• Deze conferentie is de eerste stap

Door: Katholiekleven.nl donderdag 21 februari 2019

Vanuit Nederland neemt mgr. Van den Hende als voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie deel aan de ontmoeting die van 21 tot en met 24 februari plaatsvindt in Rome. Tijdens de bijeenkomst zal worden gesproken over seksueel misbruik van minderjarigen.

• Het bisdom Rotterdam brengt voor kerkbalanswerkgroepen een dossier uit met inzichten, praktische handvatten en voorbeelden voor betere resultaten van de actie Kerkbalans.

• Inschrijving zomerkampen geopend

Door: Bisdom Rotterdam maandag 18 februari 2019

Kinderen, tieners en jongeren van 8 tot 25 jaar kunnen zich nu inschrijven voor de zomerkampen 2019.

• Vanuit Nederland neemt mgr. Van den Hende als voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie deel aan de ontmoeting die van 21 tot en met 24 februari plaatsvindt in Rome.

• Overheid gaat met kerkeigenaren in gesprek over ‘kerkenvisie’

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 16 februari 2019

Op 21 maart vindt in de stad Rotterdam een bijeenkomst plaats over ‘kerkenvisies’. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het provinciale steunpunt cultureel erfgoed in Zuid-Holland en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Parochiebesturen en besturen van parochiefederaties worden hiervoor via het bisdom Rotterdam uitgenodigd.

• Mgr. Van den Hende: ‘Zonder gebed geen geloofsleven’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 februari 2019

In een interview op de website van het Katholiek Nieuwsblad (KN) spreekt Mgr. Van den Hende over de vruchten van het Jaar van Gebed. De bisschop hoopt dat elke parochie, naast een parochiebestuur en een klussengroep voor het onderhoud, ook een gebedsgroep heeft: “Dat zou ik graag in het bisdom zien ontstaan.”

• Bijbelleesrooster 2019 over roeping

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 13 februari 2019

Het bijbelleesrooster voor het jaar 2019 van de Katholieke Bijbelstichting (KBS) heeft als thema ‘Geroepen worden en heiligen’. Dit thema is verwant aan het Jaar van de Roepingen, het diocesane themajaar in het bisdom Rotterdam.

• Tien jaar Dag van het Jodendom gevierd

Door: Rkkerk.nl dinsdag 12 februari 2019

Woensdag 6 februari vierden de Nederlandse bisschoppen samen met rabbijnen en Joodse contacten uit het hele land dat in Nederland in 2019 voor de tiende keer de Dag van het Jodendom werd gehouden.

• Kardinaal Turkson spreekt op inspiratiedag ‘Caritas beweegt’

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 12 februari 2019

De zeven Nederlandse bisdommen organiseren op zaterdag 6 april 2019 een landelijke inspiratie- en verdiepingsdag met als thema ‘Caritas beweegt’. Kardinaal Peter Turkson spreekt deze dag over het belang van caritas en sociale rechtvaardigheid in een veranderende samenleving.

• Mgr. Van Luyn viert 25 jaar bisschopsambt

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 februari 2019

25 jaar geleden werd Mgr. Van Luyn in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal tot bisschop van Rotterdam gewijd. De emeritus-bisschop vierde dit op zondag 10 februari met een plechtige eucharistieviering.