• Kort na Roepingenzondag diakenwijding Sander Verschuur op zondag 9 mei

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 20 april 2021

Op de vierde Zondag van Pasen 25 april viert de Kerk wereldwijd Roepingenzondag met bijzondere aandacht en gebed om roepingen. Kort na Roepingenzondag, op zondag 9 mei, zal de bisschop in de kapel van Bovendonk Sander Verschuur door handoplegging en gebed wijden tot diaken voor het bisdom Rotterdam.

• In een video die speciaal voor Roepingenzondag 25 april is opgenomen vraagt bisschop Van den Hende aandacht voor het gebed om roepingen en het gesprek over roepingen: “Bovenal wil ik mij graag richten tot degenen die geroepen zijn tot het priesterschap en het diaconaat in de toekomst.”

• Het Bisschoppelijk Adviesbureau Bouwzaken (BAB) heeft gesprekken gevoerd met Monumentenwacht Zuid-Holland en nieuwe afspraken gemaakt omtrent inspecties en het klein onderhoud dat Monumentenwacht kan verrichten. Sinds 2009 werden al veel van de kerkelijke gebouwen in het bisdom Rotterdam om het jaar bezocht door Monumentenwacht Zuid-Holland.

• Gesprek over nalatenschappen in parochies

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 14 april 2021

Op 13 april hield het bisdom een online bijeenkomst over nalatenschappen. Algemeen econoom Bakker heette de deelnemers welkom en gaf het woord aan Martijn Erkens voor een presentatie over nalatenschappen en de materialen die het bisdom voor parochies beschikbaar heeft.

• In de kathedraal van Rotterdam vertelt Monique Boons in het geloofsgesprek van zondag 11 april over bidden en haar diaconale inzet. Ze vertelt hoe ze op jonge leeftijd al gepassioneerd raakte over diaconie. Nog altijd is ze actief voor haar naaste en leert in de parochie ook aan kinderen hoe bidden en daden van liefde samengaan.

• In zijn homilie bij de chrismamis riep bisschop Van den Hende op om ons geloof en engagement levend te houden, opdat het ook anderen mag bewegen en bemoedigen om na coronatijd niet te zeggen “het is klaar”, maar juist “opnieuw met de Heer een stap te zetten in de goede richting.” In drie online bijeenkomsten wordt dit vertaald naar de inzet voor de financiële basis onder de parochies nu en in de toekomst.

• De heilige Jozef is “een buitengewone figuur”, schrijft paus Franciscus in zijn boodschap voor Roepingenzondag 25 april. De Kerk viert dit jaar een Jozefjaar. Daarom houdt de paus op Roepingenzondag de heilige Jozef ten voorbeeld.

• Vronesteyn: In gesprek over de boodschap van de paus voor Roepingenzondag

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 08 april 2021

Op dinsdag 6 april gingen priester- en diakenstudenten van Vronesteyn en enkele jongere diocesane en reguliere priesters samen met rector Walter Broeders en bisschop Van den Hende in gesprek over de boodschap van de paus voor Roepingenzondag.

• “Jezus leeft en wij met Hem” (van Pasen naar Pinksteren)

Door: Bisdom Rotterdam maandag 05 april 2021

“In de loop van de vijftig dagen op weg naar Pinksteren, mogen we steeds meer de overtuiging krijgen dat Jezus niet dood is maar leeft.” Vanuit de kapel in het bisdomhuis in Rotterdam vertelt bisschop Van den Hende hoe de leerlingen van Jezus groeien in het geloof in de verrijzenis.

• Vier Pasen! De paaswens van bisschop Van den Hende

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 april 2021

“Ook dit jaar willen de bisschoppen zeggen: vier Pasen. En dat betekent niet alleen paaszondag maar de hele paastijd beleven als een op weg gaan met de Heer en de Geest ontvangen van de Heer zelf.” Dit zegt bisschop Van den Hende in de video die op Tweede Paasdag online komt op vierpasen.nl en die de reeks van acht filmpjes van de Nederlandse bisschoppen afsluit.