Zomerkampen

Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Het bisdom Rotterdam organiseert jaarlijks zomerkampen. De zomerkampen staan open voor iedereen tussen de 8 en 17 jaar uit de parochies van het bisdom Rotterdam. Deelnemers komen uit het hele bisdom, dus ze leren elkaar snel kennen. In 2023 namen in totaal 54 kinderen, tieners en jongeren deel aan de zomerkampen en 22 kampleiders.

Dit zijn de data voor de kampen in 2024:

  • Kinderkamp (8-11 jaar) - 14 juli t/m 20 juli

  • Tienerkamp (12-14 jaar) - 14 juli t/m 20 juli

  • Jongerenkamp (15-17 jaar) - 14 juli t/m 20 juli

Meld je aan via het formulier!

Je maakt vrienden op het zomerkamp. De kampen zijn op een mooie, vaak bosrijke, locatie in een prima omgeving. Er zijn op de leeftijd toegesneden catechese en spelvormen. Er is veel ontspanning in sport, spel en activiteiten. Verantwoordelijkheid krijgen de deelnemers in verschillende taken, zoals corvee. Iedere dag is er een dagopening en dagsluiting, er wordt op kamp een viering gehouden die de jongeren helpen voorbereiden. Elk jaar wordt het thema ontleend aan een bijbelverhaal.

Helpt u mee?

Uw gift voor de zomerkampen is van harte welkom!

Uw gegevens

Als u de bovenstaande velden niet invult, doneert u anoniem.

Met een bedrag van:

Zomerkamp. (Foto: Bisdom Rotterdam)

De leiding bestaat uit een team van deskundigen: oud-deelnemers, theologiestudenten, scouts, leerkrachten en pastorale beroepskrachten. Ieder team bestaat uit een teamleider, een pastorale beroepskracht en overige teamleden. De leiding ontvangt ieder jaar een korte training.

De zomerkampen zijn begonnen als misdienaarkampen voor jongens. Deze werden voor het eerst in 1982 gehouden door priesterstudenten vanuit het bisdom Rotterdam die in Rolduc studeerden. In 1986 kwam de verantwoordelijkheid te liggen bij de priesterstudenten van het bisdom Rotterdam die in Vronesteyn woonden. Dat resulteerde in een vernieuwde opzet: opsplitsing in leeftijdsgroepen, verbreding van de leiding en activiteiten gericht op de doelgroep. Zo kwam er ook een kamp voor jongeren van 15 jaar en ouder. Geloof en leven werden vanaf die tijd geïntegreerd in het programma, zoals geloof onderdeel is van het dagelijks bestaan. In 1996 werd de organisatie van de zomerkampen overgebracht naar de Pastorale Dienstverlening in het bisdom Rotterdam die jaarlijks zorg draagt voor de organisatie.

De kampen zijn op een mooie, vaak bosrijke, locatie. Wie meegaat, maakt nieuwe vrienden.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven