Nieuwsoverzicht

• Op maandag 17 juli neemt Mgr. Van den Hende een exemplaar van het boek 'De genade van de steiger' in ontvangst tijdens een ontmoeting op het bisdomkantoor in Rotterdam.

• Bisschop bezoekt diocesane zomerkampen

Door: Bisdom donderdag 20 juli 2017

Op dinsdag 18 juli en woensdag 19 juli bezoekt Mgr. Van den Hende de zomerkampen die vrijwilligers in het bisdom enthousiast organiseren. De vrijwilligers en de deelnemers maken er een week lang samen een feest van, met spel, sport, samen bidden en catechese.

• Pater Dirk Bruggeman sj overleden

Door: Bisdom donderdag 20 juli 2017

Op donderdag 13 juli 2017 overleed in Huize Aqua Viva te Nijmegen, de zeereerwaarde pater Dirk Anton George Bruggeman sj, van de Sociëteit van Jezus.

• Emeriti bezoeken Mariatentoonstelling

Door: Bisdom maandag 17 juli 2017

Emeriti (priesters en diakens) van Bisdom Rotterdam komen op uitnodiging van Mgr. Van den Hende donderdag 13 juli naar het Catharijneconvent in Utrecht. Het is een dag van ontmoeting met elkaar en met de bisschop rond de tentoonstelling over Maria.

• Bisdom publiceert Jaarverslag 2016

Door: Bisdom maandag 17 juli 2017

Het Bisdom Rotterdam publiceert het Jaarverslag 2016. Hierin is opgenomen het jaaroverzicht 2016, de jaarrekening 2016 en kerngegevens van het bisdom. In het bijzonder is dit jaar opgenomen de ‘Prognose pastorale beroepskrachten parochiepastoraat 2020’.

• Met twee nieuwe video’s brengt het bisdom Rotterdam de Nationale Bedevaart Brielle 2017 in beeld. De video’s zijn gepubliceerd op het YouTube-kanaal voor het bisdom en zo door iedereen te bekijken.

• Mattheus Theodorus Maria Holland scj overleden

Door: Bisdom donderdag 13 juli 2017

Op maandag 10 juli 2017 overleed in Huize Rosa te Nijmegen, de zeereerwaarde pater Mattheus Theodorus Maria Holland scj, priester van het H. Hart van Jezus.

• Paus vraagt om toezicht op brood en wijn voor de eucharistie

Door: Rkkerk.nl woensdag 12 juli 2017

Paus Franciscus vraagt in een brief aan de bisschoppen en bisschoppenconferenties wereldwijd om toe te zien op de samenstelling en kwaliteit van brood en wijn voor de eucharistie. Deze brief is vorige week naar de bisschoppenconferenties gestuurd.

• Louis Jacques Willem Berger overleden

Door: Bisdom maandag 10 juli 2017

Op vrijdag 7 juli 2017 is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, overleden de zeereerwaarde heer Louis Jacques Willem Berger, priester van het bisdom Rotterdam.

• Op de sterfdag van de Martelaren van Gorcum: 9 juli

Door: Bisdom zondag 09 juli 2017

Op zondag 9 juli was Mgr. Van den Hende hoofdcelebrant in de eucharistieviering in de kerk van de H.H. Martelaren van Gorcum in Gorinchem. De bisschop vierde de eucharistie in Gorinchem, omdat het dit jaar 150 jaar geleden is dat de martelaren werden heiligverklaard en hun sterfdag (9 juli, 1572) dit jaar op een zondag viel. Pastoor De Jong concelebeerde.