Over Vronesteyn

Vronesteyn is het centrum voor de priesteropleiding en diakenopleiding

De opleiding tot priester en diaken omvat meer dan alleen leerstof. De hele mens wordt gevormd in een klimaat dat hem dichter brengt bij God en mensen. Daarom is Vronesteyn er. Het is een thuisplaats voor geestelijke groei om de essentiële elementen van de ontwikkeling naar het gewijde ambt te ontvangen. Voor alle toekomstige priesters en diakens van het bisdom wil Vronesteyn een vormingshuis zijn, waar zij hun relatie met God en de medemensen intens en oprecht verder inhoud kunnen geven. Vele vormingsmomenten vinden er plaats.

De kapel van De Goede Herder is een plaats van rust en bezinning, van gerichtheid op onze God en vindplaats van genade. Het leven vanuit het dubbelgebod van de liefde, God en de naaste beminnen, wordt hier uitgesproken en gevierd in een persoonlijk en gezamenlijk gebed en in de eucharistie. Het raam van de kapel toont de leerlingen van Jezus, die op het woord van de Heer hun visnet uitgooien voor de vangst: "Wees niet bang, ik zal je vissers van mensen maken" (Lucas 5, 10).

Het Centrum Vronesteyn levert een bijdrage aan een goede spiritualiteit in het bisdom. De onderlinge band en gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen het pastoraat van de priesters, diakens en pastoraal werkers (m/v) krijgt in dit centrum op een kerkelijk verantwoorde wijze inhoud. Na de wijding blijft Vronesteyn een plaats van ontmoeting voor verdere pastorale vorming en andere bezinnings- en studiemomenten.

• Gesprek over roeping op Oriëntatiedag Vronesteyn

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 19 maart 2020

Mannen die nadenken over de vraag of God ze roept om priester of diaken te worden, waren op zondag 15 maart uitgenodigd voor de Oriëntatiedag op Vronesteyn. Rector Walter Broeders heette de deelnemers aan de dag welkom, samen met spirituaal Michel Hagen.

• Centrum Vronesteyn houdt een Oriëntatiedag

Door: Bisdom Rotterdam maandag 20 januari 2020

Centrum Vronesteyn houdt een Oriëntatiedag op zondag 15 maart. Op een poster nodigt rector Walter Broeders mannen uit die nadenken over de vraag of God ze roept om priester of diaken te worden.

• Kerstnummer van Tussenbeide met kerstactie Vronesteyn

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 13 december 2019

Het kerstnummer van Tussenbeide is verschenen en wordt verspreid naar de parochies in het bisdom. In het nummer staan veel artikelen over Laudato si’, duurzaamheid en diaconie, parochienieuws en nieuws van onder meer Centrum Vronesteyn.

• Mededeling over de wijdingsplechtigheid 16 november

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 november 2019

Op zaterdag 16 november zou Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. Door een ongelukkige val zal helaas Melchior Kerklaan de wijdingsplechtigheid niet mee kunnen maken. Er zal daarom één wijdeling zijn: Michael Magielse OP. Met Melchior wordt een nieuwe datum gekozen voor de diakenwijding.

• “Het is een mooi initiatief dat we deze week extra bidden om roepingen in de week van het hoogfeest van de heilige Willibrord.” Dit zei Mgr. Van den Hende in de ‘Nationale Roepingenweek’ op maandag 4 november op Vronesteyn.