• De zomerkampen van het bisdom: coronaproof in een bubbel

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 24 juni 2021

Nu er weer meer kan en mag in de maatschappij als het gaat om corona, geldt er vanaf zaterdag 26 juni ook een versoepeling van de coronamaatregelen in de Room-Katholieke Kerk. Maar zorgvuldig met elkaar omgaan blijft belangrijk. De stuurgroep van de zomerkampen heeft recent nogmaals gesproken over de coronamaatregelen met betrekking tot het kinderkamp, tienerkamp en jongerenkamp.

• VIDEO Groot enthousiasme onder stellen over Marriage Course online

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 24 juni 2021

De werkgroep huwelijk en gezin van het bisdom Rotterdam organiseert elk halfjaar de Marriage Course. Dat is een cursus waarbij stellen die gaan trouwen of al getrouwd zijn hun relatie kunnen verdiepen. Dit jaar werd de cursus voor het eerst online gehouden en bleek erg populair. Maar liefst 37 stellen namen deel en zijn ontzettend enthousiast over de cursus.

• Livestreamen: regietips voor het beste beeld

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 24 juni 2021

Veel parochies zijn in coronatijd begonnen met het livestreamen van vieringen en een heel aantal zullen daar na de versoepeling van de coronamaatregelen vermoedelijk mee doorgaan. Online vieren is een aanvulling voor wie niet naar de kerk kan komen, of dat om welke reden dan ook niet durft. Dat maakt dat online vieren missionair kan zijn. Maar hoe zorg je nu voor een goede 'regie' van een livestream?

• De Nederlandse bisschoppen komen voor de Rooms-Katholieke Kerk met een update van het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ die ingaat op zaterdag 26 juni. In de update wordt een aantal versoepelingen aangekondigd.

• Digitale nieuwsbrief Vronesteyn: Zomertijd

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 23 juni 2021

“Je beslist niet zomaar even of je wilt trouwen of niet, of je priester wilt worden of niet. Net zo min is het goed deze keuzen maar voor je uit te schuiven.” In het juninummer van de nieuwsbrief van Vronesteyn schrijft de spirituaal over de zomertijd: “Het kan helpen een periode vast te stellen om met deze wezenlijke vragen bezig te zijn. Bijvoorbeeld de zomermaanden.”

• Vanaf woensdag 30 juni kunt u dagelijks digitaal meebidden met de noveen ter voorbereiding op het feest van de HH. Martelaren van Gorcum op vrijdag 9 juli 2021. U bent uitgenodigd deze noveen samen met custos Jack Glas, diaken Iwan Ossewijer en leden van de gebedsgroep Martelaren te bidden.

• VIDEO De nalatenschap van kardinaal Simonis

Door: Katholiekleven.nl donderdag 17 juni 2021

In september 2020 overleed kardinaal Simonis. Bijzondere voorwerpen uit zijn nalatenschap zijn nu ondergebracht in Museum Catharijneconvent. Daaronder ook de staf die hij op 39-jarige leeftijd ontving bij zijn bisschopswijding in Rotterdam.

• Geestelijk verzorgers online met elkaar in gesprek

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 10 juni 2021

Op donderdag 27 mei een groep geestelijk verzorgers online met elkaar in gesprek over eenzaamheid in deze tijd van corona. Het initiatief voor dit gesprek ging uit van Emile Boleij, bisschoppelijk gedelegeerde voor de categoriale zorg.

• ‘Contant geld neemt af, maar mensen willen wel blijven geven’

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 09 juni 2021

Collectes en Kerkbalans vormden in het recente verleden samen 51% van de inkomsten in parochies in het bisdom Rotterdam. Na een online bijeenkomst over het evalueren en verbeteren van je actie Kerkbalans en een avond over het verbreden van draagvlak, stond op een derde bijeenkomst op 31 mei digitaal collecteren centraal.

• Encycliek ‘Fratelli tutti’ nu in vertaling beschikbaar

Door: Bisdom Rotterdam maandag 07 juni 2021

Op zaterdag 3 oktober 2020 ondertekende paus Franciscus in Assisi zijn sociale encycliek ‘Fratelli tutti’. In de reeks Kerkelijke Documentatie is nu de geautoriseerde Nederlandse vertaling verschenen.