Ledenadministratie

Een goede ledenadministratie is van belang voor de opbouw van de gemeenschap. Een up-to-date ledenadministratie maakt toezending van het parochieblad mogelijk en het uitnodigen van parochianen voor bijeenkomsten en de deelname aan de jaarlijkse actie Kerkbalans. Het bisdom ondersteunt parochies waar het gaat om goede faciliteiten voor de ledenadministratie. Parochies kunnen hulp krijgen bij de juiste invoer en gebruik van de ledenadministratie. Ook kan worden ondersteund bij het maken van segmenten, zodat parochies de brief voor de actie Kerkbalans gericht kunnen opstellen en versturen.

Alle parochies in Nederland, en dus ook die in het bisdom Rotterdam krijgen te maken met een nieuwe automatisering. Mede gezien ontwikkelingen op het gebied van de privacywetgeving is door het Economenoverleg onderzocht of het bestaande automatiseringssysteem Navision nog voldoen aan de wensen en de (komende) eisen. Dat bleek niet het geval. Gekozen is voor een nieuw systeem dat bestaat uit DocBase (ledenadministratie en documentbeheer) en ExactOnline (financiƫle administratie.

Parochies kunnen per 1 januari 2018 overstappen naar het nieuwe systeem, maar moeten dat uiterlijk doen per 1 januari 2019, aangezien per 30 juni 2019 de ondersteuning van Navision wordt beƫindigd.

Een landelijke projectgroep begeleidt dit traject: rkk-online.nl