• Ga met de bus naar de Nationale Bedevaart Brielle op 9 juli

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 25 mei 2022

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat in Brielle de Martelaren van Gorcum om het leven kwamen. Het bedevaartsoord staat daar op een bijzondere manier bij stil tijdens de Nationale Bedevaart op 9 juli. Speciaal voor deze gelegenheid rijdt er voor wie met het OV reist een bus naar Brielle vanaf het Centraal Station Rotterdam (Conradstraat).

• Afronding diocesane fase bisschoppensynode 2021-2023

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 24 mei 2022

“Het hoort vanaf het begin bij de Kerk dat we samen op weg zijn, dat we synodaal zijn. De eerste christenen werden mensen van de weg genoemd (Handelingen 9,2).” Dat zei bisschop Van den Hende bij de opening van de diocesane fase van de bisschoppensynode op zondag 17 oktober. Nu, zeven maanden later, wordt deze diocesane fase afgerond.

• Actueel en relevant, dichtbij en bijzonder. Met die woorden vertellen Tim Jochems en Martijn Lambert over de heiligverklaring van pater Titus Brandsma. Zij waren erbij toen paus Franciscus hem op 15 mei heilig verklaarde in Rome.

• Bisschop Van den Hende wijdt Ad van Luijn voor het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam maandag 23 mei 2022

“Schenk uw dienaar hier […] vaardigheid in zijn werk, zachtmoedigheid bij het vervullen van zijn dienstwerk en volharding in het gebed.” Met dit en andere gebeden werd op zondag 22 mei Ad van Luijn tot diaken gewijd.

• VIDEO Dit waren de WJD@Home op Ameland

Door: Katholiekleven.nl vrijdag 20 mei 2022

Bekijk nu ook het videoverslag van de WJD@Home op Ameland. Dit werd gemaakt door katholiekleven.nl. In deze video vertellen jongeren hoe mooi, leuk en inspirerend de WJD zijn.

• Zomerkampen: Wat neem je mee naar het zomerkamp?

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 mei 2022

Jongeren die in juli de zomerkampen van het bisdom begeleiden, kwamen op 13 en 14 mei bij elkaar in Dordrecht voor teambuilding en inhoudelijke voorbereiding. Enkele jongeren zijn dit jaar voor het eerst kampleiding. Anderen gaan al heel wat jaren mee. Er is een kinderkamp, tienerkamp en jongerenkamp. Alle kampen vinden plaats van 10 tot en met 16 juli.

• Bisschop en burgemeester openen Geuzen en Martelaren wandelroute

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 mei 2022

In Brielle openden de burgemeester en de bisschop op 14 mei officieel de Geuzen- en Martelarenroute. Dit is een wandelroute die de plek in Brielle waar de Watergeuzen op 1 april 1572 de stad binnenvielen verbindt met de bedevaartkerk van de HH. Martelaren van Gorcum.

• Meet & greet Kerkbalans: denken in digitale kansen

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 mei 2022

Op dinsdag 10 mei vond de meet & greet van Kerkbalans plaats. De bijeenkomst werd gehouden als online ontmoeting. Tijdens de meet & greet werd gesproken over digitale kansen en een lokale Kerkbalansfolder op maat, er werden ervaringen uitgewisseld en onderling vragen gesteld.

• “Wij zijn en gaan op bede-vaart, om met elkaar vaart te houden in ons bidden.” Bij de opening van het jubileumjaar 450 jaar HH. Martelaren van Gorcum was Mgr. Woorts, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en bisschop-referent voor de bedevaarten, op 14 mei hoofdcelebrant in de bedevaartskerk in Brielle.

• Mgr. Henricus Josephus Maria Hofstede overleden

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 mei 2022

Op zondag 15 mei is voorzien van het H. Sacrament der Zieken, overleden de hoogeerwaarde heer Henricus Josephus Maria Hofstede, priester van het bisdom Rotterdam, erekapelaan van de Paus, geboren op 18 december 1930 te ‘s-Gravenhage en priester gewijd op 15 juni 1957.