Nieuwsoverzicht

 • PCI-avond: Gebed geeft het netwerk van liefde kracht

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 14 oktober 2018

  “Bouwen aan een beschaving van liefde vraagt om gebed.” Dit zei Mgr. Van den Hende op woensdag 10 oktober tijdens de bijeenkomst van PCI-bestuurders rond ‘Diaconie: een gebed zonder einde?’ Wilbert van Erp is voorzitter van de DCI. Hij opende de avond, waar ongeveer 40 PCI-bestuurders aan deelnamen.

 • Kerkbalans: ‘Organiseer een luidmoment en optimaliseer je brief’

  Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 13 oktober 2018

  “We zijn ons bewust van de uitdagingen bij de geldwerving voor de actie Kerkbalans. Met elkaar moeten we die vormgeven en de praktische mogelijkheden die er zijn aanwenden.” Hiermee opent algemeen econoom John Bakker de avond die de Kerkbalansconsulenten op maandag 8 oktober organiseren.

 • De Nederlandse Bisschoppenconferentie roept via de bisdommen parochies op om zondag 14 oktober een extra collecte te houden voor Sulawesi. De opbrengst is bestemd voor directe noodhulp.

 • Paus Franciscus heeft op woensdag 10 oktober de deken van Venray, drs. H.M.G. (Harrie) Smeets, benoemd tot bisschop van Roermond, als opvolger van bisschop Frans Wiertz.

 • “Het verhaal van Banneux”: video voor jongerenbedevaart

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 09 oktober 2018

  “Het bedevaartsoord Banneux is een plek waar de hemel de aarde raakte.” Dit vertelt Henk van Zoelen in de video voor de jongerenbedevaart naar Banneux. De video werd gemaakt speciaal in het Jaar van Gebed. Hij vertelt over de verschijningen van Maria aan het meisje Mariette Beco in 1933 en laat de bijzondere plekken zien van het bedevaartsoord.

 • Rozenkransgebed voor vrede in Schiedamse basiliek

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 08 oktober 2018

  Op de dag van het feest van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, bidt Mgr. Van den Hende de rozenkrans voor op een toepasselijke plaats: de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Schiedam.

 • Gebed bij de heiligverklaring van paus Paulus VI en Mgr. Romero

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 08 oktober 2018

  Op zondag 14 oktober verklaart paus Franciscus in Rome aartsbisschop Romero (1917-1980) en paus Paulus VI (1897-1978) heilig. In het bisdom Rotterdam zijn in oktober twee gebedskaarten verspreid.

 • Centrum Vronesteyn viert dies in het Jaar van Gebed

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 05 oktober 2018

  Op maandag 1 oktober vierde Centrum Vronesteyn voor de priesteropleiding en diakenopleiding een bijzondere dies. In het Jaar van Gebed bestaat Centrum Vronesteyn 30 jaar. Mgr. Van den Hende verzorgde de dieslezing. In de eucharistieviering daaraan voorafgaand preekte rector Walter Broeders.

 • Vronesteyn viert het lustrum 1 oktober met een Bisdom Magazine

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 05 oktober 2018

  Tijdens de diesviering van Centrum Vronesteyn voor de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam is op 1 oktober een magazine gepresenteerd. Het blad is gemaakt in opdracht van de staf van Centrum Vronesteyn en de Bisdomstaf.

 • Heel het bisdom bidt de rozenkrans

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 01 oktober 2018

  “Vanouds is er in oktober extra aandacht voor het bidden van de rozenkrans. Het Jaar van Gebed is een extra impuls om oktober als maand van de rozenkrans te beleven.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in een korte boodschap bij de start van een estafette van het rozenkransgebed. Heel de maand oktober wordt de rozenkrans gebeden in de parochies in het bisdom.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven