Nieuwsoverzicht

• Tijdens een ingelaste Tour of Faith gaat Mgr. Van den Hende op zondag 11 juni in gesprek met jongeren over de bisschoppensynode die in oktober 2018 wordt gehouden. Deze synode heeft als thema ‘Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’.

• De inschrijving voor de Zomerkampen van het bisdom Rotterdam is in volle gang. Er worden drie kampen voor kinderen, tieners en jongeren georganiseerd. Jongens en meiden kunnen zich nog tot en met 10 juni inschrijven.

• Het nieuwe nummer van Tussenbeide is uit. Het mei-nummer besteedt onder meer aandacht aan het project ‘Licht in je leven’. In dit kader schreef Tussenbeide de afgelopen twee nummers over mensen die hun baan verloren, de veranderingen in hun leven daardoor, en hoe parochies zoeken naar verbinding, ondersteuning en nieuwe perspectieven.

• Bisschop en jongeren in gesprek over vormsel

Door: Bisdom donderdag 18 mei 2017

Zondag 14 mei ging bisschop Van den Hende in gesprek met jongeren, afkomstig uit het hele bisdom, over de Heilige Geest en het sacrament van het vormsel. Tijdens Tour of Faith in Den Haag ging hij in het bijzonder in op de werking van de Heilige Geest in dit sacrament.

• Migrantenparochies laten diaconale inzet zien

Door: Bisdom donderdag 18 mei 2017

Twee migrantenparochies in de stad Rotterdam hebben op zaterdag 13 mei 2017 hun diaconale gezicht getoond aan de deelnemers van de jaarlijkse Projectentocht van de Diocesane Caritasinstelling en het bisdom Rotterdam.

• Minisymposium ‘Zin in zorg’

Door: Bisdom donderdag 18 mei 2017

Met het minisymposium “Zin in zorg” stond het bisdom Rotterdam een middag stil bij de betekenis van zin, waarden en levensbeschouwing in de zorg. Het minisymposium werd georganiseerd door Emile Boleij, bisschoppelijk gedelegeerde voor de zorg en gehouden in een zaal van het Sophia kinderziekenhuis. Mgr. Van den Hende was dagvoorzitter.

• Bisschoppen wijden bisdommen toe aan Maria

Door: Bisdom maandag 15 mei 2017

Op zaterdag 13 mei 2017 hebben de Nederlandse bisschoppen hun bisdommen gezamenlijk toegewijd aan het Onbevlekte Hart van Maria. Ze deden dit in een vesperviering in de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek in Maastricht. “De toewijding van de bisdommen aan Maria was een krachtig moment”, vertelt Mgr. Van den Hende na afloop.

• Pater J.S. van Leeuwen CP overleden

Door: Bisdom woensdag 10 mei 2017

Op woensdag 3 mei 2017 is overleden de zeereerwaarde pater Jacobus Simon (Jac) van Leeuwen CP, geboren op 22 januari 1934 te Warmond en priester gewijd op 5 april 1959.

• Vanwege het 100-jarig jubileum van de verschijningen in Fatima (13 mei – 13 oktober 2017) verspreidt het bisdom Rotterdam een gebedskaart van Onze Lieve Vrouw van Fatima. De gebedskaart is een landelijk initiatief van de Nederlandse bisschoppen.

• Roepingenzondag en het gebed om roepingen

Door: Bisdom donderdag 04 mei 2017

“Op Roepingenzondag bidden wij om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Bidden om roepingen kunnen wij echter niet beperken tot één zondag.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in het gebedenboekje dat wordt verspreid vanwege Roepingenzondag 7 mei 2017.