• Bestel ‘het grote Bijbel kwartet’

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 18 september 2020

Vanwege het diocesane Jaar van het Woord van God liet bisschop Van den Hende een kwartetspel maken. ‘Het grote Bijbel kwartet’ werd gepresenteerd tijdens de misdienaarsdag op 12 september. Wilt u ook graag een exemplaar van ‘het grote Bijbel kwartet’?

• LIVESTREAM Diakenwijding

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 18 september 2020

Op zaterdag 19 september zal Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan en Ed Doe tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. De wijdingsplechtigheid wordt uitgezonden via een livestream.

• Bisschop doet ‘het grote Bijbel kwartet’ cadeau op misdienaarsdag

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 17 september 2020

Op zaterdag 12 september vond de eerste van twee misdienaarsdagen plaats. Het bisdom presenteerde daarbij vanwege het diocesane Jaar van het Woord van God een kwartetspel: het grote bijbelse kwartet.

• Geen bedevaarten dit jaar, maar wel een tv-mis vanuit Lourdes

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 16 september 2020

De televisiemis komt op zondagochtend 27 september live vanuit de beroemde Grot van de Verschijningen in Lourdes. Het is voor het eerst dat een eucharistieviering vanuit Lourdes op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden.

• Bisdom viert uitgestelde chrismamis in het Jaar van het Woord van God

Door: Bisdom Rotterdam maandag 14 september 2020

Naast het geschreven Woord van God (de Heilige Schrift) en Jezus Christus die het vleesgeworden Woord is “kunnen ook wijzelf op onze beurt een woord van God zijn.” Dit preekte bisschop Van den Hende tijdens de diocesane chrismamis in het Jaar van het Woord van God, op woensdag 9 september.

• Nicolaas Anthonius Maria Faaij overleden

Door: Bisdom Rotterdam maandag 14 september 2020

Op donderdag 10 september 2020 is op 80-jarige leeftijd overleden, de eerwaarde heer Nicolaas Anthonius Maria Faaij (Nico) diaken van het bisdom Rotterdam, ridder in de Orde van Oranje-Nassau, geboren op 19 november 1939 te Gouda en diaken gewijd op 6 december 1987.

• VIDEO: Kardinaal Simonis nog eenmaal in Lisse

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 09 september 2020

Op 2 september overleed kardinaal Simonis. Op woensdag 9 september kwam hij nog eenmaal naar Lisse. In deze plaats werd hij geboren in 1931. De rouwauto stond stil bij de St. Agathakerk.

• Jongerenpastoraat: ‘Een nieuw seizoen bomvol activiteiten’

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 08 september 2020

“In de periode waarin wij door de coronamaatregelen niet bij elkaar konden komen is één ding heel duidelijk geworden: de ontmoeting met andere jongeren is belangrijk.” Daarom is vanuit het bisdom weer een jaarprogramma samengesteld voor jongeren en een uitnodigingskaart gemaakt.

• LIVESTREAM Chrismamis

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 08 september 2020

Volg de viering van de chrismamis woensdag 9 september als livestream. De viering begint om 19.30 uur. De stream start kort daarvoor.

• Nieuwe video: Hoe ontdek je dat God je roept tot diaken?

Door: Bisdom Rotterdam maandag 07 september 2020

“Er was geen stem uit de hemel die tegen me zei: ‘Je moet diaken worden.’ En toch heb ik het gevoel dat God mij roept.” In de nieuwe video van het bisdom Rotterdam vertellen Melchior Kerklaan en Ed Doe openhartig over hun roeping tot het diaconaat. Het betekende voor beiden een wending in hun leven die ze eerder niet voor mogelijk hielden.