• Na Kerstmis en Pasen nu ook: “Vier Pinksteren!”

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 06 mei 2021

Na “Vier Kerstmis!” en “Vier Pasen!” roepen de Nederlandse bisschoppen nu ook op: “Vier Pinksteren!” Pinksteren valt dit jaar op 23 mei. De website vierpinksteren.nl nodigt uit om de eigen parochie op internet op te zoeken om te zien welke vieringen er zijn om te bezoeken, of online te volgen.

• Presentatie van een stappenplan en het enquêteformulier Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 03 mei 2021

Een goede evaluatie van je actie Kerkbalans helpt parochies om verbeterpunten te formuleren. Op donderdag 29 april werd een stappenplan gepresenteerd voor de evaluatie van de actie Kerkbalans parochies.

• LIVESTREAM Brielle opent bedevaartseizoen op 8 mei

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 april 2021

Zaterdag 8 mei start het nieuwe bedevaartseizoen in Brielle. De bedevaartskerk opent voor het eerst weer haar deuren, na de sluiting in de winterperiode. De openingsviering is te volgen via de livestream van het bisdom Rotterdam via de website en op YouTube. Bisschop Van den Hende is hoofdcelebrant in de eucharistieviering.

• Officieel heet de kapel “Kerk van de HH. Ignatius en Laurentius”. In de volksmond wordt de kapel “Eendrachtskapel” genoemd, naar de straat waaraan hij is gelegen. Deze kapel is de oudste rooms-katholieke kerk in de stad Rotterdam die als zodanig in gebruik is.

• De Nederlandse bisschoppen hebben besloten een beperkte verruiming toe te staan voor wat betreft het aantal aanwezigen bij vieringen. De verruiming geldt alleen voor grote kerkgebouwen die meer dan 300 reguliere zitplaatsen hebben.

• Hoe ga je als parochie om met online vieren?

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 28 april 2021

Online vieren kan het meevieren in de kerk niet vervangen. Het is een aanvulling voor wie niet naar de kerk kan komen, of dat niet durft vanwege het coronavirus of om welke reden dan ook. Vooral dat laatste maakt dat online vieren missionair kan zijn. Dat benadrukte Michael-Dominique Magielse o.p. tijdens de online bijeenkomst over online vieren die het bisdom Rotterdam organiseerde op donderdag 22 april.

• VIDEO Rector Broeders: ‘Heb het gewoon over je roeping’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 26 april 2021

“Het belangrijke van roeping is dat je dat je erover nadenkt, maar het ook niet alleen voor jezelf houdt. Ga erover in gesprek.” Vanwege Roepingenzondag was rector Walter Broeders van Vronesteyn op 25 april te gast bij de Tour of Faith.

• Bijbel-expo op school: we willen onze katholieke identiteit uitstralen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 april 2021

Leerlingen van het Sint-Maartenscollege in Voorburg lopen deze dagen de kleurige panelen tegemoet van de pop-up bijbeltentoonstelling als ze hun school binnengaan. De Bijbel-expo van het bisdom Rotterdam werd met open armen ontvangen op deze school die haar katholieke identiteit graag wil uitdragen.

• Het kabinet heeft versoepelingen aangekondigd op het gebied van de coronamaatregelen per woensdag 28 april. Vanaf die dag mogen er bij een uitvaart honderd mensen aanwezig zijn, dat zijn er nu vijftig. Ook voor de Rooms-Katholieke Kerk geldt dit vanaf 28 april, mits de ruimtecapaciteit van de kerk of de kapel dit aantal toelaat.

• Kort na Roepingenzondag diakenwijding Sander Verschuur op zondag 9 mei

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 20 april 2021

Op de vierde Zondag van Pasen 25 april viert de Kerk wereldwijd Roepingenzondag met bijzondere aandacht en gebed om roepingen. Kort na Roepingenzondag, op zondag 9 mei, zal de bisschop in de kapel van Bovendonk Sander Verschuur door handoplegging en gebed wijden tot diaken voor het bisdom Rotterdam.