• Tips voor parochies om energieverbruik in kerkgebouwen terug te dringen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 september 2022

Vicaris-generaal Van Deelen en algemeen econoom John Bakker roepen per brief parochies op om na te denken over maatregelen om het energieverbruik terug te dringen en parochianen hierover te informeren.

• Op 19 september is het ‘Kom en zie-jaar’ gestart. Dit is een traject voor (jonge) mannen die op zoek zijn naar hun roeping en daarbij ook de mogelijkheid van het diaconaat of priesterschap ruimte geven. In de nieuwsbrief van Vronesteyn die deze week is verstuurd aan abonnees, is er meer over te lezen.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende september 2022

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 september 2022

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd met activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Reguliere vergaderingen in en van het bisdom, en individuele afspraken zijn niet opgenomen.

• LIVESTREAM Priesterwijding Ad van Luijn

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 29 september 2022

Op zaterdag 1 oktober wijdt bisschop Van den Hende door handoplegging en gebed Ad van Luijn tot priester voor het bisdom Rotterdam. De wijdingsplechtigheid wordt uitgezonden als livestream.

• VIDEO De bisschop nodigt jongeren uit voor de WJD

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 27 september 2022

Met de Tour of Faith voor jongeren op zondag 25 september startte een reeks bijeenkomsten op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) volgend jaar in Lissabon. In het bisdom Rotterdam staat de voorbereiding op de WJD voor een belangrijk deel in het teken van de DOCAT en de sociale leer van de Kerk.

• Volg het WJD-kruis door Nederland

Door: Jong Katholiek dinsdag 27 september 2022

Van 14 oktober tot 6 november maakt het WJD-kruis een tour door Nederland. Het vier meter hoge kruis is van 23 tot en met 25 oktober in het bisdom Rotterdam. Het WJD-kruis is een herkenbaar onderdeel van een landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de WJD die begin augustus 2023 in Lissabon plaatsvinden.

• FOTOVERSLAG Misdienaarsdag 2022

Door: Bisdom Rotterdam zondag 25 september 2022

Bijna tachtig misdienaars, acolieten en ouders/begeleiders verzamelden zich op zaterdag 24 september in de H. Laurentiuskerk in Voorschoten. Ze kwamen samen voor de Misdienaarsdag 2022.

• Yad Vashem onderscheiding voor kardinaal De Jong

Door: Aartsbisdom Utrecht / Katholiekleven.nl vrijdag 23 september 2022

Op 19 september werd de Yad Vashem-onderscheiding uitgereikt aan kardinaal De Jong, aartsbisschop van Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij kreeg de onderscheiding onder meer vanwege zijn herhaaldelijke publieke verzet tegen de Jodenvervolging.

• Vacature Kanselier ‘ad intra’

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 september 2022

Het bisdom Rotterdam is één van de zeven territoriale rooms-katholieke bisdommen in Nederland en beslaat de provincie Zuid-Holland en een klein gedeelte van de provincie Utrecht. Het bisdom Rotterdam is op zoek naar een: Kanselier ‘ad intra’ m/v (37,5 uur per week fulltime).

• Vacature Secretaresse financiële afdeling / economaat

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 september 2022

Het bisdom Rotterdam is één van de zeven territoriale rooms-katholieke bisdommen in Nederland en beslaat de provincie Zuid-Holland en een klein gedeelte van de provincie Utrecht. Het bisdom Rotterdam is op zoek naar een: Secretaresse financiële afdeling / economaat (m/v) (37,5 uur per week fulltime).