• Tien punten uit het landelijke onderzoek van Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 24 januari 2022

In de actieperiode van Kerkbalans (15-29 januari) presenteerde de landelijke organisatie op vrijdag 21 januari een onderzoeksrapport. Het onderzoek werd verricht door Citisens in opdracht van Kerkbalans.

• Wat hebben de St. Barnabas in Haastrecht, de H. Bartholomeus in Schoonhoven en parochiekern H. Joannes de Doper van de H. Augustinus in Katwijk met elkaar gemeen? Ze hebben alle drie via het bisdom een folder voor Kerkbalans 2022 laten maken met hulp van coördinator Astrid van der Valk.

• Cursus voor parochiebestuurders: personeel en vrijwilligers

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 20 januari 2022

“Als we het hebben over personeel en vrijwilligers zijn dat niet zomaar werknemers, maar gaat het over werkers in de wijngaard van de Heer.” Op 12 januari verzorgde vicaris-generaal Lex van Deelen de bijeenkomst ‘personeel en vrijwilligers’ in de diocesane cursus voor parochiebestuurders. Deze vond online plaats als Teams-bijeenkomst.

• Nu geen wijzigingen coronamaatregelen R.-K. Kerk

Door: Rkkerk.nl dinsdag 18 januari 2022

De coronamaatregelen voor de Rooms-Katholiek Kerk blijven op dit moment, dinsdag 18 januari 2022, ongewijzigd. Dat betekent dat de regels die zijn afgekondigd op 20 december 2021 nog steeds van kracht zijn.

• Op zaterdag 15 januari gaat de actie Kerkbalans van start. Ad Sosef van het diocesane actie Kerkbalans service centrum nam een video op voor al diegenen die zich inzetten voor de actie in de parochies en geloofsgemeenschappen.

• Week van gebed voor eenheid 2022

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 januari 2022

Op 16 januari start de Week van gebed voor eenheid van christenen. Het thema is ‘Licht in het duister’, verwijzend naar het tweede hoofdstuk van het Matteüs evangelie. De Wijzen hebben een ster gezien. Zij zijn op reis gegaan naar Jezus, het Licht van de wereld.

• Pastoraal Bulletin over ‘Parochies en corona’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 13 januari 2022

‘Parochies en corona’ is de titel van het Pastoraal Bulletin 2021, dat in januari verschenen is. Twee onderwerpen staan centraal in deze uitgave van de afdeling Pastorale Dienstverlening: het Jaar van de Sacramenten en het parochiewerk in coronatijd.

• Start nieuwe cursus: ‘Bouwen aan een beschaving van liefde’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 13 januari 2022

In maart start een nieuwe cursus van het bisdom: ‘Bouwen aan een beschaving van liefde’. De cursus is een inleiding op de sociale leer van de Kerk en een eerste kennismaking. Hein Steneker is diocesaan medewerker kerkopbouw en medewerker pastoraat oude wijken in Spangen. Hij ontwikkelde de cursus van vier bijeenkomsten.

• Jacobus Leonardus Groenewegen overleden

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 januari 2022

Op maandag 10 januari 2022 is na een kortstondig ziekbed, voorzien van het H. Sacrament der Zieken, overleden de zeereerwaarde heer, Jacobus Leonardus Groenewegen, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 1 januari 1944 te Nootdorp en priester gewijd op 6 juli 1968.

• Nieuwe data weekend WJD@Home bekend

Door: Bisdom Rotterdam maandag 10 januari 2022

Er is een nieuwe datum gevonden voor de WJD@Home op Ameland. Het weekend voor jongeren (15-30 jaar) zou eerst plaatsvinden van 14 tot en met 16 januari, maar moest worden uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Het weekend vindt nu plaats van vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei.