Nalaten aan de Kerk

Nalaten aan uw parochie is het overwegen meer dan waard

Als u nadenkt over nalaten aan de Kerk als netwerk van liefde, kiest u voor een goed doel. Het netwerk van liefde krijgt veel voor elkaar. Maar meer nog gaat het om een gelovige inzet: hier gaan we voor, dit vinden we belangrijk. De liefde van Christus spoort ons aan (2 Korintiërs 5, 14).

De Kerk heeft als inspiratie de liefde van Christus die zegt: blijft in mijn liefde (Johannes 15, 9). Gelovigen laten zich raken door het evangelie. Heel belangrijk daarbij is Matteüs 25, waarin Jezus spreekt over de werken van barmhartigheid. Elke mens is gemaakt naar Gods beeld en in de mens in nood mogen we Christus herkennen.

Onze gelovige en sociale inzet is onderdeel van het netwerk van liefde dat de Kerk is. We zijn verbonden als gelovigen, als parochies en als Wereldkerk met mensen die ons voorgingen en die na ons komen. We zijn samen Kerk, hier en nu, verbonden met elkaar door de tijden heen.

Ook met een nalatenschap kunt u bijdragen aan het netwerk van liefde.

Mgr. Van den Hende: “We mogen als Kerk bouwen aan een beschaving van liefde.”

De liefde van Christus spoort ons aan. (Foto: Ramon Mangold)

De Kerk is een netwerk van liefde

De Kerk is een netwerk van liefde rond Christus. Voor velen is het beeld van het netwerk van liefde iets geworden dat inspireert en in het hart wordt bewaard. Het is een netwerk verbonden met Christus, waarbij we ons geloof voeden en vieren in de liturgie en het verdiepen en doorgeven in de catechese.

Vanuit onze kerkgebouwen komen wij tot allerlei vormen van naastenliefde en vrijwilligerswerk. Samen zijn we een netwerk, dat midden in de samenleving staat en dat verbindingen aangaat met mensen met wie we op mogen trekken.

We mogen bijdragen aan een beschaving van liefde, bijdragen aan een gemeenschap die opbouwt in plaats van afbreekt. Dat mogen we doen op de plek waar we wonen en actief zijn, waar we bidden en elkaar tot steun zijn, met de talenten die ons als persoon en als gemeenschap zijn gegeven. Het is duidelijk dat het Rijk van God en ook een bisdom, parochie of geloofsgemeenschap niet op de landkaart te vinden zijn, want het begint in de harten van de mensen.

Nalaten aan uw parochie is het overwegen meer dan waard. Ik wil die uitnodiging aan u, om na te denken over een nalatenschap voor uw parochie, graag onderstrepen. Want ook met een nalatenschap kunt u bijdragen aan het netwerk van liefde.

Mgr. Van den Hende
Bisschop van Rotterdam

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven