Zomerkampen

Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren uit de parochies van het bisdom

Het bisdom Rotterdam organiseert jaarlijks zomerkampen. De zomerkampen staan open voor iedereen tussen de 8 en 17 jaar uit de parochies van het bisdom Rotterdam. Deelnemers komen uit het hele bisdom, dus ze leren elkaar snel kennen. Er zijn drie zomerkampen. Klik op jouw kamp voor actuele informatie en inschrijven:

De kampen zijn op een mooie, vaak bosrijke, locatie in een prima omgeving. Er zijn bij de leeftijd passende spelvormen. Er is veel aandacht voor ontspanning in sport, spel en activiteiten. Verantwoordelijkheid krijgen de deelnemers in verschillende taken zoals corvee. Ook het geloof krijgt aandacht. Er is aandacht voor het geloven door jongeren: iedere dag is er een dagopening en dagsluiting, er wordt op kamp een viering gehouden die de jongeren helpen voorbereiden. Elk jaar wordt het thema ontleend aan een bijbelverhaal.

Meestal zijn de zomerkampen in de tweede week van de basisschoolvakantie. Dit jaar is dat van zondag 22 t/m zaterdag 28 juli 2018. Zie voor de actuele informatie de activiteiten op deze website.

De kampen zijn op een mooie locatie in een prima omgeving. Wie meegaat, maakt nieuwe vrienden.

Zomerkamp. (Foto: Bisdom Rotterdam)

De leiding bestaat uit een team van deskundigen: oud-deelnemers, theologiestudenten, scouts, leerkrachten en pastorale beroepskrachten. Ieder team bestaat uit een teamleider, een pastor en overige teamleden. De leiding ontvangt ieder jaar een korte training.

Een stuurgroep zorgt voor de voortgang van de kampen en de evaluatie. De leden van de stuurgroep zijn:

• Jos van Adrichem, diaken
  • Sander Verschuur
  • Wieteke Kegreisz

De zomerkampen bestaan ruim 30 jaar. Ze zijn begonnen als misdienaarkampen voor jongens. Deze werden voor het eerst in 1982 gehouden door priesterstudenten vanuit het bisdom Rotterdam die in Rolduc studeerden. In 1986 kwam de verantwoordelijkheid te liggen bij de priesterstudenten van het bisdom Rotterdam die in Vronesteyn woonden. Dat resulteerde in een vernieuwde opzet: opsplitsing in leeftijdsgroepen, verbreding van de leiding en activiteiten gericht op de doelgroep. Zo kwam er ook een kamp voor jongeren van 15 jaar en ouder. Geloof en leven werden vanaf die tijd geïntegreerd in het programma, zoals geloof onderdeel is van het dagelijks bestaan. In 1996 werd de organisatie van de zomerkampen overgebracht naar de Pastorale Dienstverlening in het bisdom Rotterdam die jaarlijks zorg draagt voor de organisatie.

Gift

Uw gift voor de zomerkampen is van harte welkom!

Uw gegevens

Als u de bovenstaande velden niet invult, doneert u anoniem.

Met een bedrag van: