• Bisschop Van den Hende over Pasen en Pinksteren

Door: Bisdom Rotterdam maandag 20 mei 2024

Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, was bisschop Van den Hende in Rotterdam hoofdcelebrant op de landelijke ontmoetingsdag van CHARIS, het netwerk van katholieke charismatische initiatieven. In zijn homilie preekte de bisschop over Pasen en Pinksteren en de kracht van de Heilige Geest.

• FOTOVERSLAG De Vuurdoop! voor vormelingen

Door: Bisdom Rotterdam zondag 19 mei 2024

Tweehonderd vormelingen en ongeveer zestig ouders en begeleiders kwamen op zaterdag 18 mei samen voor de Vuurdoop. De dag vond plaats in en rond de H. Bartholomeus kerk in Nootdorp (parochie Christus Koning).

• Rotterdam - Parochies in het bisdom verwelkomen reliek H. Theresia

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 17 mei 2024

De relieken van de heilige Theresia van Lisieux zijn in de periode van 24 mei t/m 16 juni in verschillende parochies in het bisdom Rotterdam. De kathedraal verwelkomt de relieken van 25 t/m 31 mei. Een interview met plebaan Michel Hagen.

• De bisschoppen hebben 15 mei in samenspraak met de Landelijke Werkgroep Synodaliteit vier samenvattingen van verslagen van synodale gesprekken naar Rome gestuurd. Het gaat om syntheses van gesprekken in de zeven Nederlandse bisdommen, religieuzen, katholieke maatschappelijke organisaties en katholieke lekenbewegingen.

• Ontmoeting bisschop Van den Hende en deelnemers ‘Kom en zie’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 16 mei 2024

Op maandag 13 mei sloten vier deelnemers hun ‘Kom en zie-jaar’ af. Bisschop Van den Hende was hierbij te gast. Met de deelnemers, rector Walter Broeders en spirituaal Jeroen Smith bad de bisschop de vespers. Daarna was er een gezamenlijke maaltijd en een gesprek.

• Ontmoeting van de jubilarissen van 2024

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 15 mei 2024

Dit jaar vieren negen priesters en een pastoraal werker een jubileum. Op woensdag 15 mei was er voor hen in Rotterdam een ontmoeting in het bisdomhuis.