• Rector Broeders nodigt uit voor de Oriëntatiedag Vronesteyn op 17 maart

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 02 maart 2024

Op zondag 17 maart houdt Vronesteyn een Oriëntatiedag (14.00-17.00 uur). Rector Broeders van Vronesteyn nodigt daar van harte toe uit. De dag is bedoeld voor mannen (18-45 jaar) die een roeping ervaren tot het priesterschap of diaconaat.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende februari 2024

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 02 maart 2024

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd met activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Reguliere vergaderingen in en van het bisdom, en individuele afspraken zijn niet opgenomen.

• Synodegesprek van jongeren bij Tour of Faith

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 29 februari 2024

Op zondag 25 februari kwamen ongeveer veertig jongeren uit het bisdom en van daarbuiten samen voor de Tour of Faith. De maandelijkse ontmoeting rond de bisschop vond deze keer plaats in Bodegraven (H. Willibrordus kerk, parochie Sint Jan de Doper).

• Vier stappen op weg naar Roepingenzondag 2024

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 28 februari 2024

Roepingenzondag wordt dit jaar gehouden op 21 april. Rector Broeders van Vronesteyn schrijft in een brief die aan pastorale beroepskrachten is verstuurd: “De zorg voor de roepingenpastoraal in ons bisdom gaat ons allemaal aan. De komende periode gaan we samen op weg naar Roepingenzondag.”

• Theresia van Lisieux: ‘Het is het vertrouwen’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 26 februari 2024

“Het is het vertrouwen en niets anders dan vertrouwen dat ons tot God brengt,” schrijft Theresia van Lisieux in 1896 aan haar medezuster Maria van het Heilig Hart. “Het is het vertrouwen” (C’est la confiance) is ook de titel van de apostolische exhortatie die paus Franciscus publiceerde vanwege de 150ste verjaardag van de geboorte van Theresia van Lisieux.

• Diocesane ontmoetingsdag bedevaarten - Samen op weg in en vanuit het bisdom

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 22 februari 2024

Dit najaar vindt een bisdombrede ontmoetingsdag plaats voor vrijwilligers van bedevaarten. De dag wordt gehouden op zaterdag 23 november (10.00 - 15.00 uur). De ontmoetingsdag is onderdeel van een breder programma in 2024 rond bedevaarten in en vanuit het bisdom.

• Europese gebedsestafette op 9 maart in Nederland

Door: Rkkerk.nl woensdag 21 februari 2024

De Raad van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE) organiseert tijdens de Veertigdagentijd een gebedsestafette door Europa. Alle 39 Europese landen die aangesloten zijn bij de CCEE is gevraagd de mis op te dragen voor de slachtoffers van de oorlogen in Oekraïne en in het Heilige land en voor de bisschoppensynode ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio.’

• Landelijke handreiking voor synodale gesprekken

Door: Rkkerk.nl donderdag 15 februari 2024

“Hoe kunnen we een meer synodale en missionaire Kerk zijn?” De komende twee maanden kunnen parochies, religieuzen, katholieke lekenbewegingen en katholieke maatschappelijke organisaties hierover in gesprek. De vraag wordt hen voorgelegd vanwege de tweede fase voor de Bisschoppensynode over synodaliteit.

• “De DOCAT opende ook míjn ogen”

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 14 februari 2024

Op donderdag 8 februari schoven zeven deelnemers in de parochiezaal bij de H. Petruskerk in Roelofarendsveen aan voor de laatste bijeenkomst in een cursus over de DOCAT. De cursus werd voor de tweede keer gegeven door diaken André van Aarle (parochiefederatie HH. Clara en Franciscus).

• FOTOVERSLAG Bisschop Van den Hende aanwezig bij ‘Valentijnslunch’

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 13 februari 2024

Op zondag 11 februari vierde de Rotterdamse stichting Progresso het tienjarig jubileum. Progresso nodigde bisschop Van den Hende uit om het jubileum mee te vieren. Ook wethouder Natasha Mohamed-Hoesein was aanwezig (armoedebestrijding, schuldhulpverlening en taal) en speciale gast was Gerda Havertong, bekend van Sesamstraat.