• Zomerkampen 2023: Dat had je gedroomd!

Door: Bisdom Rotterdam zondag 05 februari 2023

Op dinsdag 31 januari kwam de leiding van de zomerkampen van het bisdom bij elkaar om de kampen voor te bereiden. De zomerkampen zijn voor kinderen, tieners en jongeren. Ze hebben dit jaar als thema: Dat had je gedroomd! De zomerkampen 2023 vinden plaats van 9 t/m 15 juli.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende januari 2023

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 03 februari 2023

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd met activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Reguliere vergaderingen in en van het bisdom, en individuele afspraken zijn niet opgenomen.

• 200 deelnemers bij Europese vergadering voor de bisschoppensynode

Door: Rkkerk.nl donderdag 02 februari 2023

Vanaf 5 tot en met 11 februari vindt in Praag de vergadering van Europese bisschoppenconferenties plaats (CCEE). Vanwege de bisschoppensynode over synodaliteit (“Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio”) is deze vergadering van de CCEE bedoeld als continentale fase voor de bisschoppensynode.

• Kerkelijke betrokkenheid bij de aanpak van armoede en schulden

Door: Rkkerk.nl & Bisdom Rotterdam woensdag 01 februari 2023

Op 30 januari is het rapport ‘Armoede in Nederland’ gepresenteerd aan minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen). Het onderzoek maakt zichtbaar welke kerkelijke activiteiten er zijn om armoede en schulden tegen te gaan en welke trends en ontwikkelingen daarin zichtbaar zijn.

• Hoogtepunten van de WJD@Home

Door: Katholiekleven.nl woensdag 01 februari 2023

Op zondag tijdens WJD@Home vierden de jongeren samen met parochianen van Ameland de eucharistie in de Sint-Clemenskerk. Bisschop Van den Hout was hoofdcelebrant en verzorgde de homilie. In de middag werd een College Tour gehouden, waarbij bisschop Mutsaerts vragen beantwoordde en met de jongeren in gesprek ging.

• WJD@Home over geloof en in beweging komen

Door: Bisdom Rotterdam & katholiekleven.nl zondag 29 januari 2023

Op 28 januari startte de dag tijdens WJD@Home vroeg met een eucharistieviering. Bisschop Mutsaerts was daarin hoofdcelebrant. Bisschop Van den Hende verzorgde de homilie. Daarna was er een catechese door bisschop Van den Hout, waarna de jongeren in hun deelgroep het programma vervolgden.

• Jongeren zijn WJD@Home op Ameland gestart

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 27 januari 2023

Op vrijdag 27 januari zijn jongeren hun WJD@Home gestart op Ameland. Na een busreis door de verschillende bisdommen, waar de jongeren opstapten, en de oversteek met de veerboot kwamen ze samen in de Sint-Clemenskerk.

• Cornelis Antonius van Vliet o.f.m. overleden

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 25 januari 2023

Op maandag 16 januari is na een kort ziekbed op 90-jarige leeftijd overleden de zeereerwaarde pater Cornelis Antonius (Kees) van Vliet, minderbroeder franciscaan. Kees van Vliet o.f.m. werd geboren op 1 september 1932 te Oudewater en priester gewijd 8 maart 1959. Pater Kees van Vliet o.f.m. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• Negentien ‘martelaarbomen’ voor Brielle

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 januari 2023

Op dinsdag 17 januari begonnen werkzaamheden op het bedevaartsoord Brielle. Deze zijn lang en zorgvuldig voorbereid. Het heiligdom telt maar liefst vijf rijksmonumenten (bedevaartkerk, toegangspoort, ommegang, ciborium, vijver). De gemeente en provincie keken mee vanwege de benodigde vergunningen voor natuurbeheer.

• Parochies verspreiden actie Kerkbalans folders ook digitaal

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 januari 2023

Er wordt veel gebruik gemaakt door parochies van de ondersteuning vanuit het Actie Kerkbalans Servicecentrum bij het maken van een folder. De folders die op deze manier worden gemaakt, zijn ook allemaal digitaal beschikbaar. Parochies kunnen parochianen daarop attenderen met een artikel op de website of in de (digitale) nieuwsbrief. Het bisdom reikt daarvoor een voorbeeldartikel aan.