Over Vronesteyn

Vronesteyn is het centrum voor de priesteropleiding en diakenopleiding

De opleiding tot priester en diaken omvat meer dan alleen leerstof. De hele mens wordt gevormd in een klimaat dat hem dichter brengt bij God en mensen. Daarom is Vronesteyn er. Het is een thuisplaats voor geestelijke groei om de essentiële elementen van de ontwikkeling naar het gewijde ambt te ontvangen. Voor alle toekomstige priesters en diakens van het bisdom wil Vronesteyn een vormingshuis zijn, waar zij hun relatie met God en de medemensen intens en oprecht verder inhoud kunnen geven. Vele vormingsmomenten vinden er plaats.

De kapel van De Goede Herder is een plaats van rust en bezinning, van gerichtheid op onze God en vindplaats van genade. Het leven vanuit het dubbelgebod van de liefde, God en de naaste beminnen, wordt hier uitgesproken en gevierd in een persoonlijk en gezamenlijk gebed en in de eucharistie. Het raam van de kapel toont de leerlingen van Jezus, die op het woord van de Heer hun visnet uitgooien voor de vangst: "Wees niet bang, ik zal je vissers van mensen maken" (Lucas 5, 10).

Het Centrum Vronesteyn levert een bijdrage aan een goede spiritualiteit in het bisdom. De onderlinge band en gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen het pastoraat van de priesters, diakens en pastoraal werkers (m/v) krijgt in dit centrum op een kerkelijk verantwoorde wijze inhoud. Na de wijding blijft Vronesteyn een plaats van ontmoeting voor verdere pastorale vorming en andere bezinnings- en studiemomenten.

 • Staf en studenten Vronesteyn vieren voor Kerstmis

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 21 december 2018

  Op maandag 17 december vierden de staf en studenten van Vronesteyn de eucharistie voor Kerstmis. Priesterstudent Stefan Luong ontving tijdens de mis de aanstelling tot lector. Mgr. Van den Hende nodigde hem naar voren, noemde hem bij zijn naam, waarop Stefan antwoordde: “Ja, hier ben ik.”

 • Kerstactie Vronesteyn 2018

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 16 december 2018

  “Wanneer wij bidden om nieuwe priesters en diakens, dan is dat een grote steun voor Vronesteyn”, schrijft Mgr. Van den Hende in zijn brief aan donateurs van de priester- en diakenopleiding van het bisdom. Rector Broeders: “Wij zijn dankbaar dat wij jonge mensen mogen begeleiden die grote keuzes maken op hun levensweg naar het diaconaat en priesterschap.”

 • Wat geef je iemand mee die aan je vraagt ‘Hoe moet je bidden?’

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 22 november 2018

  ‘Hoe moet je bidden? En hoe bidje zelf?’ Wat zou je degene die deze vraag stelt als eerste willen meegeven? Deze vraag legt Mgr. Van den Hende tijdens de Randstadavond.

 • Mgr. Van den Hende: ‘Roeping heeft te maken met het leven in geloof’

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 14 november 2018

  Onder het motto ‘Beter horen’ organiseerde het Interdiocesaan Roepingen Overleg (IRO) op 7 november (Hoogfeest van H. Willibrord, patroon van de Nederlandse Kerkprovincie) in Utrecht een landelijke impulsdag over roepingen in de parochie.

 • Mgr. Van den Hende wijdt Steef Lokken en Henk van Zoelen tot diaken

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 12 november 2018

  “Natuurlijk zoek je voor een dag als vandaag zelf je pak uit, poets je je schoenen en laat je de kaarten voor de uitnodiging drukken. Maar het is de Heilige Geest die ons bijeenbrengt.” Op zaterdag 10 november wijdde Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Steef Lokken en Henk van Zoelen tot diaken in een plechtige eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven