(Pre)Marriage Course

Voor aanstaande echtparen

De Pre Marriage Course en de Marriage Course zijn voor alle aanstaande echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursussen ga je, in een ontspannen sfeer, met zijn tweeën in gesprek over wat echt belangrijk is voor je relatie, en je verwachtingen voor de toekomst. De cursussen zijn herkenbaar, eerlijk en opbouwend - en met een flinke scheut humor.

 • Pre Marriage Course
  Deze cursus wordt gegeven in zes avonden. De kosten bedragen € 150 per echtpaar. Voor jonge paren (t/m 23 jaar) voor wie het cursusgeld een hindernis zou zijn om deel te nemen, kan het bisdom de cursuskosten subsidiëren. Je betaalt naar draagkracht. (Het bisdom subsidieert tot maximaal € 130, je betaalt dan € 20).

 • Marriage Course

  Deze cursus wordt gegeven in acht avonden. De kosten bedragen € 200 per echtpaar. Voor jonge paren (t/m 23 jaar) voor wie het cursusgeld een hindernis zou zijn om deel te nemen, kan het bisdom de cursuskosten subsidiëren. Je betaalt naar draagkracht. (Het bisdom subsidieert tot maximaal € 150, je betaalt dan € 50).

De eerste avond bestaat uit een inleiding en gesprek over de betekenis van het sacrament van het huwelijk. Zowel de Pre Marriage Course als de Marriage Course behandelen daarna praktische onderwerpen die in het huwelijk een belangrijke rol spelen:

 • Communicatie: praten en luisteren
 • Toewijding: tijd voor elkaar nemen
 • Gezonde familierelaties: omgaan met ouders en schoonouders
 • Conflicten oplossen: omgaan met boosheid, elkaars verschillen ontdekken, en elkaar vergeven
 • Liefde in actie: de vijf talen van de liefde
 • Liefde levendig houden: vriendschap en seksualiteit
 • Gedeelde doelen en waarden
 • Gelijkwaardigheid en verbondenheid

Elke cursusavond begint met een complete en sfeervolle maaltijd, met zijn tweeën aan een eigen tafel. Na het eten ga je aan de slag met het thema van de avond. Na een kort, inspirerend verhaal, waar alle deelnemers tegelijk naar luisteren, praat elk paar er getweeën over door. Geen vraag blijkt te gek om te stellen… en om serieus te bespreken. Het cursusmateriaal helpt daarbij. Alles wat wordt besproken blijft onder elkaar.

Aanmelden

Je kunt je als echtpaar aanmelden via de onderstaande link. Meld je zo vroeg mogelijk aan. Na aanmelding ontvang je per e-mail meer informatie.

 • Pre Marriage Course (Deze cursus is vanwege het Corona-virus tot nader orde uitgesteld)
  Deze wordt in 2020 gehouden in Rotterdam. De data zijn: 28 februari, 13 en 27 maart, 17 april, 1 en 15 mei. Op vrijdagavonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  Plaats:HH. Laurentius en Elisabeth kathedraal, Mathenesserlaan 305, 3021 HK Rotterdam, Elisabeth zaal. (Deze cursus is vol.)
 • Marriage Course in Alphen a/d Rijn
  Deze wordt in 2020 gehouden in Alphen a/d Rijn op: 24 en 31 januari, 14 en 21 februari, 6, 13 en 27 maart, 3 april (huwelijkscatechese en catechese over het sacrament van verzoening). Aanvang 18.45 uur tot 21.30 uur (uiterlijk 22.00 uur). Plaats: Julianastraat 4 te Alphen a/d Rijn. Meer informatie (kosten per koppel €200): info@rkgroenehart.nl.


Tot slot

 • Maak als aanstaand echtpaar zo snel mogelijk ook een afspraak met degene die in de parochie waar je gaat trouwen verantwoordelijk is voor de parochiële huwelijksvoorbereiding, waaronder de voorbereiding van de kerkelijke viering (mocht je dat nog niet hebben gedaan)
 • Mocht het cursusbedrag een hindernis vormen om deel te kunnen nemen, geef dit dan a.u.b. aan op het aanmeldformulier
 • Het cursusbedrag is inclusief cursusmateriaal, welkomstdrankjes, een sfeervolle, complete avondmaaltijd aan het begin van elke avond en koffie, thee, koek, etc.

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij vicaris-generaal Tjeerd Visser

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven