Nieuwsoverzicht

  • 100.000 views voor katholiekleven.nl

   Door: Katholiekleven.nl donderdag 21 september 2017

   In Utrecht organiseerde de redactie van katholiekleven.nl op 16 september een meet & greet met belangstellenden en betrokkenen. Daar was goed nieuws: katholiekleven.nl heeft sinds de start (2016) meer dan 100.000 views gehaald.

  • Op 13 september startte het nieuwe kapittel van het Bisdom Rotterdam met een eucharistieviering in de kapel van het bisdomkantoor en aansluitend een vergadering en ontmoeting.

  • De Rooms-Katholieke bisschoppen in Nederland leven mee met de bewoners van het Caribisch gebied die getroffen zijn door orkaan Irma. De beelden van verwoesting door de orkaan en onder meer de enorme schade op Sint-Maarten maken indruk en doen een dringend beroep op hulp. De bisschoppen vragen om te bidden voor de slachtoffers en om royaal te geven.

  • Eucharistieviering en ontmoeting van pelgrims bisdombedevaart

   Door: Bisdom donderdag 07 september 2017

   Ongeveer 250 pelgrims reizen in oktober vanuit het bisdom Rotterdam naar Rome. “Voordat we op reis gaan willen we samen de eucharistie vieren om zegen te vragen over de bedevaart zelf”, schrijft vicaris Tjeerd Visser in een brief die pelgrims deze week ontvangen.

  • Centrum Vronesteyn start studiejaar 2017-2018

   Door: Bisdom maandag 04 september 2017

   Op woensdag 6 september opent Centrum Vronesteyn het nieuwe studiejaar voor de priesterstudenten en diakenstudenten van het bisdom Rotterdam.

  • Dit najaar: volop inspiratie voor het jongeren- en tienerwerk

   Door: Bisdom zaterdag 02 september 2017

   Het nieuwe werkjaar voor het tiener- en jongerenwerk start met een aantal momenten waarop vrijwilligers, jongeren en pastorale beroepskrachten zich kunnen laten inspireren.

  • Op de Wereldgebedsdag voor de Zorg voor de Schepping (1 september) nodigen paus Franciscus en patriarch Bartholomeos in een gezamenlijke boodschap uit tot een respectvolle en verantwoordelijk houding ten opzichte van de schepping.

  • “Vreemdelingen die bij u wonen hebben dezelfde rechten als een geboren Israëliet. Gij moet hen beminnen als uzelf, want gij zijt zelf vreemdelingen geweest in Egypte. Ik ben de Heer, uw God” (Leviticus 19, 34). Met deze bijbeltekst opent de pauselijke boodschap voor de 104de Werelddag voor migranten en vluchtelingen (14 januari 2018).

  • Meer dan zestig zangers voor projectkoor naar Rome

   Door: Bisdom zaterdag 26 augustus 2017

   Meer dan zestig zangers nemen deel aan het projectkoor van de bisdombedevaart naar Rome dit najaar. Begin september starten de repetities onder leiding van dirigente Irene van Geel. Het koor zorgt voor de muzikale ondersteuning van twaalf vieringen in de grote kerken van Rome én onderweg.

  • “Daadwerkelijke zorg voor gelovigen die vervolgd worden of die uit de verdrukking komen is een daad van liefde. Het is een getuigenis als ledematen van het lichaam van Christus elkaar helpen en steunen wanneer andere ledematen te lijden hebben.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in het nieuw verschenen nummer van het internationaal katholiek tijdschrift Communio (2017/3-4), dat als thema heeft de christelijke vluchtelingen in Europa.

  Lees meer