Wereldjongerendagen

Jongeren uit de hele wereld vieren samen het geloof

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. De Wereldjongerendagen 2017-2019 staan in het teken van Maria.

• 32ste Wereldjongerendagen, 2017
    “Omdat aan mij zijn wonderwerken deed Die machtig is, en heilig is zijn Naam” (Lucas 1, 49)
  • 33ste Wereldjongerendagen, 2018
    “Vrees niet Maria, want gij hebt genade gevonden bij God” (Lucas 1, 30)
  • 34ste Wereldjongerendagen, 22-27 januari 2019 (Panama)
    “Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38)

De Wereldjongerendagen (WJD) 2019 in Panama vinden plaats tijdens de lokale zomerperiode. De datum kan vanwege de schoolroosters ingewikkeld zijn voor deelnemers uit Europa en Noord-Amerika. Tijdens een persbijeenkomst op 20 januari 2017 in Panama legde de aartsbisschop van Panama Stad, Mgr. José Domingo Ulloa, echter uit dat het weer doorslaggevend moest zijn bij de keuze voor de datum. Vooral het vermijden van het zware regenseizoen in Panama is van belang.

• Het grote aftellen naar de WJD is begonnen

Door: Katholiekleven.nl maandag 26 november 2018

Dit weekend bereidden jongeren die naar de WJD in Panama gaan zich in Bruinisse voor op hun reis. Ze streken neer in een groepsaccommodatie in de Zeeuwse kustplaats. Op zaterdag 24 november is het nog precies 50 dagen voor vertrek.

• Parochies kunnen nu uitnodigen voor WJD@Home

Door: Bisdom Rotterdam zondag 18 november 2018

Jongeren die niet deel kunnen nemen aan de Wereldjongerendagen (WJD) in Panama kunnen zich nu aanmelden voor WJD@Home op Ameland (25-27 januari). Parochies ontvangen flyers, waarmee ze jongeren uit kunnen nodigen voor wat een bijzonder weekend belooft te worden.

• Thuisprogramma Wereldjongerendagen 2019: WJD@Home

Door: Bisdom donderdag 05 juli 2018

Jong Katholiek organiseert een WJD@home programma. Dit thuisprogramma is voor jongeren die niet mee kunnen naar de internationale Wereldjongerendagen 2019 in Panama. WJD@Home vindt plaats van 25 tot en met 27 januari op Ameland.

• De laatste Tour of Faith van het seizoen vond plaats op zondag 13 mei in Delft. Op deze Moederdag stond Maria, de Moeder van de Kerk, centraal. De bisschop gaf een catechese over Maria en gebed en had enkele vragen specifiek aan de jongeren.

• Nieuwe website voor Jong Katholiek en WJD

Door: Rkkerk.nl donderdag 26 april 2018

De websites van Jong Katholiek en de Wereldjongerendagen zijn vernieuwd. Voor de nieuwe opzet is gebruik gemaakt van de laatste inzichten op het gebied van gebruikersvriendelijkheid. Ook is rekening gehouden met reacties van bezoekers van Jong Katholiek.