• Tips voor Werkgroepen Kerkbalans: maak een communicatieplan

Door: Bisdom woensdag 01 augustus 2018

Een effectieve actie Kerkbalans kan niet zonder goede communicatie. En daar hoort ook timing bij. Zorg daarom dat u met de werkgroep Kerkbalans voor het einde van de zomer al op hoofdlijnen een communicatieplan klaarlegt

• Mgr. Van den Hende hoopt op een gebedsgroep in elke parochie

Door: Bisdom woensdag 01 augustus 2018

“Parochies moeten canoniek een kerkbestuur hebben, we moeten een locatieraad hebben en een club die de dakgoten dicht houdt. Zo zou ik ook graag in elke parochie een gebedskring hebben. Om op zo’n manier ook als netwerk van liefde gehoor te geven aan de uitnodiging van de Heer om te doen wat Hij vraagt.” Op zondag 29 juli is Mgr. Van den Hende te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende juli 2018

Door: Bisdom dinsdag 31 juli 2018

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• ‘Gaudete et exsultate’ is de apostolische exhortatie van paus Franciscus over de roeping tot heiligheid in de wereld van vandaag. De door de Nederlandse Bisschoppenconferentie geautoriseerde vertaling is nu te bestellen.

• Bisschop bezoekt zomerkampen

Door: Bisdom maandag 30 juli 2018

Op woensdag 25 juni bezocht Mgr. Van den Hende het zomerkamp voor tieners in Vinkeveen. De dag ervoor had de bisschop al het jongerenkamp bezocht, dat dit jaar werd gehouden in Uden. Elk jaar organiseren ongeveer 25 vrijwilligers zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren. Desiree Bühler is medewerker jongerenpastoraat en vergezelt de bisschop.

• Tiende Willibrord Zomerkamp voor kinderen uit Den Haag

Door: Bisdom donderdag 26 juli 2018

Het Willibrord Zomerkamp is een gezellig kamp, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de H. Willibrord- en de H. Agnesgemeenschap van de parochie Maria Sterre der Zee in Den Haag. Op woensdag 18 juli bezocht Mgr. Van den Hende het kamp, dat dit jaar zijn tiende editie beleefde.

• Eind juli wordt de nieuwe cursusfolder kerkmuziek toegezonden aan dirigenten, organisten, koorleden, parochies, pastorale beroepskrachten en andere geïnteresseerden die geadministreerd staan bij het bisdom Rotterdam en de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV).

• Het bisdom Rotterdam en de Werelddag van de Armen

Door: Bisdom dinsdag 24 juli 2018

“De Werelddag van de Armen wil een teken zijn van de bereidheid om te delen met mensen in nood.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in een brief aan onder meer parochiebesturen, PCI-besturen en werkgroepen diaconie. De bisschop nodigt hen uit om aan te sluiten bij dit initiatief van paus Franciscus.

• Inhoudelijk en financieel Jaarverslag 2017

Door: Bisdom maandag 23 juli 2018

Het inhoudelijk en financieel Jaarverslag 2017 van het bisdom Rotterdam is verschenen. Hierin zijn het jaaroverzicht 2017 opgenomen en de jaarrekening 2017. De brochure bevat ook kerngegevens van het bisdom.

• Cornelis Antonius Paardekooper overleden

Door: Bisdom maandag 23 juli 2018

Op zaterdag 21 juli 2018 is, voorzien van het H. Sacrament der zieken overleden, de zeereerwaarde heer Cornelis Antonius Paardekooper, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 24 mei 1928 te Zoeterwoude en priester gewijd op 4 juni 1955.