M25 laat zien wat het betekent om iets te kunnen doen voor een ander

Door concrete vrijwilligersactiviteiten zien en voelen wat het inhoudt om iets te kunnen betekenen voor mensen die het moeilijk hebben in onze samenleving. Dat is M25.

M25 is een project voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Iets doen voor de armere mensen in de samenleving heeft vanuit het geloof te maken met Matteüs 25: wie iets gedaan heeft voor de minsten, heeft iets gedaan voor Christus. In het Matteüs evangelie staan zes handelingen die we zijn gaan kennen als de werken van barmhartigheid (Matteüs 25, 31-46). Er is er eentje bijgekomen (naar Tobit 1,17), en paus Franciscus heeft er een achtste aan toegevoegd. Dit zijn ze allemaal:

  • De hongerigen spijzen
  • De dorstigen laven
  • De naakten kleden
  • De vreemdelingen herbergen
  • De zieken verzorgen
  • De gevangenen bezoeken
  • De doden begraven
  • De zorg voor het gemeenschappelijk huis (= de schepping)

Kenmerkend voor M25 is dat er naast praktische activiteiten veel ruimte is voor gezamenlijke planning en reflectie. M25 een vorm van diaconale mystagogie: een inwijding in het mysterie van het goeddoen, in het gave-karakter van het menselijk bestaan en in de herkenning van Christus in de mens in nood.

In Bisdom Rotterdam zijn verschillende M25-groepen actief. Alle groepen zijn te vinden in een overzicht. Om het jaar ontmoeten zij elkaar op de manifestatie 'M25 goes...'.

Meld uw groep aan bij de Pastorale Dienstverlening en uw groep komt ook in dit overzicht te staan. Hebt u een vraag? Ook dan kunt u bij de Pastorale Dienstverlening terecht.

Zelf een M25-groep starten? U vindt via deze link onder meer een stappenplan dat u hierbij helpt. Ook vindt u hier het standaard M-25 logo, en het ontwerp voor affiche en folder. Hierop kunt u eigen informatie verwerken.

Kijk ook eens op de Facebookpagina ‘M25 bisdom Rotterdam’.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven