• Kerstactie Vronesteyn 2018

Door: Bisdom Rotterdam zondag 16 december 2018

“Wanneer wij bidden om nieuwe priesters en diakens, dan is dat een grote steun voor Vronesteyn”, schrijft Mgr. Van den Hende in zijn brief aan donateurs van de priester- en diakenopleiding van het bisdom. Rector Broeders: “Wij zijn dankbaar dat wij jonge mensen mogen begeleiden die grote keuzes maken op hun levensweg naar het diaconaat en priesterschap.”

• “Ons geloof leent zich ervoor de vraag te stellen: Wie ben ik? Wat vraagt God van mij en moet ik daar met de Heer als leraar niet een draai aan geven? Het gaat erom als het ware de schotelantenne van je ziel opnieuw naar God te keren.” Dit zegt Mgr. Van den Hende op zondag 23 december in het Geloofsgesprek.

• Mgr. Van den Hende kondigt nieuw diocesaan themajaar aan

Door: Bisdom Rotterdam zondag 16 december 2018

In het openingsartikel van het kerstnummer van Tussenbeide kondigt Mgr. Van den Hende een nieuw themajaar aan voor het bisdom Rotterdam. In 2019 wil de bisschop extra aandacht vragen voor de Kerk als gemeenschap van geroepenen.

• 30 december: Gebed voor huwelijk en gezin

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 december 2018

De werkgroep huwelijk en gezin van het bisdom Rotterdam nodigt parochies uit om op de zondag van de Heilige Familie, dit jaar op 30 december, bijzonder aandacht te besteden aan het gebed voor huwelijk en gezin. Daarvoor wordt een gebedskaart verspreid.

• Deze twee scholen krijgen dit jaar een nieuwe kerststal

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 december 2018

Het is voor het vijfde jaar dat de bisschop op katholieke scholen bezoekt in de Advent en een beeldengroep voor de kerststal cadeau doet. “Met een kerststal kun je vertellen over Jezus. Je kunt vertellen over zijn geboorte op een manier waarop het bij de kinderen nog meer kan gaan leven”, legt de bisschop uit. “Zo breng je het evangelie in de school.”

• Tour of Faith: over de zaligsprekingen als identiteitskaart van de christen

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 december 2018

De Tour of Faith op 9 december vond plaats bij de blauwe zusters in de kerk van de Boskant in Den Haag, en stond in het kader van voorbereiding op het Kerstfeest. Na de eucharistieviering, waarin zo’n 35 jongeren aanwezig waren, verzorgde de bisschop een catechese over de zaligsprekingen van Jezus als opmaat naar het sacrament van boete en verzoening.

• Slot van de landelijke rozenkransestafette

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 07 december 2018

Op 8 december wordt de landelijke rozenkransestafette afgesloten. Dat gebeurt op het hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria. Na de start van de gebedsactie in januari 2018, hebben de Nederlandse bisschoppen en gelovigen elke maand op een Maria-feestdag de rozenkrans gebeden tot intentie van de vrede in de wereld.

• Dit is de nieuwe opzet van de Voortgezette Pastorale Vorming

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 06 december 2018

Op maandag 3 december vond de Voortgezette Pastorale Vorming (VPV) plaats. Dit is een driejarig programma voor priesters, diakens en pastoraalwerkers die hun werkzaamheden in het bisdom Rotterdam starten.

• Afscheid van leden van de REA

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 05 december 2018

Op 4 december werd in de laatste vergadering van 2018 afscheid genomen van twee leden van de Raad voor Economische Aangelegenheden (REA) van het bisdom Rotterdam: de heer drs. J.J.H.A. (Hans) Klein Breteler en de heer dr. S.R.A. (Steven) van Eijck.

• Theologencafé: De Litanie van het Allerheiligst Sacrament

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 05 december 2018

De Litanie van het Heilig Sacrament was onderwerp van gesprek van het Theologencafé. Ton van Eijk ging in zijn inleiding in op de geschiedenis van de litanieën en van die van het Heilig Sacrament in het bijzonder.