• Bisschop en vrijwilligers zomerkampen bijeen op Werelddag van de Armen

Door: Bisdom Rotterdam maandag 18 november 2019

Op zondag 17 november, de Werelddag van de Armen, kwamen de vrijwilligers van het Willibrordkamp (parochie Den Haag) en van de zomerkampen van het bisdom bijeen in Rotterdam op uitnodiging van Mgr. Van den Hende.

• Plechtige inzegening parochiehuis Eendrachtskapel

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 november 2019

Mgr. Van den Hende heeft op zondag 3 november de twee vernieuwde parochiezalen van de Eendrachtskapel ingezegend. De ene zaal is vernoemd naar de heilige diaken Laurentius, de patroonheilige van het bisdom en van de stad Rotterdam. De andere zaal is vernoemd naar paus Pius VI.

• Geloof en het leven dat God geeft

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 november 2019

Van 11 t/m 16 november vindt de Week van het Leven plaats met op zaterdag 16 november in Utrecht de jaarlijkse Mars voor het Leven. De Week van het Leven gaat over de bescherming van het ongeboren leven. Katholiekleven.nl sprak hierover met theoloog Lambert Hendriks.

• Katholiekleven.nl doet parochies 50.000 magazines cadeau

Door: Katholiekleven.nl donderdag 14 november 2019

Katholiekleven.nl maakte een magazine dat dit najaar in parochies wordt verspreid. Het blad is een cadeautje van de Nederlandse bisschoppen aan de gelovigen. Tijdens de vergadering van de bisschoppenconferentie op dinsdag 12 november reikte bisschop Liesen het eerste exemplaar van het blad uit aan parochievrijwilligers.

• Tour of Faith in de maand van Allerzielen

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 13 november 2019

Op zondag 10 november kwamen de jongeren van Tour of Faith met de bisschop bijeen op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius in Crooswijk (Rotterdam). “We komen vandaag bij Tour of Faith op deze begraafplaats samen, omdat november in de Kerk de maand van Allerzielen is”, heette Mgr. Van den Hende de jongeren welkom.

• Mededeling over de wijdingsplechtigheid 16 november

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 november 2019

Op zaterdag 16 november zou Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. Door een ongelukkige val zal helaas Melchior Kerklaan de wijdingsplechtigheid niet mee kunnen maken. Er zal daarom één wijdeling zijn: Michael Magielse OP. Met Melchior wordt een nieuwe datum gekozen voor de diakenwijding.

• Voorbeeldartikel Kerkbalans: Geven aan levende stenen

Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 november 2019

'Geven aan levende stenen' is de titel van het voorbeeldartikel voor de actie Kerkbalans van de maand november.Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen.

• “Het is een mooi initiatief dat we deze week extra bidden om roepingen in de week van het hoogfeest van de heilige Willibrord.” Dit zei Mgr. Van den Hende in de ‘Nationale Roepingenweek’ op maandag 4 november op Vronesteyn.

• Resultaten Armoedeonderzoek gepresenteerd

Door: Rkkerk.nl zaterdag 09 november 2019

“Duizenden kerkmensen maken door diaconie iedere dag het geloof van hun doopsel waar en stellen op talloze plaatsen concrete daden van compassie en naastenliefde.” Dit zei Mgr. De Korte in zijn toespraak bij de presentatie van het ‘Onderzoek Armoede in Nederland’ op vrijdag 8 november in de Pauluskerk in Rotterdam.

• De Nederlandse bisschoppen organiseren van 26 april t/m 2 mei een unieke jongerenbedevaart naar Rome. Priesters en diakens uit de Nederlandse bisdommen die Rome goed kennen begeleiden de reis. In deze video beantwoordt Mgr. Woorts een aantal vragen.