Nieuwsoverzicht
 • Bisschop Van den Hende over Pasen en Pinksteren

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 20 mei 2024

  Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, was bisschop Van den Hende in Rotterdam hoofdcelebrant op de landelijke ontmoetingsdag van CHARIS, het netwerk van katholieke charismatische initiatieven. In zijn homilie preekte de bisschop over Pasen en Pinksteren en de kracht van de Heilige Geest.

 • FOTOVERSLAG De Vuurdoop! voor vormelingen

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 19 mei 2024

  Tweehonderd vormelingen en ongeveer zestig ouders en begeleiders kwamen op zaterdag 18 mei samen voor de Vuurdoop. De dag vond plaats in en rond de H. Bartholomeus kerk in Nootdorp (parochie Christus Koning).

 • Rotterdam - Parochies in het bisdom verwelkomen reliek H. Theresia

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 17 mei 2024

  De relieken van de heilige Theresia van Lisieux zijn in de periode van 24 mei t/m 16 juni in verschillende parochies in het bisdom Rotterdam. De kathedraal verwelkomt de relieken van 25 t/m 31 mei. Een interview met plebaan Michel Hagen.

 • De bisschoppen hebben 15 mei in samenspraak met de Landelijke Werkgroep Synodaliteit vier samenvattingen van verslagen van synodale gesprekken naar Rome gestuurd. Het gaat om syntheses van gesprekken in de zeven Nederlandse bisdommen, religieuzen, katholieke maatschappelijke organisaties en katholieke lekenbewegingen.

 • Ontmoeting bisschop Van den Hende en deelnemers ‘Kom en zie’

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 16 mei 2024

  Op maandag 13 mei sloten vier deelnemers hun ‘Kom en zie-jaar’ af. Bisschop Van den Hende was hierbij te gast. Met de deelnemers, rector Walter Broeders en spirituaal Jeroen Smith bad de bisschop de vespers. Daarna was er een gezamenlijke maaltijd en een gesprek.

 • Ontmoeting van de jubilarissen van 2024

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 15 mei 2024

  Dit jaar vieren negen priesters en een pastoraal werker een jubileum. Op woensdag 15 mei was er voor hen in Rotterdam een ontmoeting in het bisdomhuis.

 • Laatste nieuwsbrief “dienen” verstuurd

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 15 mei 2024

  Het thema van de uitreiking van de Elisabethcertificaten is: Pelgrims van hoop, ontmoeten, leren kennen en samen optrekken en delen. Dit en meer is te lezen in de laatste nieuwsbrief “dienen” die deze week is verstuurd.

 • Brielle opent op 25 mei bedevaartseizoen: Hoop doet bidden

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 10 mei 2024

  Op zaterdag 25 mei opent in Brielle het bedevaartseizoen. In een brief aan pastorale teams nodigt custos pastoor Jack Glas iedereen van harte uit voor een bedevaart naar het heiligdom van de Martelaren van Gorcum.

 • Parochies in het bisdom verwelkomen reliek H. Theresia - Den Haag

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 09 mei 2024

  De relieken van de heilige Theresia van Lisieux zijn in de periode van 24 mei t/m 16 juni in verschillende parochies in het bisdom Rotterdam. De parochies in Den Haag verwelkomen de relieken van 9 t/m 16 juni. Een interview met pater Marc Leroy a.a.. Hij is pastoor van de Franstalige parochie Tous les Saints in Den Haag.

 • Caritas instellingen samen op weg met de Caritas Actie

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 08 mei 2024

  Dit jaar start een nieuw initiatief in het bisdom Rotterdam: de Caritas Actie. De actie wordt in het najaar voor het eerst gehouden (26 oktober - 24 november). Bij de Caritas Actie hoort een gezamenlijke voorbereiding, die wordt aangeboden als momenten voor uitwisseling. Concreet gaat het om vijf bijeenkomsten. Op dinsdag 7 mei vond de tweede bijeenkomst plaats.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven