar kan zich aanmelden
  • De data zijn: 22/1, 12/2, 26/2, 12/3, 26/3, 9/4, 23/4, 21/5 waarvan een groot deel interactieve avonden zullen zijn, telkens om 20.00 uur. Het andere deel van de in totaal acht sessies is met hulp van de internetcursus flexibel in te plannen door de deelnemers zelf. Precieze informatie volgt op de eerste avond.
  • Aanmelding kan via het aanmeldformulier
  • Kosten: € 20 per paar

Tot slot

• Maak als aanstaand echtpaar zo snel mogelijk ook een afspraak met degene die in de parochie waar je gaat trouwen verantwoordelijk is voor de parochiële huwelijksvoorbereiding, waaronder de voorbereiding van de kerkelijke viering (mocht je dat nog niet hebben gedaan)
  • Mocht het cursusbedrag een hindernis vormen om deel te kunnen nemen, geef dit dan a.u.b. aan op het aanmeldformulier
  • Het cursusbedrag is inclusief cursusmateriaal, welkomstdrankjes, een sfeervolle, complete avondmaaltijd aan het begin van elke avond en koffie, thee, koek, etc.

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij de werkgroep, via een mail naar Silvia de Haan.