Nieuwsoverzicht
 • De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO, 67 basisscholen) bestaat 150 jaar. Op donderdag 28 september kwamen de ongeveer 2.400 medewerkers bij elkaar om dit te vieren. Bij het openingsprogramma in de Laurenskerk was bisschop Van den Hende uitgenodigd.

 • Nieuwe klimaatbrief paus Franciscus: Laudate Deum

  Door: Rkkerk.nl woensdag 04 oktober 2023

  Op 4 oktober is de apostolische exhortatie Laudate Deum (Prijs God) van paus Franciscus gepubliceerd. De paus schrijft dat allerlei gebeurtenissen in de wereld rondom klimaat en sociale gerechtigheid vragen om verheldering en aanvulling van Laudato si’.

 • Brief voor iedereen die werkzaam is in het katholiek onderwijs

  Door: Rkkerk.nl & bisdom Rotterdam dinsdag 03 oktober 2023

  “Welke waarden wil je overdragen? En hoe doe je dat? Het is belangrijk dat in het onderwijs hierover telkens weer het gesprek wordt gevoerd.” Recent verscheen de brief “Hoopvol, solidair en vreedzaam” voor iedereen die werkzaam is in het katholiek onderwijs.

 • Misdienaars en acolieten op bezoek in Brielle

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 03 oktober 2023

  Ruim veertig misdienaars en acolieten waren zaterdag 30 september op bezoek in het bedevaartsoord van de HH. Martelaren van Gorcum voor de diocesane misdienaarsdag.

 • Leopoldus Petrus (Leo) Peeters overleden

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 03 oktober 2023

  Op zondag 1 oktober is in Alphen aan den Rijn overleden de zeereerwaarde heer Leopoldus Petrus (Leo) Peeters, geboren op 20 augustus 1939 te Kwadendamme en priester gewijd op 9 juni 1968.

 • Brief van bisschop aan Erasmus MC

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 02 oktober 2023

  In Rotterdam zijn op 28 september drie mensen omgekomen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak van een “afschuwelijk incident” dat zich heeft afgespeeld. Bisschop Van den Hende heeft op 29 september in een brief de directie van het ziekenhuis en medewerkers veel sterkte toegewenst.

 • Uit de agenda van Mgr. Van den Hende september 2023

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 29 september 2023

  Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd met activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Reguliere vergaderingen in en van het bisdom, en individuele afspraken zijn niet opgenomen.

 • Nieuw seizoen voor Tour of Faith

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 27 september 2023

  Ruim veertig jongeren kwamen op zondag 24 september samen voor de Tour of Faith in de H. Mariakerk in Hoogvliet (parochie H. Nicolaas Pieck en Gezellen). Het was de eerste Tour of Faith na de zomer en de start van het nieuwe seizoen.

 • Bisdombrede meet & greet vrijwilligers Kerkbalans

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 september 2023

  In parochies zijn de voorbereidingen voor de actie Kerkbalans in gang. Ruim dertig parochievrijwilligers die betrokken zijn bij de actie Kerkbalans kwamen op woensdag 20 september samen in de ruimte bij de H. Josephkerk in Gouda. De meet & greet wordt elk jaar georganiseerd vanuit het bisdom om bij te praten en inspiratie op te doen voor de komende actie.

 • Parochies en religieuzen bidden voor de bisschoppensynode

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 september 2023

  In een video op katholiekleven.nl spreekt Mgr. Hoogenboom de hoop uit dat “alle geledingen van de Kerk meebidden met de deelnemers aan de synode in Rome.” De hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht neemt als bisschop vanuit Nederland deel aan de synode die plaatsvindt in Rome van 4 tot 29 oktober.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven