• Video: Welke kruiswegstatie spreekt jou aan?

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 19 april 2019

Op Goede Vrijdag staan katholieken stil bij de belangrijkste momenten van het lijden van Christus: de staties van de kruisweg. Deze momenten zijn ook herkenbaar in ons eigen leven. Zeven deelnemers van The Passion in Dordrecht vertellen hoe de kruisweg betekenis krijgt in hun leven.

• Nieuwe video: De betekenis van de kruisweg

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 19 april 2019

In Dordrecht vond The Passion plaats op de vooravond van Goede Vrijdag, de dag waarop katholieken het lijden en sterven van de Heer gedenken. In een nieuwe video legt Mgr. Van den Hende uit wat de betekenis van de kruisweg is.

• Mgr. Van den Hende: “De muren van de Kerk staan overeind”

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 18 april 2019

“Lijkt het vaak alsof alleen de muren nog overeind staan, we mogen beseffen dat we zelf het verschil kunnen maken door open te staan voor de gaven van God en ernst te maken met ons geloof.” Op woensdag 17 april viert het bisdom de chrismamis in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal. In zijn homilie staat de bisschop stil bij de brand in de Notre-Dame.

• Bisdom maakt ID-kaart 'hier ben ik'

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 18 april 2019

Parochies ontvingen op 17 april bij de chrismamis een ID-kaart om te verspreiden in de paaswake of de viering van paaszondag. In de aanbiedingsbrief schrijft Mgr. Van den Hende: “De Kerk heeft als levend lichaam het gelovig engagement van de verschillende ledematen nodig.”

• Na de brand in de Notre-Dame van Parijs op maandag 15 april reageert mgr. Van den Hende, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie: “We leven mee met alle mensen die deze kerk ter harte gaat.”

• Fotoverslag: Bisschop zegent de bloemen voor de paus

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 16 april 2019

Mgr. Van den Hende zegende op dinsdag 16 april de bloemen. Pastoor Rochus Franken en diaken Iwan Osseweijer van de Willibrordusparochie vergezelden hem. Namens de Keukenhof heette Bart Siemerink welkom. Het was voor de derde keer dat de Keukenhof trotse gastheer is van het gebeuren.

• Bisschop: ‘Daarom vieren we steeds opnieuw Pasen’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 15 april 2019

Op Palmzondag, aan het begin van de Goede Week, kwamen Mgr. Van den Hende en jongeren bij elkaar voor de Tour of Faith in Delft. Palmzondag is de diocesane Wereldjongerendag. Op het plein voor de HH. Nicolaas en Gezellen kerk vormen de jongeren een kring en zegent de bisschop de palmtakjes.

• Mgr. Van den Hende: “God zelf spreekt je aan en geeft je een taak”

Door: Bisdom Rotterdam maandag 15 april 2019

Op zondag 14 april, Palmzondag, is Mgr. Van den Hende te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek. De bisschop vertelt over de Goede Week, het vieren van de sacramenten én over het Jaar van de Roepingen dat het bisdom Rotterdam viert.

• DocBase: vraag en antwoord voor parochies

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 11 april 2019

Veel administraties van parochies zijn in de afgelopen maanden geconverteerd van Navision naar DocBase. Naast positieve geluiden zijn er ook nog veel vragen. Die werden verzameld en beantwoord tijdens een bijeenkomst op 9 april in Engels Meeting & Conference Center te Rotterdam.

• Bisschop: 'In de Paaswake hernieuwen we het geloof van ons doopsel'

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 10 april 2019

“In het themajaar van de roepingen staan we stil bij onze Kerk als gemeenschap van geroepenen. Het woord ‘roeping’ staat in het meervoud.” In zijn openingsbijdrage in Tussenbeide legt Mgr. Van den Hende uit: “Dat is niet zonder reden.”