• Mgr. Van den Hende publiceert boek bij 12,5-jarig bisschopsjubileum

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 19 juni 2019

‘Bouwen aan een netwerk van liefde.’ Zo heet het boek met teksten van Mgr. Van den Hende dat op zondag 30 juni wordt gepresenteerd tijdens de laatste bijeenkomst voor de zomer van Tour of Faith. Het boek met teksten van de bisschop verschijnt bij gelegenheid van het 12,5-jarig bisschopsjubileum (2006-2019) en bevat onder meer de catecheses van de bisschop tijdens de WJD’s van 2008, 2011 en 2016.

• Pater Cornelis Antonius Maria (Kees) van Haasteren overleden

Door: Bisdom Rotterdam maandag 17 juni 2019

Op 12 juni 2019 is op 83-jarige leeftijd overleden de zeereerwaarde pater Cornelis Antonius Maria (Kees) van Haasteren, redemptorist. Kees van Haasteren c.s.s.r. werd geboren op 31 oktober 1936 te Leiden en priester gewijd op 24 april 1962 te Wittem (Zuid Limburg). Pater Van Haasteren c.s.s.r. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende mei 2019

Door: Bisdom Rotterdam maandag 17 juni 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Op de zaterdagmorgen voor Pinksteren kwamen ruim 450 vormelingen en hun begeleiders samen in de kathedraal van Rotterdam voor de Vuurdoop. In de workshops en ontmoetingen was er in dit Jaar van de Roepingen extra aandacht voor hoe God ieder van ons roept, en hoe de Heilige Geest in ons werkt om onze roeping te volgen.

• Vijf tips over hoe je mensen in armoede het beste kunt helpen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 juni 2019

De cijfers liegen er niet om: één op de vijftien huishoudens in Nederland staat aan het einde van de maand rood, 540.000 mensen verkeren in problematische schulden en 378.000 kinderen groeien op in armoede. “Maar achter deze cijfers zitten mensen van vlees en bloed”, zegt Jacqueline Beekman van Sociaal Werk Nederland tijdens haar inleiding bij de werkconferentie ‘Armoede en Schulden'.

• 152.000 euro voor diaconale projecten in het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 juni 2019

De Diocesane Caritas Instelling (DCI) kende afgelopen jaar 152.000 euro toe aan diaconale projecten in het bisdom Rotterdam. Bijna een derde van de bestedingen ging naar projecten voor kinderen, jongeren en studenten. Dat blijkt uit het onlangs verschenen jaarverslag en jaarrekening 2018 van de DCI.

• Op zondag 2 juni was diaken Steef Lokken te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek. Vanuit de H. Antoniuskerk in Hellevoetsluis spreekt hij over zijn roeping. “In deze bank was het,” vertelt hij. “Hier zat ik op een zaterdagavond in de kerk met tien parochianen en een oudere priester.”

• Pater Leo de Jong overleden

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 28 mei 2019

Op de laatste reis die hij zou begeleiden is op 13 mei, daags na zijn 87e verjaardag, in een kerk op het Griekse eiland Rhodos plotseling overleden de zeereerwaarde pater drs. L.R.A. (Leo) de Jong, dominicaan.

• Op vrijdag 24 mei vond in de HH. Laurentius- en Elisabethkathedraal de uitvaartmis plaats van plebaan Chris Bergs. De kerk was vol met de vele mensen die hem de laatste eer kwamen brengen. Chris Bergs overleed plotseling op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartfalen.

• Parochies ontvangen door de jaren heen regelmatig nalatenschappen. Veel goede doelen geven met succes aandacht aan dit onderwerp. Dat heeft het bisdom Rotterdam geïnspireerd om parochies, op een praktische en passende manier die aansluit bij de dagelijkse praktijk van de parochies, te ondersteunen waar het gaat om de aandacht voor nalatenschappen.