vrijdag 20/03/2020

“24 uur voor de Heer”

“Laat u met God verzoenen” is in het bisdom Rotterdam het thema van de “24 uur voor de Heer” van vrijdag 20 maart op zaterdag 21 maart. Het bisdom verspreidt een poster, waarop de plaatsen zijn vermeld die hebben aangegeven mee te doen met de “24 uur voor de Heer”.

Het thema van de “24 uur voor de Heer” in het bisdom Rotterdam is ontleend aan de boodschap van paus Franciscus voor de Veertigdagentijd. Deze heeft als titel: “Wij smeken u in Christus’ naam: laat u met God verzoenen!” (2 Korintiërs 5, 20). “Wij moeten het feit dat de Heer ons nogmaals een tijd biedt die gunstig is voor onze bekering, nooit als vanzelfsprekend beschouwen”, schrijft de paus in zijn boodschap.

De “24 uur voor de Heer” nodigen ertoe uit het sacrament van boete en verzoening te vieren in een context van eucharistische aanbidding. Parochianen zijn van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de plekken die aangegeven hebben mee te doen en die op de poster staan.

Bij de “24 uur van de Heer” kan gebruik worden gemaakt van de inspiratietekst: In de stilte komt er ruimte voor het Woord van God.

Parochies, parochiekernen en religieuze communiteiten die ook nog meedoen met de “24 uur voor de Heer”, kunnen dit doorgeven aan persencommunicatie@bisdomrotterdam.nl.

"24 uur voor de Heer"

In 2015 nam paus Franciscus het initiatief op in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid afkondigde. Daarna is het elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen.

“Het initiatief moet in de bisdommen worden bevorderd,” benadrukt paus Franciscus in Misericordiae vultus (17). “Zeer veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken.”