• Brief van paus Franciscus: de betekenis en het belang van de kerststal

Door: Katholiekleven.nl woensdag 04 december 2019

De kerststal “doet ons beseffen dat Gods liefde voor ons zo groot is, dat Hij een van ons werd, zodat wij op onze beurt een met Hem mogen worden.” Dit schrijft paus Franciscus in een apostolische brief die op 1 december verscheen

• Gebedsleiders delen hun roepingverhaal op ontmoetingsdag

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 03 december 2019

‘Hier ben ik, zend mij.’ Met dit roepingenthema kwamen gebedsleiders van parochies in het bisdom Rotterdam op zaterdag 30 november bijeen voor hun inhoudelijke ontmoetingsdag.

• '40.000 vrijwilligers aan de slag voor actie Kerkbalans' is de titel van het voorbeeldartikel voor de actie Kerkbalans van de maand december. Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen.

• ‘BAR’ presenteert onderzoek ‘digitaal collecteren’

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 29 november 2019

Het economaat van het Bisdom Rotterdam organiseert enkele malen per jaar bijeenkomsten per vicariaat om kennis en informatie uit te wisselen. De najaarsbijeenkomsten vonden plaats op maandag 25 november (Delft) en donderdag 28 november (Zoetermeer).

• Kerstposter 2019 van de NKSR voor basisscholen

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 27 november 2019

Rond de herfstvakantie ontvingen katholieke basisscholen een kerstposter met daarbij een lespakket voor de Advent. Hiermee ondersteunt de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) de scholen bij de voorbereiding op Kerstmis. De poster werd ook verstuurd aan parochies.

• Slot van het Jaar van de Roepingen

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 november 2019

Op het Hoogfeest van Christus Koning (24 november) eindigde het Jaar van de Roepingen. In een brief aan parochies, die aan het begin van het jaar werd verspreid (12-13 januari), nodigde Mgr. Van den Hende alle gelovigen uit om in 2019 in het Jaar van de Roepingen “bisdombreed stil te staan bij de roeping die we van de Heer ontvangen hebben, als gemeenschap en persoonlijk.”

• Nieuwe download voor parochies: Thermometer actie Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 25 november 2019

Hoe breng je de actie Kerkbalans het hele jaar door onder de aandacht? Heel eenvoudig: meld regelmatig de tussenstand van Kerkbalans aan parochianen. De ‘thermometer’ is daarbij een handig hulpmiddel.

• Diakenwijding en ‘Christoffelmis’ voor overleden plebaan Chris Bergs

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 22 november 2019

Het bisdom is een miscompositie rijker. Op 16 november klonk de ‘Christoffelmis’ voor het eerst in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal tijdens de eucharistieviering, waarin Mgr. Van den Hende de dominicaan Michael-Dominique Magielse OP tot diaken wijdde.

• Bisschop en vrijwilligers zomerkampen bijeen op Werelddag van de Armen

Door: Bisdom Rotterdam maandag 18 november 2019

Op zondag 17 november, de Werelddag van de Armen, kwamen de vrijwilligers van het Willibrordkamp (parochie Den Haag) en van de zomerkampen van het bisdom bijeen in Rotterdam op uitnodiging van Mgr. Van den Hende.

• Plechtige inzegening parochiehuis Eendrachtskapel

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 november 2019

Mgr. Van den Hende heeft op zondag 3 november de twee vernieuwde parochiezalen van de Eendrachtskapel ingezegend. De ene zaal is vernoemd naar de heilige diaken Laurentius, de patroonheilige van het bisdom en van de stad Rotterdam. De andere zaal is vernoemd naar paus Pius VI.