Nieuwsoverzicht
  • “We hopen u te ontmoeten bij deze bijeenkomst om samen te verkennen hoe parochies op een respectvolle en zorgvuldige manier aandacht kunnen geven aan nalatenschappen”, schrijft algemeen econoom John Bakker in de uitnodiging aan parochies voor een online bijeenkomst over nalaten aan de kerk.

• Nieuwe uitnodiging Oriëntatiedag Vronesteyn: “Kom, volg Mij”

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 24 februari 2021

“Wat heeft God met mij voor? Daar gaat het om op deze Oriëntatiedag. Blijf niet rondlopen met je vraag of je priester of diaken kunt worden. Meld je aan. Kom, en onderzoek je roeping.” Dat zegt rector Broeders in de eerste digitale nieuwsbrief van Vronesteyn. De nieuwsbrief is onderdeel van een nieuwe campagne van Vronesteyn, voorafgaand aan de online Oriëntatiedag op zondag 14 maart.

• Johannes Bernardus Paulus Maria (Paul) Gabriel overleden

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 19 februari 2021

Op maandag 15 februari 2021 is overleden, de weledele heer Johannes Bernardus Paulus Maria (Paul) Gabriel, oud pastoraal werker/catecheet in het bisdom Rotterdam. Paul Gabriel werd geboren op 25 april 1945 te Loenen.

• Bisschoppen roepen met speciale website op: Vier Pasen!

Door: Rkkerk.nl woensdag 17 februari 2021

“Jezus leeft, Hij is waarlijk opgestaan, dat is de boodschap van Pasen. Dit willen we vieren en daar leven we veertig dagen lang naar toe,” zo opent de website vierpasen.nl. De website ging op Aswoensdag 17 februari online.

• Gebedskaarten voor Aswoensdag

Door: Bisdom Rotterdam maandag 15 februari 2021

Het bisdom Rotterdam stelt voor de vieringen van Aswoensdag gebedskaarten beschikbaar. Parochies ontvangen een aantal kaarten. Bisschop Van den Hende stuurde de kaarten met een persoonlijk begeleidend schrijven ook aan de religieuzen in het bisdom.

• Tour of Faith gaat online door via Teams

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 13 februari 2021

Afgelopen jaar kreeg de Tour of Faith een vast moment in de maand: op de laatste zondag. In 2021 gaat de ToF online verder als online Teams bijeenkomst. Dat vermeldt de digitale nieuwsbrief Jeugd en Jongeren.

• Paus Franciscus: Veertigdagentijd om geloof, hoop en liefde te hernieuwen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 12 februari 2021

In zijn boodschap voor de Veertigdagentijd schrijft paus Franciscus over geloof, hoop en liefde in deze periode van vasten, gebed en aalmoezen.

• Pater Edward Joannes Maria Clarenbeek overleden

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 12 februari 2021

Op zaterdag 6 februari 2021 is na een kortstondig ziekbed overleden, de zeereerwaarde pater Edward Joannes Maria Clarenbeek, priester van de Orde van de Augustijnen. Hij was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• Resultaten onderzoek naar verbondenheid van katholieken met hun parochie

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 11 februari 2021

In mei 2020 zetten onderzoekers van de Erasmus Universiteit in samenwerking met het bisdom Rotterdam een vragenlijst uit over de verbondenheid van katholieken met hun parochie. De vragen gingen onder meer over kerkbezoek, donatiegedrag en attitudes ten opzichte van de parochie en de Rooms-Katholieke Kerk.

• Boodschap van paus Franciscus voor Wereldziekendag 11 februari

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 05 februari 2021

Donderdag 11 februari (de gedachtenis van de heilige Maagd Maria van Lourdes) viert de Kerk Wereldziekendag. Paus Franciscus schrijft in zijn boodschap voor deze dag over de vertrouwensrelatie tussen zieken en verzorgers en neemt daarbij als uitgangspunt een tekst uit het evangelie van Matteus: “Gij hebt maar één Meester en gij zijt allen broeders” (Matteüs 23, 8).