Nieuwsoverzicht
 • Grootste parochie in het bisdom Rotterdam viert jubileum en restauratie

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 21 februari 2020

  De Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart kerk in Oude-Tonge werd in 2019 gerestaureerd. Om dit te vieren en vanwege het tienjarig jubileum van de parochie De Heilige Familie was er op zaterdag 16 februari een feestelijke eucharistieviering. Parochianen uit de zeven parochiekernen van de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee waren hiervoor uitgenodigd. Bisschop Van den Hende was hoofdcelebrant.

 • Bisschop benoemt een tweede vicaris-generaal voor het bisdom Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 19 februari 2020

  Met ingang van 9 januari 2020 heeft bisschop Van den Hende de bisschoppelijk vicaris van het vicariaat Den Haag, A.J. van Deelen, benoemd tot vicaris-generaal, gebruik makend van de mogelijkheid in het kerkelijk recht.

 • Vraag-en-antwoord over de AVG en Kerkbalans

  Door: Rkkerk.nl maandag 17 februari 2020

  De campagnetijd voor de actie Kerkbalans is voorbij. Sommige parochies hebben naar aanleiding van deze actie vragen gekregen van kerkleden, gerelateerd aan de AVG. Dit zijn de belangrijkste vragen en antwoorden.

 • Voorbeeldartikel: Nalaten aan uw parochie is het overwegen meer dan waard

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 17 februari 2020

  Het bisdom Rotterdam stelt vijf voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om nalaten aan de Kerk onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het eerste artikel in deze reeks gaat erover dat nalaten aan de parochie het overwegen meer dan waard is.

 • Op woensdag 12 februari is de postsynodale exhortatie van paus Franciscus naar aanleiding van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio gepubliceerd. De exhortatie heet: Querida Amazonia (Geliefde Amazone). De thema’s van deze particuliere synode waren afgestemd op het Amazonegebied.

 • Cornelis Maria Lemmers overleden

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 12 februari 2020

  Op zondag 9 februari 2020 is op 86-jarige leeftijd in Chili overleden de zeereerwaarde heer Cornelis Maria Lemmers, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 18 december 1936 te Lisse en priester gewijd op 8 juni 1963.

 • Bisdom Rotterdam verwelkomt relieken van de heilige Bernadette

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 februari 2020

  De schrijn met de relieken van de heilige Bernadette van Soubirous komt dit jaar naar Nederland. Het bisdom Rotterdam verwelkomt de relieken van zondag 7 juni tot en met donderdagochtend 11 juni in de HH. Laurentius- en Elisabethkathedraal in Rotterdam.

 • Jubilea in het bisdom Rotterdam in 2020

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 februari 2020

  In 2020 vieren in totaal elf priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers in het bisdom Rotterdam een jubileum. Twee bisdompriesters vieren hun 65-jarig priesterjubileum.

 • Geloofsgesprek vanuit een studentenflat in Leiden

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 09 februari 2020

  Het is fijn om in een katholiek studentenhuis te wonen. Dat vertelden drie studentes op zondag 9 februari in het Geloofsgesprek op NPO2 vanuit hun flat in Leiden.

 • Wereldziekendag: Het leven is heilig

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 05 februari 2020

  Dit jaar komen de relieken van de heilige Bernadette naar Nederland. Maria verscheen aan de 14-jarige Bernadette in Lourdes, op 11 februari 1858. Na de verschijningen van Maria groeide Lourdes uit tot bedevaartsoord dat bekend is vanwege genezingen en de vele zieken die er bij Maria troost en bemoediging ontvangen. Daarom viert de Katholieke Kerk elk jaar op 11 februari Wereldziekendag.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven