Nieuwsoverzicht
 • Op 1 juni start mw. Ineke Meulendijk-Giese MSc als meldpuntfunctionaris op het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag voor de Rooms-Katholieke Kerk.

 • Bisdom verwelkomt twee nieuwe religieuze communiteiten

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 31 mei 2023

  In het bisdom Rotterdam worden twee nieuwe religieuze communiteiten gevestigd. Dat schrijft bisschop Van den Hende in een brief die voor Pinksteren is verstuurd aan religieuzen in het bisdom.

 • Vuurdoop! voor vormelingen op de zaterdag voor Pinksteren

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 31 mei 2023

  Op zaterdag 27 mei kwamen 250 vormelingen en 70 ouders en begeleiders bijeen in de kathedraal in Rotterdam voor de Vuurdoop. De deelnemers openden de dag samen in de kerk. In verschillende talen werd door vormelingen gebeden om de komst van de Heilige Geest.

 • Bisschop zegent crematorium op begraafplaats Sint Barbara

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 26 mei 2023

  Op 25 mei zegende bisschop Van den Hende het nieuwe crematorium in op begraafplaats Sint Barbara in Den Haag. Geestelijk adviseur van het bestuur Ad van der Helm, pastoor in Zoetermeer, ging voor met de bisschop in een korte gebedsviering. De Stichting R.K. Begraafplaatsen had deze bijeenkomst georganiseerd voor mensen die betrokken waren bij de bouw en buurtbewoners en nodigde de bisschop uit.

 • Uit de agenda van Mgr. Van den Hende mei 2023

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 26 mei 2023

  Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd met activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Reguliere vergaderingen in en van het bisdom, en individuele afspraken zijn niet opgenomen.

 • Wat vraagt God van mij? - Eerste ‘Kom en zie-jaar’ afgerond

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 25 mei 2023

  Op 22 mei sloten vier deelnemers hun ‘Kom en zie-jaar’ af. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op Vronesteyn. ‘Kom en zie’ is het jaar van onderscheiding rond vragen: Waartoe ben ik geroepen? Waar kan ik mij aan geven? Wat vraagt God van mij? Het werd in 2022-2023 voor het eerst gehouden, van september tot en met mei.

 • Met een pinksterbrief ter bemoediging aan alle betrokkenen bij caritas en diaconie in de parochies benadrukken de Nederlandse bisschoppen het belang van caritas en diaconie. “Caritas en diaconie maken het verschil in het leven van mensen. Waar het leven wordt bedreigd, waar mensen zorg nodig hebben, geven caritas en diaconie kracht”, schrijven de bisschoppen.

 • Aanmelden voor de WJD nog tot 31 mei

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 23 mei 2023

  De WJD van 2023 komen dichterbij. Veel jongeren hebben zich al aangemeld voor wat het grootste jongerenevenement ter wereld is. Wie dat nog niet heeft gedaan, moet snel zijn. Aanmelden kan nog tot 31 mei via wjd.nl

 • FOTOVERSLAG Bisschop Van den Hende wijdt Arno Aardoom tot diaken

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 22 mei 2023

  In de H. Willibrorduskerk in Teteringen wijdde bisschop Van den Hende op zondag 21 mei Arno Aardoom en Mick Huybrechts tot diaken. Arno is priesterstudent voor het bisdom Rotterdam en Mick voor het bisdom Antwerpen. Beiden ontvingen hun opleiding en vorming aan de priesteropleiding Bovendonk.

 • Brielle opent bedevaartseizoen op 3 juni

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 17 mei 2023

  Op zaterdag 3 juni opent het bedevaartsoord Brielle het bedevaartseizoen. Voor het eerst gaan die dag de deuren van de bedevaartkerk weer open voor bezoekers. De custos van het bedevaartsoord, pastoor Jack Glas, nodigt van harte uit voor een bezoek aan Brielle.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven