Over Vronesteyn

Vronesteyn is het centrum voor de priesteropleiding en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam

Vronesteyn leidt mannen op die als priester of diaken hun leven willen geven voor de opbouw van de parochies in het bisdom Rotterdam. God roept mensen heel persoonlijk, ook anno nu, om het evangelie te verkondigen in woord en daad.

De opleiding tot priester en diaken omvat leerstof en meer dan dat. De hele mens wordt gevormd in een klimaat dat hem dichter brengt bij God en mensen. Vronesteyn is een thuisplaats voor geestelijke groei om de essentiële elementen van de ontwikkeling naar het gewijde ambt te ontvangen. Voor alle toekomstige priesters en diakens van het bisdom wil Vronesteyn een vormingshuis zijn, waar zij hun relatie met God en de medemensen intens en oprecht verder inhoud kunnen geven. Vele vormingsmomenten vinden er plaats.

De kapel van De Goede Herder is een plaats van rust en bezinning, van gerichtheid op onze God en vindplaats van genade. Het leven vanuit het dubbelgebod van de liefde, God en de naaste beminnen, wordt hier uitgesproken en gevierd in een persoonlijk en gezamenlijk gebed en in de eucharistie. Het raam van de kapel toont de leerlingen van Jezus, die op het woord van de Heer hun visnet uitgooien voor de vangst: "Wees niet bang, ik zal je vissers van mensen maken" (Lucas 5, 10). Heel persoonlijk roept Jezus op: “Kom, volg Mij” (Marcus 1, 16-20).

Vronesteyn levert een bijdrage aan een goede spiritualiteit in het bisdom. De onderlinge band en gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen het pastoraat van de priesters, diakens en pastoraal werkers (m/v) krijgt op een kerkelijk verantwoorde wijze inhoud. Na de wijding blijft Vronesteyn een plaats van ontmoeting voor verdere pastorale vorming en andere bezinnings- en studiemomenten.

 • FOTOVERSLAG Bisschop wijdt Arno Aardoom tot priester voor het bisdom

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 19 november 2023

  Op zaterdag 18 november wijdde bisschop Van den Hende door handoplegging en gebed Arno Aardoom (46) tot priester voor het bisdom Rotterdam.

 • LIVESTREAM Priesterwijding Arno Aardoom

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 16 november 2023

  Op zaterdag 18 november wijdde bisschop Van den Hende door handoplegging en gebed Arno Aardoom tot priester voor het bisdom Rotterdam. De wijdingsplechtigheid werd uitgezonden als livestream.

 • ‘Vronesteyn is huis van de opleiding en huis van de roeping’

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 10 november 2023

  Op 7 november, hoogfeest van de H. Willibrord, kwamen bisschop Van den Hende en rector Broeders en ambassadeurs van Vronesteyn samen in het kader van de Nationale Roepingenweek. Ook was priesterstudent Alex Rohe aanwezig die later deze avond zijn ervaring zou vertellen als deelnemer aan het ‘Kom en zie-jaar’. Om meer informatie te geven over het jaar was ook spirituaal Smith aanwezig.

 • Vronesteyn: Het is Nationale Roepingenweek

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 06 november 2023

  Het is Nationale Roepingenweek van 5 t/m 11 november. Ambassadeurs van Vronesteyn zijn in deze week uitgenodigd voor een ontmoeting op Vronesteyn. In de digitale nieuwsbrief schrijft rector Broeders over zijn indruk van de Katholieke Jongerendag (4 november).

 • VIDEO Voor de priesterwijding - Arno Aardoom

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 oktober 2023

  Op zaterdag 18 november zal bisschop Van den Hende Arno Aardoom (45) tot priester wijden voor het bisdom Rotterdam. In deze bisdomvideo vertelt Arno Aardoom over zijn leven, zijn thuisparochie in Dordrecht, het groeien van zijn roeping en de steun die Vronesteyn daarbij heeft geboden.

Lees meer
Deel dit item

Volg Vronesteyn!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg Vronesteyn!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven