Wereldjongerendagen

Jongeren uit de hele wereld vieren samen het geloof

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. De Wereldjongerendagen 2017-2019 staan in het teken van Maria.

 • 32ste Wereldjongerendagen, 2017
  “Omdat aan mij zijn wonderwerken deed Die machtig is, en heilig is zijn Naam” (Lucas 1, 49)
 • 33ste Wereldjongerendagen, 2018
  “Vrees niet Maria, want gij hebt genade gevonden bij God” (Lucas 1, 30)
 • 34ste Wereldjongerendagen, 22-27 januari 2019 (Panama)
  “Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38)

De Wereldjongerendagen (WJD) 2019 in Panama vinden plaats tijdens de lokale zomerperiode. De datum kan vanwege de schoolroosters ingewikkeld zijn voor deelnemers uit Europa en Noord-Amerika. Tijdens een persbijeenkomst op 20 januari 2017 in Panama legde de aartsbisschop van Panama Stad, Mgr. José Domingo Ulloa, echter uit dat het weer doorslaggevend moest zijn bij de keuze voor de datum. Vooral het vermijden van het zware regenseizoen in Panama is van belang.

 • WJD 2019 Panama: De reünie

  Door: Katholiekleven.nl maandag 18 maart 2019

  “Je bent vol vuur als je thuiskomt.” Op zaterdag 16 maart vond in Amsterdam de reünie plaats van de WJD’ers die in januari naar Panama gingen. Onder hen waren ook veel jongeren uit het bisdom Rotterdam.

 • Video: WJD@Home op Ameland

  Door: Katholiekleven.nl donderdag 31 januari 2019

  Op vrijdag 25 januari 130 jongeren de oversteek over de Waddenzee naar Ameland voor de WJD@Home. In deze vlog van Emy Jansons laten Lieke Erkens en Willem Jan Hanegraaf zien hoe leuk en waardevol het is om het katholieke geloof samen met zoveel andere jongeren te vieren.

 • Rector Walter Broeders over de tweede WJD-week in Panama-Stad

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 31 januari 2019

  “De overgang van Soná naar Panama-Stad was groot”, vertelt rector Walter Broeders over de tweede WJD-week in Panama. “In een arme buitenwijk van Panama-Stad logeerden wij in gastgezinnen. Eenvoudige huizen, onverharde wegen en met op veel plaatsen het huisvuil gewoon op straat. We zagen dat het leven van de mensen zeer sober is, maar de hartelijkheid groot."

 • Dit waren de WJD@Home op Ameland

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 30 januari 2019

  De WJD zijn zondag 27 januari afgesloten met een mis in het Metropark nabij Panama-Stad. Samen met paus Franciscus en honderden bisschoppen en priesters vierden naar 600.000 jongeren samen deze mis. Op Ameland leefden 135 jongeren mee via een parallelprogramma: WJD@Home. Onder hen waren 34 jongeren uit het bisdom Rotterdam.

 • Paus Franciscus tegen WJD-jongeren: Word een ‘influencer’

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 30 januari 2019

  “Maria was geen ‘influencer’, maar ze werd de meest invloedrijke (‘influential’) vrouw in de geschiedenis.” Met die soundbite riep paus Franciscus op zaterdagavond 27 januari jongeren in Panama op om zich door het antwoord van Maria te laten inspireren: “Mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38).

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven