Wereldjongerendagen

Jongeren uit de hele wereld vieren samen het geloof

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. Elk jaar wordt Palmzondag gevierd als WJD met jongeren in het eigen bisdom. In 2020 was dit vanwege het coronavirus een online bijeenkomst. Bisschop Van den Hende hield een catechese over het thema dat paus Franciscus voor deze Palmzondag/WJD koos: “Jongeman, Ik zeg je: Sta op!” (Lucas 7, 14). Lees meer over de WJD en de weg ernaartoe in de berichten hieronder.

• Wereldjongerendagen worden met een jaar uitgesteld

Door: Rkkerk.nl woensdag 22 april 2020

De Wereldjongerendagen worden een jaar uitgesteld. De WJD in Lissabon vinden niet in 2022 plaats, maar pas in 2023. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt op maandag 20 april. Ook de Wereldgezinsdagen in Rome, die in 2021 zouden zijn, worden een jaar uitgesteld.

• Palmzondag: livestream voor jongeren met bisschop Van den Hende

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 04 april 2020

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kunnen jongeren en de bisschop dit jaar niet samenkomen op Palmzondag/Wereldjongerendag. In overleg met het jongerenpastoraat wordt daarom gekozen voor een digitaal alternatief. De catechese van de bisschop wordt live gestreamd vanuit het bisdomhuis.

• Boodschap van paus Franciscus voor jongeren: Leef mee en laat je raken

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 11 maart 2020

De komende Palmzondag op 5 april is de eerste stap op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) die in 2022 in Lissabon zullen zijn. In zijn boodschap voor deze Palmzondag schrijft paus Franciscus dat gebeurtenissen zoals de WJD laten zien dat het “samen op weg” zijn een wezenlijke dimensie van de Kerk is.

• Paus maakt thema WJD 2022 bekend

Door: Katholiekleven.nl woensdag 26 juni 2019

Paus Franciscus maakte op zaterdag 22 juni het thema bekend van de Wereldjongerendagen die in 2022 plaatsvinden in Lissabon: ‘Maria stond op en ging met spoed’. De paus deed dit aan het eind van een internationale bijeenkomst met jongeren in Rome.

Einde berichten bereikt