• Bedevaart naar de heilige Liduina in het Jaar van Gebed

Door: Bisdom woensdag 25 april 2018

“De heilige Liduina laat ons zien hoe gebed niet alleen het hart opent voor verbondenheid met God, maar ook voor liefde tot onze naaste.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in een brief met uitnodiging aan de parochies en pastorale beroepskrachten in het bisdom Rotterdam.

• Bijeenkomst contactpersonen Pastorale School

Door: Bisdom maandag 23 april 2018

Zo’n vijftien contactpersonen van de Pastorale School kwamen dinsdag 17 april bijeen in de Adelbertkerk in Delft. Contactpersonen verzorgen de aanmelding van parochianen die een of meerdere modules bij de Pastorale School willen volgen met het oog op geloofsverdieping en toerusting voor hun vrijwilligerswerk.

• Nieuwe video: Bidden om roepingen in de parochie

Door: Bisdom zondag 22 april 2018

Op Roepingenzondag (22 april 2018) brengt bisdom Rotterdam een nieuwe video uit over gebed om roepingen in de parochie. Mgr. Van den Hende en pastoor Michel Hagen vertellen hoe Jezus zelf aan ons vraagt om te bidden om roepingen, en waarom het belangrijk is om voor roepingen te bidden in de parochie.

• Bedevaartseizoen Brielle start met inzegening ciborium

Door: Bisdom woensdag 18 april 2018

Op zaterdag 28 april start het bedevaartseizoen in het heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum te Brielle op een bijzondere wijze. Mgr. Van den Hende zegent deze dag het ciborium in. Deze altaaroverkapping op het Martelveld achter het kerkgebouw werd de afgelopen maanden gerestaureerd.

• Inkomsten en uitgaven van de parochies in 2016

Door: Bisdom woensdag 18 april 2018

Op 18 april 2018 zijn de landelijke cijfers van de inkomsten en uitgaven van parochies bekendgemaakt. Daarbij is speciale aandacht voor de inkomsten uit de actie Kerkbalans. De financiële gegevens worden ontleend aan de jaarrekeningen van de parochies. De cijfers zijn uitgesplitst per bisdom en voorzien van een vergelijking met het voorgaande jaar.

• Inschrijven voor de Vuurdoop kan nog deze week

Door: Bisdom vrijdag 13 april 2018

Elk jaar komen honderden vormelingen bij elkaar voor de Vuurdoop. Dit jaar is er voor het eerst ook een bijzondere workshop met de blauwe zusters uit Den Haag. “Zij vertellen over hun leven en waarom ze op jonge leeftijd ervoor kiezen om religieuze te worden”, vertelt Monique Meeussen, coördinator pastorale dienstverlening.

• Gedragscode Pastoraat geëvalueerd en herzien

Door: Rkkerk.nl vrijdag 13 april 2018

Per 13 april 2018 geldt voor de Rooms- Katholieke Kerk in Nederland een nieuwe Gedragscode Pastoraat. De tekst hiervan werd op 10 april 2018 vastgesteld. De bisschoppen hebben deze Gedragscode Pastoraat ook aangeboden aan de KNR, in het vertrouwen dat de hogere oversten deze tekst ook geldig zullen verklaren voor de religieuze instituten en de sociëteiten van apostolisch leven.

• In 2017 vond de eerste editie plaats van ‘Back to church: Kerkproeverij’. Tijdens de inspiratiedag op vrijdag 6 april 2018 in Hilversum, bleek dat afgelopen jaar zo’n 8.500 mensen als gast naar de kerk zijn gekomen, waarvan er naar schatting 1.500 terugkeerden.

• Pater Volker Erwin (Michael) Herm c.p. overleden

Door: Bisdom woensdag 11 april 2018

Op 30 maart 2018, Goede Vrijdag, is in zorgcentrum Savelberg te Gouda overleden, de zeereerwaarde pater Volker Erwin (Michael) Herm c.p. (passionist), geboren op 8 december 1944 te Karlsruhe (Duitsland) en priester gewijd op 7 oktober 2000. Pater Herm c.p. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• ‘Gaudete et exsultate (Verheugt u en juicht)’. Dit zijn de eerste woorden, en het is daarmee de titel, van de apostolische exhortatie van paus Franciscus over de roeping tot heiligheid in de wereld van vandaag. Het document verscheen op 9 april.