• ‘Gewijd voor de zware taak van het diaconaat’

Door: Bisdom zondag 19 november 2017

“We zijn dankbaar als bisdom dat we opnieuw in ons midden twee mannen tot diaken mogen wijden.” Zo opent Mgr. Van den Hende zijn homilie op zaterdag 18 november in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal. De bisschop wijdt deze dag Daan Huntjens (29) en Peter Winnubst (51) tot diaken.

• Nieuwe automatisering, kerkgebouwen en diocesane afdracht

Door: Bisdom vrijdag 17 november 2017

Tijdens twee vicariaatsbijeenkomsten is met penningmeesters, budgethouders en anderen gesproken over onder meer de ontwikkelingen rond de nieuwe automatisering van parochies. Algemeen econoom John Bakker opent op 13 november de avond in Delft (vicariaat Rotterdam). Vicaris Lex van Deelen opent een dag later de bijeenkomst in Waddinxveen (vicariaat Den Haag).

• Ruim tachtig vrijwilligers en pastorale beroepskrachten zijn op zaterdag 11 november bijeen in de Caeciliakerk in Rotterdam voor de diocesane Diaconieprijs ‘Brood en Rozen’. Vicaris-generaal H. Verbakel reikt de prijs uit aan drie diaconale initiatieven in het bisdom Rotterdam.

• Verandering in het bisdombestuur

Door: Bisdom vrijdag 17 november 2017

Met ingang van 1 januari 2018 treedt Mgr. Dick Verbakel (63) terug als vicaris-generaal van het bisdom Rotterdam. Dit gebeurt op zijn verzoek, omdat hij zich meer volledig wil richten op zijn pastorale taak van pastoor van de parochies H. Ursula te Delft en O.L.Vrouw van Sion in Den Hoorn, Schipluiden en Maasland.

• “Kerkbalans is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Doe het samen en maak er iets moois van.” Met deze woorden vat Ad Sosef aan het eind van de avond de meet & greet samen die het bisdom op 8 november organiseert over Kerkbalans en communicatie.

• Wat wil je als begeleider in het jongerenpastoraat overbrengen op tieners en jongeren? Welk materiaal is daarvoor beschikbaar? En hoe sluit je aan bij hun leefwereld? Daarover gaat de cursus jongerenpastoraat van het bisdom Rotterdam onder leiding van Fredi Hagedoorn.

• Voorbeeldartikel Actie Kerkbalans (2)

Door: Bisdom maandag 13 november 2017

Bisdom Rotterdam publiceert in de aanloop naar de Actie Kerkbalans voorbeeldartikelen voor parochies die zij kunnen inzetten in hun communicatie. Om de campagne van 2018 tot een succes te maken, is het van belang parochianen tijdig te herinneren aan de Actie Kerkbalans en hen op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen. De voorbeeldberichten helpen daarbij.

• Terugblikken op de Romebedevaart

Door: Bisdom zondag 12 november 2017

“Het is een bijzondere week geweest, omdat je met 250 mensen echt een pelgrimstocht maakt naar de stad waar we het centrum van onze Kerk vinden. Het is een reis om het geloof te delen en te vieren en dat is deze week heel goed uit de verf gekomen.” Dit vertelt Mgr. Van den Hende op zondag 12 november in het Geloofsgesprek op NPO2.

• Boodschap van paus Franciscus voor de Werelddag van de Armen

Door: Bisdom zaterdag 11 november 2017

“Laten wij niet liefhebben met woorden, maar met daden.” Dit is de titel van de boodschap van paus Franciscus voor de eerste Werelddag van de Armen (19 november 2017). Op de website van de Kerkprovincie is de Nederlandse vertaling gepubliceerd. De Werelddag van de Armen is een initiatief van paus Franciscus. De paus kondigde deze dag aan bij het einde van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

• Bisdombedevaart: reünie, fotoverslag en Geloofsgesprek

Door: Bisdom vrijdag 10 november 2017

Het bisdom organiseert op 10 december een reünie voor de mensen die in oktober deelnamen aan de bisdombedevaart naar Rome. “We hebben met elkaar gebouwd aan een netwerk van liefde. Het is goed om dit netwerk te onderhouden”, aldus vicaris Tjeerd Visser, die namens de bisschop uitnodigt voor de reünie.